Hjem > H > Hvilken Brøk Har Samme Verdi Som 1 5?

Hvilken brøk har samme verdi som 1 5?

En del elever behandler teller og nevner som to heltall og betrakter brøkstreken som et skilletegn mellom teller og nevner. Eksempel: Brøken 25 er det samme som 2,5. På samme måte svarer en del elever at 15 er lik 1,5.

Les mer

Hva er en brudden brøk?

En brøk hvor teller og nevner er en brøk kalles en brudden brøk. En brudden brøk kan gjøres ubrudden ved å multiplisere teller og nevner med fellesnevneren. Hvilken brøk har høyest verdi? For å kunne avgjøre hvilken brøk er størst, må brøkene ha samme nevner. Den enkleste måten å få samme nevner i brøkene på (finne fellesnevner), er å multiplisere nevnere, altså 2⋅4=8.

Hva er størst av 3 5 og 2 3?

Eksempel: 23 ​​​​ er større enn 35 ​​​​ fordi i 23 ​​​​ mangler det bare 1 i telleren for å få en hel, mens i 35 ​​​​ mangler det 2 i telleren for å få en hel. Så, hvordan finne stambrøk? En stambrøk er en brøk hvor telleren er lik 1 og nevneren er et positivt heltall, for eksempel 1/2, 1/3 og 1/12 osv. Disse brøkene ble brukt av egypterne i sin brøkregning. Alle brøker kan skrives som en sum av stambrøker. For eksempel er 13/15 = 1/2 + 1/3 + 1/30.

Hva betyr Stambrøk?

Stambrøk er en brøk med 1 som teller og et positivt helt tall som nevner. Tilsvarende, hvordan å forkorte en brøk? En brøk kan omgjøres til en likeverdig brøk ved å dividere med det samme tallet både i telleren og i nevneren. Dette kalles å forkorte brøken. Både teller og nevner må være delelige på tallet. Det kan være vanskelig å finne ut hvilket tall som kan deles på både teller og nevner.

Hva er en blandet brøk?

Blanda tall. Blanda tall er summen av et heltall og en ekte brøk. Men for å få en enkel skrivemåte, utelater vi plusstegnet. Folk spør også hvordan forkorte en uekte brøk? Forkorte brøk

Alle likeverdige brøker kan reduseres til en brøk der teller og nevner ikke har felles faktorer. Det kalles å forkorte brøken og gjøres ved å faktorisere teller og nevner og stryke felles faktorer i teller og nevner mot hverandre.

Hvilken brøk har samme verdi som 0 4?

Brøker som representerer samme verdi, men har ulike tellere og nevnere, kaller vi likeverdige brøker. Eksempel: 25 og 615 er likeverdige brøker, fordi 25=615=0,4.

By Dilks Marksberry

Hvilke butikker finnes på Svalbard? :: Hvordan finne geografiske koordinater?
Nyttige lenker