Hjem > H > Hvor Lang Tid Tar Det Å Lære Seg Et Nytt Språk?

Hvor lang tid tar det å lære seg et nytt språk?

Han anslår at det tar 1-3 år å lære seg «Basic Interpersonal Communicative Skills(BICS)», eller grunnleggende, mellommenneskelige kommunikative egenskaper, gitt at det øves nok, skriver forskning.no.Et nytt språk på akademisk nivå krever derimot 5-7 år eller mer, anslår Cummins.

Les mer

Er det vanskelig å lære seg spansk?

- Spansk er vanskeligere enn mange tror. Spansk som fremmedspråk har aldri vært mer populært i ungdomsskolen. Men nå hever lærerne pekefingeren. KREVENDE: Spansk er lett å lære til å begynne med, men så blir det vanskeligere. Hvilket fremmedspråk skal jeg velge? Hva du kan velge, avhenger av hva skolen din tilbyr. Skolene må tilby minst ett av disse språkene: Fransk, spansk, tysk og/eller russisk. Noen tilbyr også andre språk. Fremmedspråksenteret har laget en oversikt over noen av språkene du kan velge i skolen.

Man kan også spørre hva er beste måte å lære spansk på?

Spansk er som alle andre språk, vanskelig å lære, men det finnes noen måter å lære det raskere på:

  1. Syng med til musikken.
  2. Se på “TELENOVELAS”
  3. Les alt.
  4. Last ned podcasts.
  5. Oversett.
  6. Finn deg en som elsker å snakke spansk!
  7. Flytt til Spania, Peru, eller…
  8. Dra på ferie til et spansk-snakkende sted.
Er italiensk vanskelig å lære? Lyst til å lære deg italiensk eller et annet språk? Det er morsomt og lærerikt å lære seg et språk, i tillegg til at forskning viser at det er en flott utfordring, for å holde hjernen frisk. Italiensk er et vakkert språk som heller ikke er så vanskelig å lære seg.

Tilsvarende, hvordan kan flerspråklighet være en ressurs?

Flerspråklighet som ressurs vil ifølge Dewilde typisk være å la elevene bruke sine ulike språk i en tidlig fase i et prosjekt. Kanskje de kan diskutere på et språk de er bekvemme i, for deretter å arbeide med å oversette til norsk. De kan lage ordlister eller intervjue hverandre. Hva er fordelene ved å være flerspråklig? Ifølge språkforskeren er det mange fordeler med å være flerspråklig. Tospråklige reagerer raskere på stimuli enn enspråklige, og hjernen synes å holdes mer i trim. Studier fra USA og Norge viser at elever med langvarig tospråklige opplæring er blant de som lykkes best på skolen.

Hvorfor blir flere flerspråklig?

Noen land og samfunn er mer flerspråklig enn andre på grunn av store innvandrermiljøer og etniske grupper som bruker mange ulike språk. Siden tidenes morgen har det vært kulturell og språklig kontakt mellom forskjellige kulturer. Hva er et Målmerke? Eit målmerke er eit språkleg trekk som særmerkjer ein dialekt. Dialektforskarane bruker slike felles kjennemerke for å dele inn dei norske dialektane i grupper. Det er vanleg med ei firedeling av dei norske dialektane: austnorsk.

Også, hvor snakker man vestnorsk?

Vestnorsk som gruppe utgjøres av talemålene i Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Nordland, Troms og Finnmark. Til sammen utgjør antall brukere av denne dialektgruppen rundt 1,9 millioner mennesker.

By Paine Habash

Hvilken språk har dødd ut? :: Hva er det mest talte språket i verden?
Nyttige lenker