Hjem > H > Hvilket Land Har 4 Offisielle Språk?

Hvilket land har 4 offisielle språk?

Alle fire er offisielle språk i Sveits, og innbyggerne som oppgir ett av disse språkene som morsmål, fordelte seg i 2019 med 66,5 prosent på tysk, 24,4 prosent på fransk, 8,6 prosent på italiensk og 0,5 prosent på retoromansk.

Les mer

Folk spør også hva er et fremmedspråk?

Fremmedspråk er en fellesbetegnelse for de språkfagene i norsk skole som omfatter andre språk enn norsk og samisk. Betegnelse nyttes også tilsvarende utenfor skolesystemet, og en person med et morsmål utenom norsk, og vanligvis også utenom de nordiske språk. Hvor mange språk er det i hele verden? Anslagene over hvor mange språk det finnes i verden i dag, varierer mellom rundt 6000 og 7500, blant annet på grunn av problemene med å definere skillet mellom språk og dialekter. Det toneangivende registeret og forskningsprosjektet Ethnologue opererer per 2013 med tallet 7105.

Folk spør også hva er de fem vanligste språkene i verden?

De fem største språkene i verden er altså: engelsk, kinesisk (mandarin), hindi, spansk og arabisk. Derav, hva er høytone? Tonegang og tjukk l

Det gjelder ord som sola, boka, senga og døra. Vestnorsk har i slike ord høy tone først i ordet, og tonen faller deretter mot slutten av ordet (kalt høytone-dialekter). Østnorsk har lav tone først i ordet, og tonen stiger mot slutten av ordet (kalt lavtone-dialekter).

Også, hvor er det palatalisering?

Palatalisering (også kalt muljering) er en modifisering av uttalen av en konsonant som skjer ved at tungen presses mot den harde gommen (se artikulasjonssted). Palatalisering er vanlig i norske dialekter nord for Sognefjorden og Mjøsa, men finnes også i mange andre språk, f. eks. italiensk og russisk. Hva er forskjellen på dialekt og sosiolekt? Sosiolekter er varianter av samme dialekt – innenfor det samme geografiske område. Sosiolektene bestemmes i utgangspunktet av sosial tilhørighet, etnisk tilhørighet og/eller kjønn. Innenfor ett og samme dialektområde kan ulike grupper av befolkningen snakke forskjellig. En dialekt kan romme ulike sosiolekter.

Hvilken språkfamilie er norsk?

Norsk/Språkfamilie Hva er typisk for norsk talespråk? Norsk normalisert, skriftnær uttale er basert på et system med ni vokaler, som tilsvarer bokstavene a, e, i, o, u, y, æ, ø, å. De kan alle være korte eller lange. Det er tre opprinnelig norske diftonger, skrevet au, ei, øy, og i tillegg finnes ai og i mindre grad oi og ui i lånord.

Hvilken språkfamilie tilhører det norske språket?

For eksempel tilhører norsk språkgruppa germansk, men germansk er en undergruppe av indoeuropeiske språk, og er derfor ingen språkfamilie. Den eldste kjente stamfaren til norsk er protoindoeuropeisk, og norsk er derfor medlem av den indoeuropeiske språkfamilien.

By Huesman

Hvordan skanne QR kode Android? :: Hvordan få tak i PUK kode?
Nyttige lenker