Hjem > H > Hva Slags Språk Snakker De I Kypros?

Hva slags språk snakker de i Kypros?

Kypros/Offisielle språkNesten alle gresk-kyprioter er medlemmer av den gresk-ortodokse kirke, mens de aller fleste tyrkisk-kyprioter er sunni-muslimer. Offisielle språk er gresk og tyrkisk. Mer enn tre fjerdedeler av befolkningen snakker engelsk, som er viktig innen undervisning og handel. Les mer om Kypros' befolkning.

Les mer

Hvilken del av Kypros er tyrkisk?

Nord-Kypros, eller Den tyrkiske republikken Nord-Kypros (tyrkisk: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, forkortet KKTC, eller bare Kuzey Kıbrıs), omfatter den nordlige del av øya Kypros. Foranlediget av forsøket på statskupp i Republikken Kypros i 1974, ble området nord på øya intervenert av Tyrkia. Også, er nord-kypros i eu? Kypros har siden 1974 vært delt i to: republikken Kypros i sør (gresk-kypriotisk befolkning) som er EU medlem, og Nord-Kypros i nord (tyrkisk-kypriotisk befolkning). TRNC (Turkish Republic of Northern Cyprus) er en egen stat med egen president og regjering. Nord-Kypros sitt areal er 3.355 kvadratkilometer.

Du kan også spørre hva hører kypros til?

Geopolitisk er 59,74% av øya under kypriotisk styre som Republikken Kypros, mens 34,85% er Den tyrkiske republikken Nord-Kypros som bare er akseptert av Tyrkia. Den delen som er okkupert av Tyrkia anser mange som den vakreste delen av øya. Hvorfor er Kypros delt i to? Den tyrkiske invasjonen og masseflukten førte til at øya i praksis ble delt i to, både etnisk og geografisk, og det har den vært siden. Omtrent 30 prosent av Kypros administreres i dag av tyrkiskkypriotene, 70 prosent av greskkypriotene. FN administrerer en nøytral sone som går tvers over hele øya.

Og et annet spørsmål, finnes det slanger på kypros?

Det er mange arter av slanger på Kypros, edderkopper, skorpioner. På varmere dager er det ikke vanskelig å finne en slange i det høye gresset og blant buskene, under fjellet er det mulig å finne en skorpion. De er ofte steder i nærheten av fjellet. Er Ayia Napa gresk eller tyrkisk? Agia Napa (gresk: Αγία Νάπα, tyrkisk: Aiya Napa) er en kommune og by i distriktet Famagusta på Kypros og en av landets mest kjente turiststeder. Høyde o.h.

Er Kypros i NATO?

Ringvirkninger av konflikten

Samtidig blir Kypros blokkert fra både NATO medlemskap og deltakelse i NATOs Samarbeid for fred (PfP) av Tyrkia.
Er Nord-Kypros et land? For tiden før 1974, se Kypros' historie. Etter en periode med gresk og gresk-kypriotisk press for union med Hellas, ble Kypros angrepet av Tyrkia i 1974 som okkuperte den nordlige delen av landet. I 1983 ble den proklamert som en uavhengig stat; den er anerkjent av Tyrkia alene. I 1985 fikk Nord-Kypros en ny grunnlov.

Er Kypros EØS land?

Kypros har mottatt EØS-midler siden landet ble med i EU og EØS i 2004. I perioden 2014-2021 får Kypros 11,5 millioner euro i EØS-midler.

By Cooley Montalbano

Hvor mange byer er det i Kypros? :: Hvor kan man se norske filmer?
Nyttige lenker