Hjem > H > Hvordan Finne Ut Hvilken Brøk Som Er Størst?

Hvordan finne ut hvilken brøk som er størst?

For å kunne avgjøre hvilken brøk er størst, må brøkene ha samme nevner. Den enkleste måten å få samme nevner i brøkene på (finne fellesnevner), er å multiplisere nevnere, altså 2⋅4=8.

Les mer

Tilsvarende, hvordan sette inn brøk i word?

Brøker (1/3, 2/5)

  1. Klikk eller trykk hvor du vil sette inn brøken.
  2. Gå til Sett >Symbol >Flere symboler.
  3. Velg Tallformer i rullegardinlisten Delsett. Obs!: Ikke alle skrifter har et delsett for tallformer.
  4. Dobbeltklikk på brøken du vil sette inn.
  5. Velg Lukk.
Hvem fant opp brøk? Bruken av brøkstrek finnes først hos Leonardo Pisano Fibonacci (ca. 1200). Brøker og heltall utgjør til sammen de rasjonale tallene.

Ta dette i betraktning, hvordan forklare brøk for barn?

En brøk er en del av noe. Det er en måte å skrive på som uttrykker forholdet mellom en del og en helhet. Tallet over brøkstreken kalles teller og tallet under brøkstreken kalles nevner. Nevneren forteller hvor mange deler helheten er delt opp i. Hva er en Desimalbrøk? en brøk hvor nevneren er en potens av 10. En ren desimalbrøk tilsvarer en ekte brøk, dvs. en brøk hvor telleren er mindre enn nevneren. Ved å innføre desimale enheter i tillegg til de dekadiske (1, 10, 100 osv.), kan alle reelle tall uttrykkes som desimalbrøker i systemet.

Og et annet spørsmål, hva er 5% i brøk?

På denne måten har vi regnet ut at dersom man sier at man for eksempel har brukt opp 1/20 av lommepengene, er det samme som å si at man har brukt opp 5 % av lommepengene. Kan det være desimaltall i brøk? Alle desimaltall kan skrives som en brøk eller som et blanda tall.

Folk spør også hvordan regner man brøk med ulik nevner?

Brøker med ulik nevner kan utvides slik at begge brøkene får samme nevner. Denne nevneren kalles fellesnevneren til brøkene. Eksempel: 221+16=442+742, 42 er fellesnevner for disse to brøkene. Og et annet spørsmål, hvordan gange to brøker med ulik nevner? Husk at en brøk består av en teller og en nevner. Hvis du skal gange to brøker med hverandre, ganger du teller med teller og nevner med nevner. Hvis du derimot multipliserer en brøk med et helt tall, gjør du først heltallet om til en brøk, det vil si nevneren blir 1. Så multipliserer du på vanlig måte.

Hvilken brøk har samme verdi som 1 3?

Du lager likeverdige brøker ved å gange med heltall større enn 1: 13=13⋅22=1⋅23⋅2=26. 13=13⋅33=1⋅33⋅3=39. 13,26 og39 er likeverdige.

By Edvard

Hva handler snill om? :: Hvordan finne felles nevner?
Nyttige lenker