Hjem > H > Hvor Mange Snakker Italiensk I Verden?

Hvor mange snakker italiensk i verden?

Artikkelstart. Italiensk er et romansk språk som snakkes av anslagsvis 65 millioner mennesker, de aller fleste i Italia. Italiensk har offisiell status i Italia, Sveits, San Marino og Vatikanstaten og snakkes av minoriteter i enkelte av Italias naboland, som Frankrike, Slovenia og Kroatia.

Les mer

Hvordan ble språket til?

Språkforskerne er ikke enige om når og hvordan språket oppsto. Teoriene rekker fra for to millioner år siden (Homo habilis) til for omtrent 40 000 år siden (Cro-Magnon-mennesket). Nylig forskning tyder imidlertid på at menneskespråket oppsto i Afrika allerede for 50 000 år siden, før menneskene forflytta seg derfra. Du kan også spørre hvorfor har vi så mange språk? Før vi fikk Internett, radio, fly og biler var det vanskelig å snakke med folk som bodde andre steder i landet. Dette er en viktig grunn til at vi har så mange dialekter. Språket kunne utvikle seg forskjellig på hvert sted, uten at endringene spredte seg til resten av landet.

Hva er første språk i verden?

Sumerisk var det første kjente verdensspråket i Den gamle verden, som også spredde kileskrift ut over enorme områder. Derav, hvilken språkfamilie tilhører det norske språket? For eksempel tilhører norsk språkgruppa germansk, men germansk er en undergruppe av indoeuropeiske språk, og er derfor ingen språkfamilie. Den eldste kjente stamfaren til norsk er protoindoeuropeisk, og norsk er derfor medlem av den indoeuropeiske språkfamilien.

Man kan også spørre hvor mange skriftspråk har vi i norge?

Det finnes to skriftspråksvarianter av norsk: bokmål og nynorsk. Samene har status som urfolk i Norge, og samisk språk har derfor sterkere beskyttelse i lovverket enn andre minoritetsspråk. Samisk og norsk har formell status som likeverdige språk i Norge. Og et annet spørsmål, hvor mange snakker arabisk i verden? Arabisk er et verdensspråk med offisiell status i FN. Arabisk er videre morsmål for om lag 200 millioner mennesker, og 'kirke'språk for mange flere millioner muslimer over hele verden.

Og et annet spørsmål, i hvilke land snakker de hebraisk?

Hebraisk (עִבְרִית‎, 'ivrit) er et semittisk språk i den afro-asiatiske språkfamilien. Det brukes av mer enn syv millioner mennesker i Israel og jødiske samfunn verden rundt. Hebraisk er offisielt språk i Israel, der det er språket statens og befolkningens de facto-språk. Hva er det offisielle språket i India? India/Offisielle språkOffisielle språk er hindi og engelsk, men hele 22 språk er grunnlovsfestet. Ifølge folketellingsdata (2011) har 96,71 prosent av befolkningen ett av disse 22 språkene som morsmål. Videre finnes det ytterlige 99 språk som snakkes av minst 10 000 personer. Totalt snakkes det 19 569 språk og dialekter i India (2011).

Tilsvarende, hvordan blir det norske språket påvirket av engelsk?

Engelsk er det språket som påvirker norsk mest. Uttrykk som " å chille", "joine" og "chatte" forekommer hyppig i ungdomspraten. Det er heller ikke vanskelig å se hvor uttrykk som "Han ruler!" eller "Den boka suger!" stammer fra. Det er ikke fullt så vanlig at voksne bruker slike ord og uttrykk.

By Beghtol

Kan det norske språket dø ut? :: Hvorfor engelsk er et verdensspråk?
Nyttige lenker