Hjem > H > Hva Er Verdens Lengste Ord På Norsk?

Hva er verdens lengste ord på norsk?

I Guinness rekordbok 2001 (s. 246) står det at man ved Forsvarets forskningsinstitutt, avdeling for elektronikk, har kommet til at Norges lengste ord med mening må være minoritetsladningsbærerdiffusjonskoeffisientmålingsapparatur (60 bokstaver).

Les mer

Hvor mange lånord har norsk?

Ulike typer lånord

Jeg fant kun 812 tilfeller av lånord (både enkeltord og vendinger) i mitt materiale, som besto av om lag 900 000 ord.
Ta dette i betraktning, hva er årets ord 2021? Substantivet sportsvasking er ganske utbredt, men det er interessant at det tilhørende verbet også ser ut til å etablere seg. Det er dermed verbet sportsvaske som er årets ord 2021, sier seniorrådgiver i Språkrådet Dagfinn Rødningen.

Ta dette i betraktning, hvilket språk har flest ord?

Uansett definisjon mener de fleste språkforskerne at det er engelsk som har det største antallet ord. Det skyldes at engelsk alltid har pleid å ta opp i seg låneord fra hele verden, samtidig som en stor del av de gamle ordene er beholdt. Folk spør også hva betyr minoritetsladningsbærerdiffusjonskoeffisientmålingsapparatur? Et minoritetsladningsbærerdiffusjonskoeffisientmålingsapparatur er et apparat som brukes til å måle avstanden mellom partiklene i et krystallisk stoff.

Deretter, hvor langt er verdens lengste ord?

OrdLengde (bokstaver)Status
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis45Lengste ord i en ordbok
Pseudopseudohypoparathyroidism30Lengste usammensatte ord i en ordbok
Floccinaucinihilipilification29Lengste ikke-tekniske ord
Antidisestablishmentarianism28Lengste usammensatte og ikke-tekniske ord
Folk spør også hvor mange ord norske språk? Norsk Ordbok (Ordbok over det norske folkemålet og det nynorske skriftmålet) skal ha opp mot 500 000 ord registrert, men det ferdige ordbokverket i 12 bind har bare rundt 330 000 oppslagsord.

Er norsk språk fattig?

Ingen språk er fattige, men evnen til å bruke språkets muligheter, kan variere. Men den evnen kan oppøves, blant annet ved å studere de gode språklige forbildene. Ikke bare litterært, men også rent konkret og språklig. Hvor mange engelske lånord i norsk? 530 engelske lånord som da var i bruk i norsk (English Loan-words in Modern Norwegian, Oxford University Press og Johan Grundt Tanum Forlag).

Derav, hva er rosetog?

Språkrådet har kåret rosetog til årets ord i 2011. Ordet oppsto i dagene etter 22. juli, da det ble arrangert rosetog over hele landet. Folk samlet seg med roser for å minnes ofrene, støtte de pårørende og vise sin avsky mot terrorangrepene.

By Kataway Kennin

Hva er årets nye ord? :: Hvem oppfant poliovaksinen?
Nyttige lenker