Hjem > H > Hvordan Regne Dobbel Brøk?

Hvordan regne dobbel brøk?

For å multiplisere en brøk med en annen brøk, multipliserer man telleren med telleren og nevneren med nevneren. En dividerer to brøker ved å multiplisere telleren i den første brøken med nevneren i den andre og nevneren i den første brøken med telleren i den andre.

Les mer

I forhold til dette, hva er en brøkstrek?

En brøk er et matematisk uttrykk som består av to tall skrevet over hverandre med en strek i midten. Tallet over streken heter teller, mens tallet under streken heter nevner. Streken på mellom tallene kaller vi for en brøkstrek. Hva er en brudden brøk? En brøk hvor teller og nevner er brøker, kaller vi for en brudden brøk. Vi kan oppfatte divisjonstegnet som en brøkstrek. En slik brøk, som består av brøker i teller og nevner, kalles en brudden brøk.

Også, hvordan finne likeverdige brøker?

Hvordan kan du se at brøkene er like uten å tegne? Hvis telleren og nevneren i en brøk har felles faktor og telleren og nevneren divideres med denne, vil svaret være en likeverdig brøk. Dessuten, hvordan finne stambrøk? En stambrøk er en brøk hvor telleren er lik 1 og nevneren er et positivt heltall, for eksempel 1/2, 1/3 og 1/12 osv. Disse brøkene ble brukt av egypterne i sin brøkregning. Alle brøker kan skrives som en sum av stambrøker. For eksempel er 13/15 = 1/2 + 1/3 + 1/30.

Hvordan gange to brøker med ulik nevner?

Husk at en brøk består av en teller og en nevner. Hvis du skal gange to brøker med hverandre, ganger du teller med teller og nevner med nevner. Hvis du derimot multipliserer en brøk med et helt tall, gjør du først heltallet om til en brøk, det vil si nevneren blir 1. Så multipliserer du på vanlig måte. Og et annet spørsmål, hvordan regne ut brøk på kalkulator? Hvis du vil få oppgitt svaret på brøkform fremfor desimalform, så kan du:

  1. Regne med brøker.
  2. Skriv inn 0.2 og klikke på knappen.
  3. Hvis du skriver 2.5 og klikker på får du opp 2 1 2 Denne kan du gjøre om til ved å klikke "Shift",

Følgelig, hvilken brøk har samme verdi som 1 3?

Du lager likeverdige brøker ved å gange med heltall større enn 1: 13=13⋅22=1⋅23⋅2=26. 13=13⋅33=1⋅33⋅3=39. 13,26 og39 er likeverdige. Folk spør også hvordan sette inn brøk i word? Brøker (1/3, 2/5)

  1. Klikk eller trykk hvor du vil sette inn brøken.
  2. Gå til Sett >Symbol >Flere symboler.
  3. Velg Tallformer i rullegardinlisten Delsett. Obs!: Ikke alle skrifter har et delsett for tallformer.
  4. Dobbeltklikk på brøken du vil sette inn.
  5. Velg Lukk.

Er brøk et tall?

Brøk er et rasjonalt tall der teller og nevner er hele tall. Det er en måte å representere et tall på ved hjelp av divisjon. Nevneren må være forskjellig fra null. Brøk kan sees som et tall på tallinja eller som del av en mengde.

By Phares Mcpike

Hva er en Desimalbrøk? :: Hvordan scrolle på Mac?
Nyttige lenker