Hjem > K > Kan Man Ha Flere Næringskoder?

Kan man ha flere næringskoder?

Per i dag registreres det som utgangspunkt bare én næringskode per virksomhet (hovedaktiviteten). Hvis en virksomhet har flere underenheter med aktivitet i ulike bransjer, skal det registreres ulik næringskode på underenhetene.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvem bestemmer næringskode?

Enhetsregisteret registrerer næringskode ved nyregistrering av en virksomhet, og endrer næringskoden hvis en virksomhet melder ny aktivitet eller bransje. Hvordan endre næringskoder? Hvordan endrer jeg aktivitet/næringskode? Når du har endret hvilken aktivitet/bransje du driver i enkeltpersonforetaket ditt, må du registrere disse endringene hos oss. Dette gjør du i skjemaet Samordnet registermelding. Den beskrivelsen du oppgir i skjemaet er grunnlaget for den næringskoden ditt foretak vil få.

Derav, hvordan få tildelt virksomhetsnummer?

For å skaffe deg et virksomhetsnummer, må du sende "Samordnet registermelding" til Enhetsregisteret. Se veiledning hos Brønnøysundregistrene. Det er mulig å bruke juridisk nummer i stedet for virksomhetsnummer. Angående dette, kan man ha både as og enkeltmannsforetak? Du kan ikke skifte organisasjonsform fra enkeltpersonforetak til aksjeselskap. Etter nærmere regler kan du stifte og registrere et nytt aksjeselskap og drive aktiviteten fra enkeltpersonforetaket videre gjennom det nye aksjeselskapet. Dette betyr at selskapet vil drives videre med nytt organisasjonsnummer.

I forhold til dette, kan man ha mer enn et enkeltmannsforetak?

Ja, loven gjør det mulig for personer å registrere flere enn ett enkeltpersonforetak men kun under visse vilkår: 1. De ulike enkeltpersonforetakene (hvis flere enn ett skal registeres) må alle anses å drive næringsvirksomhet (det holder altså ikke at det ene anses kun som hobby). Har foretaket overtatt en underenhet? For at en underenhet skal regnes som overtatt eller overdratt, må følgende vilkår være oppfylt: Samme aktivitet fortsetter, men med en annen hovedenhet som ny eier av underenheten. Aktiviteten fortsetter i samme kommune som tidligere. De nødvendige aktiva som inngår i aktiviteten må som regel overdras under ett.

Hva betyr underenhet?

Et foretak kan bestå av flere virksomheter som er geografisk eller næringsmessig avgrenset, såkalte underenheter. I de tilfeller et foretak driver virksomhet i forskjellige geografiske områder (eller innen ulike næringer), skal hver enkelt virksomhet registreres som en enhet/underenhet i det aktuelle området, jf. Man kan også spørre hva er en virksomhet? En virksomhet er en betegnelse på en juridisk person eller organisasjon som produserer varer eller tjenester. Det finnes flere typer virksomheter, og man skiller typisk mellom private og offentlige virksomheter, kommersielle, ikke-kommersielle og ideelle virksomheter.

Og et annet spørsmål, hvordan endre firma adresse?

Endring av adresse, telefon, e-postadresse, foretaksnavn, virksomhetsbeskrivelse, styremedlemmer og lignende meldes inn via skjemaet Samordnet registermelding i Altinn. Ved flytting må du i tillegg melde adresseendring til Posten.

By Robinson Edwin

Hvordan endre fra enkeltmannsforetak til AS? :: Hva er en hel brøk?
Nyttige lenker