Hjem > H > Hvem Er De 5 Største Byene I Norge?

Hvem er de 5 største byene i Norge?

Her er listen over de største byene i Norge:

  • Oslo 626 953.
  • Bergen 268 926.
  • Trondheim 180 280.
  • Stavanger 129 585.
  • Kristiansand 84 710.
  • Fredrikstad 76 932.
  • Tromsø 71019.
  • Sandnes 70948.

Les mer

Hva er spesielt med Tønsberg?

Tønsberg er en middelalderby og er regnet som Norges eldste by; ifølge Snorre var byen grunnlagt før år 871. Osebergskipet, Norges mest spektakulære arkeologiske funn, ble gravd fram i Slagendalen, og funnstedet, Oseberghaugen, er tilrettelagt for besøkende. Og et annet spørsmål, hvilken dialekt snakker man i tønsberg? Vestfoldmål er en samlebetegnelse for en gruppe vikværske dialekter som prates i landskapet Vestfold. Vestfoldmål er hovedsakelig delt mellom bymål og bygdemål, hvor bymålene som snakkes i Larvik, Sandefjord, Tønsberg (inkl.

Angående dette, er tønsberg avhengig av industri?

Tønsberg har lange tradisjoner innenfor sjøfart, industri og handel. Næringslivet er i dag preget av allsidighet med overveiende små og mellomstore bedrifter. De viktigste industribransjene er næringsmiddelindustri, med blant annet et større slakteri (Nortura) og et større meieri (Tine), samt en flatbrødfabrikk. Angående dette, hva er gamle vestfold? Vestfold er et tidligere norsk fylke. Det ble i 2020 slått sammen med Telemark til Vestfold og Telemark fylke. Sammenslåingen var del av en regionreform som ble vedtatt av Stortinget i 2017. Vestfold er fortsatt valgdistrikt ved stortingsvalg.

Hva er den største byen i Telemark?

Største tettsteder

januar 2016 (kommune i parentes): Porsgrunn/Skien – 92 001 (Skien 48 381, Porsgrunn 33 494 og Bamble 10 126) Notodden – 9 041 (Notodden) Kragerø – 5 438 (Kragerø)
Du kan også spørre hva er forskjellen på en kommune og en fylkeskommune? Som offentlig myndighetsorgan har fylkeskommunen en selvstendig status både i forhold til det statlige statsforvalterembetet og i forhold til kommunene innenfor fylkets grenser. De oppgaver som fylkeskommunene ivaretar er imidlertid i stor grad fastsatt og regulert av statlig lovgivning.

Deretter, hva har fylkeskommunen ansvaret for?

Oppgavene er blant annet videregående skoler, regional utvikling og planlegging, kultur, samferdsel, folkehelsearbeid og tannhelsetjeneste. Folkevalgte har vedtatt visjonen «Viken viser vei», med bærekraft, utvikling og kompetanse som mål for fylkeskommunen. Så, hvilke fylker er i norge? Norges elleve fylker fra 2020 er Troms og Finnmark, Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestland, Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark, Viken, Oslo og Innlandet. Det betyr at sju av dagens fylkesnavn forsvinner: Buskerud, Akershus, Østfold, Oppland, Hedmark, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Deretter, hvor mange byer i norge 2021?

På bakgrunn av dette har Norge ved årsskiftet 2021/2022 i alt 108 byer hvorav 46 var administrative byer (bykommuner) frem til 1992, mens det for de 62 andre byene er vedtatt bystatus ved kommunalt egetvedtak senere.

By Nickey

Hva betyr Konnerud? :: Hvor mye data bruker en app?
Nyttige lenker