Hjem > H > Hva Er En Hel Brøk?

Hva er en hel brøk?

En brøk hvor teller og nevner er heltall kalles et rasjonalt tall. representerer dermed 2 : 3, som uttrykt med desimalbrøk er ca. 0,6667. Dette tallet kan ikke skrives helt nøyaktig som desimaltall, så en brøk kan være nyttig hvis man ønsker å beregne noe helt nøyaktig.

Les mer

Hvordan finne Stambrøk?

En stambrøk er en brøk hvor telleren er lik 1 og nevneren er et positivt heltall, for eksempel 1/2, 1/3 og 1/12 osv. Disse brøkene ble brukt av egypterne i sin brøkregning. Alle brøker kan skrives som en sum av stambrøker. For eksempel er 13/15 = 1/2 + 1/3 + 1/30. Hva er 5% i brøk? På denne måten har vi regnet ut at dersom man sier at man for eksempel har brukt opp 1/20 av lommepengene, er det samme som å si at man har brukt opp 5 % av lommepengene.

I forhold til dette, hvordan lage brøk?

Skriv brøker på en enkelt linje

Dette er den enkleste måten å skrive brøker i Word. Den består rett og slett av sett inn symbolet for skråstrek fremover (/) mellom teller og nevner. Det vil si mellom de to tallene som danner en brøkdel.
Og et annet spørsmål, hvordan regne brøk med divisjon? Divisjon av brøk.

Man deler en brøk med en annen brøk ved at telleren og nevneren i den andre brøken bytter plass, og deretter ganges denne brøken med den første brøken.

Du kan også spørre hvordan gange og dele brøk?

Vi multipliserer to brøker ved å multiplisere teller med teller og nevner med nevner. Vi dividerer hele tall med 1, slik at tallene kan oppfattes som brøker. Vi dividerer med en brøk ved å multiplisere med den omvende brøken. Så, hvordan dividere flere brøker? Når vi skal dividere to brøk, snur vi den bakerste brøken på hodet. Deretter multipliserer vi teller med teller og nevner med nevner.

Og et annet spørsmål, hva betyr stambrøk?

Stambrøk er en brøk med 1 som teller og et positivt helt tall som nevner. Hva er blandet tall i brøk? Blanda tall. Blanda tall er summen av et heltall og en ekte brøk. Men for å få en enkel skrivemåte, utelater vi plusstegnet.

Hvordan finne felles nevner?

Produktet av alle nevnere er fellesnevneren.

Multipliser alle nevnere og svaret er fellesnevneren. Dette er en rask måte å finne fellesnevneren og det fungerer bra når nevnere er små tall. Hvis nevnere er store tall, vil denne produktet bli enda større tall.

By Eldreda

Kan man ha flere næringskoder? :: Hvorfor trenger vi å lære brøkregning?
Nyttige lenker