Hjem > N > Når Ble Norsk Et Eget Språk?

Når ble norsk et eget språk?

Partiet Venstre tok opp målsaken, og i 1885 ble landsmålet sidestilt med det danske skriftspråket, eller vort almindelige Skrift- og Bogsprog som det het i stortingsvedtaket. Den første offisielle rettskrivningen kom i 1901, og i 1907 ble det innført obligatorisk eksamen i landsmålet ved examen artium.

Les mer

Angående dette, hvordan har vi kjennskap til språket i middelalderen i norge?

Norsk språk holdt også lenge stand i diplomer fra lensmenn og andre lokale myndighetspersoner og fra private. Disse såkalte bondebreva er den viktigste kilden til norsk språk i den mellomnorske perioden. Så, hva er aking på engelsk? aking {hankjønn/hunkjønn}

tobogganing {subst.}

Hva heter finsk på finsk?

Finsk (finsk: suomi) er eit austersjøfinsk språk i den uralske språkfamilien. Hvorfor er 1885 et viktig år i norsk språkhistorie? I 1885 kom jamstillingsvedtaket, som likestilte landsmålet med riksmålet som offisielt norsk skriftspråk. Aasens landsmål var egentlig ikke mye i bruk fram til det.

Hvor mange nynorskbrukere i Norge?

Noen statistikk over nynorskbrukere finnes ikke, men tallet blir alminnelig antatt å ligge mellom 10 og 15 prosent. Også, hvordan fikk norge 2 skriftspråk? Nynorsk ble det helt nye norske skriftspråket. Knud Knudsen fornorsket dansken og lagde bokmål. Ivar Aasen samlet ord fra hele Norge og lagde et helt nytt skriftspråk. Bokmål er nå det skriftspråket som brukes mest.

Derav, hvor ble norrønt språk brukt?

Norrønt var tale- og skriftspråket i Norge og på Island i middelalderen. På det norrøne språket (som på islandsk) betegner imidlertid norrǿnt mál sammen med dǫnsk tunga (dansk tunge) det felles nordiske språket, altså også gammelsvensk og gammeldansk. Når ble norrønt språk brukt i Norge? Moderne norsk, islandsk og færøysk kjem frå norrønt, og det gjorde også norn, eit språk som vart snakka på Orknøyane og Shetland fram til 1700-talet. Overgangen frå urnordisk til norrønt skjedde i perioden frå rundt 500–700 evt.

Også, hva betyr ake?

skli nedover en bakke, sklie, el., gjerne i sittende stilling | :''Kom, så går vi ut og aker!''

By Pandora Landmann

Hvordan startet vinterkrigen? :: Hvordan endre sted på Netflix?
Nyttige lenker