Hjem > H > Hvem Oppfant Poliovaksinen?

Hvem oppfant poliovaksinen?

Inaktivert poliovaksine (IPV) ble utviklet av Jonas Salk i USA og godkjent for bruk i 1955. I Norge ble vaksinen tilgjengelig høsten 1956 og de første som fikk den var skolebarn fra skoleåret 1956/57. Fra 1958 har poliovaksine inngått i det anbefalte barnevaksinasjonsprogrammet.

Les mer

Når ble polio utryddet i Norge?

Siste i 1992.

Etter 1969 har det ikke vært poliosmitte i Norge, bortsett fra enkelte importerte tilfeller. Etter 1975 har bare fem tilfeller blitt registrert - i 1975, 1981, 1982, 1987 og 1992.
Hvordan skrive NB? Grammatikalsk står uttrykket i formen singularis imperativ og instruerer leserne til å merke seg det som følger (pluralformen er notate bene). På engelsk benyttes gjerne forkortelsen «N.B.», mens i norsk brukes heller forkortelsene «NB» eller «NB!». Den kan brukes i løpende tekst eller foran et teksttillegg.

Hva betyr obs på engelsk?

er en forkortelse for observer, i betydningen legg merke til eller pass på følgende. Obs. Du kan også spørre hva betyr obs på norsk? Obs. er ei forkorting for observer, 'legg merke til'.

Følgelig, hva er ism?

«Den internasjonale norm for sikkerhetsstyring (ISM)»: Den internasjonale norm for sikkerhetsstyring for drift av skip og hindring av forurensning, vedtatt av Forsamlingen, med eventuelle endringer foretatt av organisasjonen. Hvordan skrive per dags dato? DD og PR. TELEFON. Uttrykk som PR. DATO regnes også som norske, selv om DATO er en latinsk kasusform av DATUM.

Følgelig, hvordan skrive ok?

OK, også skrevet okay, okei eller oki etter henholdsvis den engelskspråklige og fornorskede uttalen, er et norsk adverb og ubøyd adjektiv som er et uformelt uttrykk for samtykke, istemming eller erkjennelse. Ta dette i betraktning, hvordan skrive ca på norsk? Forkortelser: C

  1. °C (23 °C med mellomrom før gradetegnet! Se siden med spesialtegn for hvordan man skriver gradetegnet.)
  2. ca. cirka el.
  3. CAD canadiske dollar (det internasjonale valutakodesystemet)
  4. cal kalorier.
  5. can$ el. kan$ canadiske dollar.
  6. cand.
  7. CAT computed axial tomography, se CT.
  8. CBE Commander of the British Empire.

Følgelig, skal man ha punktum etter forkortelse?

Det skal ikke være punktum ved forbokstavord (initialord) og ved forkortelser for mål, vekt, mynt, grunnstoff og bøkene i Bibelen.

By Britt

Hva er verdens lengste ord på norsk? :: Hva betyr 4 PPS?
Nyttige lenker