Hjem > H > Hvordan Regne Brøk Med Forskjellige Nevnere?

Hvordan regne brøk med forskjellige nevnere?

Brøker med forskjellig nevner må endres, så brøkene får samme nevner. Vi ganger tellerne og nevnerne med samme tall, altså utvider brøkene. 2 utvidesmed 3, og 3 utvides med 2. Ved å gange to brøker med hverandres nevner, får brøkene alltid lik nevner, selv om det ikke alltid er minste felles nevner, som dermed dannes.

Les mer

Hvordan regne subtraksjon med brøk?

Hvordan fungerer subtraksjon av brøker? Subtraksjon av brøker skjer ved at tellerne subtraheres fra hverandre, mens nevnerne forblir de samme. Nevnerne må være de samme. Hvis dette ikke er tilfellet, må nevnerne først bli like før tellerne kan subtraheres. Dessuten, hvorfor kan man snu den bakerste brøken? Å multiplisere med 2 i både telleren og nevneren er egentlig det samme som å multiplisere brøken med tallet 112 1 1 2 . Å multiplisere med 1 endrer ikke verdien. er inverse tall, multiplikasjon og divisjon er inverse operasjoner. Det er grunnen til at en i divisjon med brøk kan snu den bakerste brøken og multiplisere.

Når kan man snu brøken?

Divisjon (:)

Når man skal dividere (dele) to brøker med hverandre er metoden å "snu" den siste brøken og bytte ut deletegnet med et gangetegn. Det vil si at man multipliserer i stedet for å dividere etter at den siste brøken er "snudd". Å "snu" brøken betyr at man bytter om teller og nevner.
Også, når snur man brøken? Når to brøker skal divideres (deles) med hverandre, snur vi den siste brøken (divisor) og multipliserer utrykket. Med snu menes at vi bytter om teller og nevner.

Følgelig, hva er det samme som 3 4?

Hei, Kristine! For å kunne avgjøre hvilken brøk er størst, må brøkene ha samme nevner. Den enkleste måten å få samme nevner i brøkene på (finne fellesnevner), er å multiplisere nevnere, altså 2⋅4=8. Nå kan du sammeligne brøkene, 22=88 og 34=68. Deretter, hva er fellesnevner i brøk? To eller flere brøker med ulik nevner kan skrives om slik at de får samme nevner, og dette tallet kalles da en fellesnevner for brøkene. En brøk endrer ikke verdi hvis teller og nevner blir multiplisert med samme tall, så et felles multiplum for nevnerne kan alltid brukes som fellesnevner.

Og et annet spørsmål, hvilket tall er brøkene forkortet med?

En brøk forkortes ved at man først finner største felles faktor. Med største felles faktor mener vi det høyeste tallet som både telleren og nevneren kan deles på. Deretter må du dele telleren og nevneren med dette tallet slik at brøken blir så forkortet som mulig. Angående dette, hva er forskjellen på ekte og uekte brøk? En brøk er en måte å representere et tall på ved hjelp av divisjon. Tallet over brøkstreken kalles teller, og tallet under brøkstreken kalles nevner. Nevneren må være forskjellig fra null. Dersom teller er større enn nevner kalles brøken uekte, ellers kalles den ekte.

Hva er telleren i en brøk?

Tallet over streken i en brøk (telleren) forteller hvor mange like deler vi har. Streken heter brøkstrek. Tallet under brøkstreken i en brøk (nevneren) forteller hvor mange like deler det finnes i alt. Brøk er nært knyttet til divisjon der en mengde eller en hel deles i like deler.

By Strephon

Hvordan fjerne Google konto fra Android? :: Hvordan dele iPhone Kalender med Outlook?
Nyttige lenker