Hjem > H > Hva Er Årets Nye Ord?

Hva er årets nye ord?

No er årets nyord kåra

Koronapandemien har prega 2020, også i språkbruken. Språkrådet og NHH-professor Gisle Andersen har kåra «koronaen» til årets ord.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva betyr klimabrøl?

(3.12.19) Klimabrøl topper lista over de ti mest interessante nyorda i 2019. Ordet viser den kraftfulle og alarmerende styrken i de unges klimaengasjement. I 2019 har debatten rundt de globale klimaendringene for alvor prega nyhetsbildet både nasjonalt og internasjonalt. Hvem kan flest språk i verden? Den uavhengige staten Papua Ny-Guinea i Stillehavet nord for Australia er vert for flere språk enn noe annet land – totalt 840, ifølge den 22. utgaven av språkkatalogen Ethnologue: Languages of the World, utgitt i 2019. Disse inkluderer tok pisin, motu og engelsk. Ethnologue har så langt dokumentert 7111 språk.

Hvilken bokstav begynner flest norske ord på?

BokstavFrekvens
r8,53 %
s6,36 %
t7,84 %
u1,80 %
Hvilket land har flest offisielle språk? Papua Ny-Guinea er det landet med flest språk rundt 840.

Hva er det lengste tyske ordet?

På 80 bokstaver er det lengste ordet som er komponert på tysk ordet Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft. Følgelig, hva er et sammensatt ord? I det sammensatte ordet beskriver det første ordet det andre. Det siste ordet er hovedleddet og bestemmer kjønnet: ei fagbok, ei skrivebok, ei tekstbok, et bokmanus, et bokmerke eller en studieoppgave, en eksamensoppgave, et oppgaveark. En setter ofte sammen ord for å bli mer presis.

Hva betyr Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis?

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis (Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. ogg hjelpinfo) regnes for å være det lengste ordet i engelsk språk som står i en ordbok. Ordet er navnet på en lungesykdom som kommer av innhalering av fin aske fra vulkaner. Hvor lang er verdens lengste nese? Mehmet (80) fra Tyrkia har verdens lengste nese. Det blir rett og slett ikke lenger enn dette, som reporteren fra Aftonbladet sier det. Fra rot til nesetipp måler den hele 14 centimeter. Og det er litt av en historie som ligger bak premienesa.

Hvor er verdens lengste bro?

Den 55 km lange sjøbroen mellom Hongkong og Macau på det kinesiske fastlandet har åpnet for trafikk. Det er like mye stål i broen som 60 Eiffeltårn, forteller BBC.

By Hickey

Hva er preposisjoner på engelsk? :: Hva er verdens lengste ord på norsk?
Nyttige lenker