Hjem > H > Hva Er En Likeverdig Brøk?

Hva er en likeverdig brøk?

Brøker som representerer samme verdi, men har ulike tellere og nevnere, kaller vi likeverdige brøker.

Les mer

I forhold til dette, hvor mye er 1 3 del?

Med brøksirkler: 1 hel delt i 3. Hver bit er eksakt 1/3. Hvis vi skal skrive det med desimaltall blir det omtrent 0,33, og det er ikke eksakt. 3 · 1/3 = 1, men 3 · 0,33 = 0,99. Hva betyr Stambrøk? Stambrøk er en brøk med 1 som teller og et positivt helt tall som nevner.

Du kan også spørre hvordan regne brøk med forskjellige nevnere?

Brøker med forskjellig nevner må endres, så brøkene får samme nevner. Vi ganger tellerne og nevnerne med samme tall, altså utvider brøkene. 2 utvidesmed 3, og 3 utvides med 2. Ved å gange to brøker med hverandres nevner, får brøkene alltid lik nevner, selv om det ikke alltid er minste felles nevner, som dermed dannes. Hvordan addere og subtrahere brøker? Hvis brøken har lik fellesnevner så adderer/subtraherer vi tellerne og beholder nevnerne. Hvis brøkene har ulik fellesnevner, må vi finne fellesnevneren og utvide brøkene slik at alle har lik nevner. Deretter adderer/subtraherer vi tellerne og beholder nevnerne.

Ta dette i betraktning, hva er likeverdig med 1 3?

Du lager likeverdige brøker ved å gange med heltall større enn 1: 13=13⋅22=1⋅23⋅2=26. 13=13⋅33=1⋅33⋅3=39. 13,26 og39 er likeverdige. Folk spør også hva er det samme som 3 4? Hei, Kristine! For å kunne avgjøre hvilken brøk er størst, må brøkene ha samme nevner. Den enkleste måten å få samme nevner i brøkene på (finne fellesnevner), er å multiplisere nevnere, altså 2⋅4=8. Nå kan du sammeligne brøkene, 22=88 og 34=68.

Følgelig, hva er fellesnevner i brøk?

To eller flere brøker med ulik nevner kan skrives om slik at de får samme nevner, og dette tallet kalles da en fellesnevner for brøkene. En brøk endrer ikke verdi hvis teller og nevner blir multiplisert med samme tall, så et felles multiplum for nevnerne kan alltid brukes som fellesnevner. Man kan også spørre hvor mye er 2 tredjedeler? Tolkning 1: (Forholdstallet 2:3 gjelder summen delt i femtedeler.) Dele summen på fem og gi to femtedeler av summen til den ene personen og resterende tre femtedeler til den andre personen. Hvis for eksempel 300 kr skal fordeles mellom to personer i forholdet 2:3, så får en person 120 kr og den andre 180 kr.

Hva er 1 3 i desimaltall?

For eksempel er 13=0,333….

By Phip Geroge

Hvor mye er 3 fjerdedel? :: Hvordan koble til symfonisk?
Nyttige lenker