Hjem > H > Hva Kjennetegner Sms Språk?

Hva kjennetegner SMS språk?

SMS-språket kjennetegnes av forkortelser, utstrakt bruk av dialektord og kombinasjoner av bokstaver og tall. En undersøkelse gjort blant 221 norske lærere, viser at mobilspråket også dukker opp i elevenes skriftlige arbeid.

Les mer

Hvordan skrives SMS?

Send og motta tekstmeldinger i Messages

  1. Åpne Messages-appen .
  2. Trykk på Skriv ny .
  3. I «Til»-feltet skriver du inn navnene, telefonnumrene eller e-postadressene til dem du vil sende melding til. Du kan også velge fra de mest brukte kontaktene dine eller fra hele kontaktlisten.
Når fikk vi SMS? Den første kommersielle SMS-meldingen ble sendt 3. desember 1992 fra en personlig datamaskin fra Neil Papworth i Sema Group, til Richard Jarvis i Vodafone med en Orbitel 901 mobiltelefon via Vodafones GSM-nettverk i Storbritannia. Teksten i meldingen lød «Merry Christmas» («god jul»).

Tilsvarende, når ble første sms sendt i norge?

3. desember 1992 vart verdas første sms sendt, og bodskapen var ønske om god jul. Hvorfor oppstår Multietnolekt? Multietnolekt er den språkvarianten som oppstår når talere med flere ulike språk- og kulturbakgrunner tilegner seg et nytt språk, i motsetning til etnolekt, som betegner den varianten av et språk som oppstår når én bestemt etnisk gruppe tilegner seg språket.

Du kan også spørre hva står mms for?

Multimedia Messaging Service (MMS) er et system som gjør det mulig å sende og motta forskjellige multimedia (for eksempel bilder, lyd og videoklipp) i tillegg til tekst, gjennom WAP-protokollen. Hva står bokstavene SMS for? SMS har flere betydninger: Short Message Service.

Hva betyr ik på snap?

Dersom noen skriver "Ik" på snap, kan det kan bety "i know", altså "jeg vet". En annen forkortelse som er lignende, kan være "iks" som kan stå for "ikke sant". Hva betyr det idk? I don't know = Jeg vet ikke.

Hvor mange SMS sendes i Norge hver dag?

Heldigvis. På en vanlig dag sendes det hele 17 millioner SMS i Telenors mobilnett, og mesteparten av grumset fanges opp av et spam-filter i verdensklasse. Noen dager stoppes det så mange som 45 000 falske SMS.

By Fraser Rowlison

Hvordan fungerer SMS? :: Hvordan diktere i Word?
Nyttige lenker