Hjem > H > Hva Er Det Mest Talte Språket I Verden?

Hva er det mest talte språket i verden?

NummerSpråkAntall språkbrukere i millioner
1kinesisk1197
2spansk406
3engelsk335
4hindi260

Les mer

Hvor mange språk kan et menneske lære?

Maks fire-fem språk

Erard påpeker at dette spørsmålet har så langt vært neglisjert av vitenskapen. De som har enestående evner i for eksempel matematikk og musikk blir det forsket på — så hvorfor ikke språk, spør han seg.
Du kan også spørre hva er det letteste språket å lære? Letteste språk:

Mandarin, fordi det er så regelmessig og lett å uttale.

Dessuten, hvilket språk er lurt å lære?

5 språk som er lette å lære

  • Engelsk. Det er det mest utbredte språket i verden.
  • Swahili. Swahili er et Bantu språk, sterkt påvirket av arabisk spesielt, i tillegg til engelsk, fransk, tysk og portugisisk.
  • Fransk.
  • Spansk.
  • Italiensk.
Hva vil det si å være flerspråklig? Å være flerspråklig vil si at en behersker og bruker flere språk. Et menneske, et samfunn og et utdanningsystem kan alle være flerspråklige.

Derav, hva er sosiolekt og dialekt?

Sosiolekter er varianter av samme dialekt – innenfor det samme geografiske område. Sosiolektene bestemmes i utgangspunktet av sosial tilhørighet, etnisk tilhørighet og/eller kjønn. Innenfor ett og samme dialektområde kan ulike grupper av befolkningen snakke forskjellig. En dialekt kan romme ulike sosiolekter. Hvilke språk har dødd ut? I Europa er flere språk dødd ut i nyere tid, for eksempel kornisk, mansk, livonsk og dalmatisk, og flere titalls nålevende språk befinner seg i en utsatt situasjon: alle de samiske språka, øst- og nordfrisisk, irsk, gælisk, bretonsk, baskisk, ladinsk, romani, jiddisk og flere andre.1. jan. 1995

Og et annet spørsmål, er norsk et lett språk å lære?

Norsk tale har en forholdsvis god støtte i skriftbildet. Det vil si at man med rimelig grad av sikkerhet kan si hvordan et ord skrives når man hører det uttalt, og omvendt: være noenlunde sikker på hvordan man skal uttale et ord man ser skrevet. På dette punktet er norsk lettere enn engelsk og dansk. Hvilken språkfamilie tilhører det norske språket? For eksempel tilhører norsk språkgruppa germansk, men germansk er en undergruppe av indoeuropeiske språk, og er derfor ingen språkfamilie. Den eldste kjente stamfaren til norsk er protoindoeuropeisk, og norsk er derfor medlem av den indoeuropeiske språkfamilien.

Hvorfor er engelsk lett å lære?

En av grunnene til at det å lære engelsk er så mye lettere å lære enn andre språk, er på grunn av den enorme mengden med materialer som finnes på engelsk. Praktisk talt hvor som helst i verden kan alle som ønsker, få tilgang til bøker, musikk og filmer på engelsk.

By Gertie Griggy

Hvor lang tid tar det å lære seg et nytt språk? :: Hvor lenge har vi snakket norsk?
Nyttige lenker