Hjem > H > Hvilken Brøk Har Samme Verdi Som 1 3?

Hvilken brøk har samme verdi som 1 3?

Du lager likeverdige brøker ved å gange med heltall større enn 1: 13=13⋅22=1⋅23⋅2=26. 13=13⋅33=1⋅33⋅3=39. 13,26 og39 er likeverdige.

Les mer

Skal man addere eller subtrahere først?

Rekkefølgen vi utfører operasjonene i, er: eksponenter og røtter. multiplikasjon og divisjon. addisjon og subtraksjon. Dessuten, er divisjon deling? Regnetegnet for divisjon er : og det leses dividert med. Resultatet av divisjon kalles kvotient. Tallet som skal divideres kalles dividend og tallet som deler divisor. Divisjon og multiplikasjon er motsatte eller inverse regneoperasjoner, akkurat som addisjon og subtraksjon.

Hva er divisor og dividend?

Dividend er det tallet som skal deles. Divisor er det tallet som dividenden skal deles på. Kvotienten er forholdstallet mellom dividend og divisor. Kvotienten er altså det tallet som er svaret på regnestykket. Hva er et multiplum? Et multiplum av et tall a er et tall som fremkommer når a multipliseres med et helt tall. For eksempel er 15 et multiplum av 5, fordi 15 = 3 · 5.

Så, hvem fant ut matte?

Matematikk er en av de eldste vitenskapene vi har. De eldste matematiske skriftene er funnet fra oldtidens Mesopotamia fra ca 1800 f.Kr. og fra Egypt, ca 1300 f.Kr. Den pytagoreiske læresetning var kjent i Mesopotamia lenge før Pytagoras levde. Folk spør også hva heter en tredimensjonal rektangel? I en kube er bredde, høyde og dybde den samme. En kube er et prisme. Grunnflaten og toppflaten i et prisme kalles endeflater.

Hvilket land innførte et symbol for tallet null og når?

Oppfinnelsen av et tegn for null, som er nødvendig i et posisjonssystem, regnes som en av de største matematiske oppfinnelser noensinne. Null ble innført i babylonsk matematikk omkring 300-tallet fvt., og vi regner vanligvis med at babylonerne fikk ideen fra India. Du kan også spørre hva betyr multiplisere i matte? Å multiplisere er det samme som gjentatt addisjon, ofte kalt "ganging". Regneoperasjonen 3 · 4 = 12 kalles en multiplikasjon, og sier at vi skal legge sammen tallet 3 fire ganger, eller at vi skal ta tallet 4 og addere dette med seg selv 3 ganger. Produktet blir det samme, uansett hvilken rekkefølge faktorene kommer i.

Er produktet gange?

Et produkt i matematikken er resultatet av en multiplikasjon. Produktet av en multiplikasjon kan skrives slik: 3 × 2 = 6. Tallene 3 og 2 er faktorer, mens tallet 6 er produktet av tallene 3 og 2.

By Ardussi

Hvem oppfant vindu? :: Hvem fant opp multiplikasjon?
Nyttige lenker