Hjem > H > Hvorfor Engelsk Er Et Verdensspråk?

Hvorfor engelsk er et verdensspråk?

Grunnen til at engelsk er klodens mest utbredte språk, skyldes først og fremst at Storbritannia tidligere var verdens ledende kolonimakt. Rundt 1600 da språket bare ble snakket i England og sørøst i Skottland, var antallet engelskspråklige cirka syv millioner.

Les mer

Hvilke språk er verdensspråk?

Verdensspråk er et språk med høy politisk og kulturell status som brukes i internasjonalt samkvem. I vår tid er det særlig engelsk som har denne stillingen, men også russisk, fransk, spansk og arabisk har det til en viss grad. I eldre tid hadde latin en tilsvarende posisjon. Angående dette, hvor mange verdensspråk er det? Anslagene over hvor mange språk det finnes i verden i dag, varierer mellom rundt 6000 og 7500, blant annet på grunn av problemene med å definere skillet mellom språk og dialekter. Det toneangivende registeret og forskningsprosjektet Ethnologue opererer per 2013 med tallet 7105.

Derav, hvilke ulike verdensspråk har vi?

Folk flest bor i Kina, og snakker deretter.

  1. Kinesisk (mandarin) - 1,12 milliarder. Og tro ikke at språket begrenser seg til Kina og dalstrøkene sydenfor.
  2. Engelsk - 480 millioner.
  3. Spansk - 332 millioner.
  4. Arabisk - 235 millioner.
  5. Bengali - 189 millioner.
  6. Hindi - 182 millioner.
  7. Russisk - 180 millioner.
  8. Portugisisk - 170 millioner.
Hvilket språk er mest utbredt i Midtøsten? Arabisk snakkes mest i Midtøsten og Nord-Afrika. Arabisk har mange dialekter og er det hellige språket til Islam. Hindi er det fjerde største språket i verden, med over 310 millioner som snakker det som morsmål.

Ta dette i betraktning, hvorfor er det viktig å lære seg engelsk?

Selv i områder der snakker flere språk er engelsk høyt verdsatt, som i diplomati og utdanning, for eksempel – det globale språket vårt fortsetter å dominere. Å kunne kommunisere effektivt på tvers av landegrenser og bedrifter er viktig i dagens geografiske og kulturelt mangfoldige arbeidsplasser. Hvordan ble det engelske språket til? England ble i det 5. århundret erobret av anglere og saksere fra dagens Nord-Tyskland, som brakte med seg germanske språk. Blant de språklige slektningene på kontinentet står frisisk og nedertysk nærmest. Dette utviklet seg til gammelengelsk, som igjen utviklet seg til dagens engelske språk.

Hvorfor snakker de engelsk i Irland?

Fram til begynnelsen av 1800-tallet var irsk det vanlige folkemål i Irland, selv om innflytelsen fra engelsk begynte å gjøre seg gjeldende allerede fra 1200-tallet. Med 1800-tallet begynte en stor nedgangsperiode, der irsken stadig tapte terreng og ble fortrengt av engelsk i skolen. Hvor mange fransktalende land er det i verden? Utbredelse og bruk. Fransk er offisielt språk i over 30 land, er et av FNs offisielle språk, og tales av i underkant av 300 millioner mennesker som første eller annet språk på fem kontinenter.

Hvor mange snakker kinesisk?

Om lag 885 millionar menneske har mandarin som førstespråk, og 178 millionar har det som andrespråk. Kring 870 millionar bur i Folkerepublikken Kina. Språket blir òg talt i Indonesia, Malaysia, Singapore, Taiwan og mange andre stader i verda. Det har fleire talarar enn noko anna språk i verda.

By Dailey Ueno

Hvor mange snakker italiensk i verden? :: Hvor langt er en Fjerdingsvei?
Nyttige lenker