Slik slår du av (eller på) sikkermodus på Android

Hva å vite

  • Å starte Android i sikkermodus løser ikke problemer, men det er en måte å få informasjon om hva problemet kan være. 
  • Hold suspendere or strøm~~POS=TRUNC trykk, trykk strøm av, Og velg deretter Start på nytt i sikker modus.
  • Ikke alle Android-enheter vil gi deg muligheten til å starte på nytt i sikkermodus.

Hvis Android-enheten din er slått på, og apper som en klokke- eller kalendervidget på startskjermen krasjer ofte eller kjører sakte, kan du starte Android i sikker modus for å spore opp problemet.

Å kjøre enheten din i sikker modus løser ikke problemet du har, men er en måte å få informasjon om hva problemet kan være.

Krasjer telefonen din? Sjekk om det har et virus

Veibeskrivelsen nedenfor skal gjelde uansett hvem som har laget Android-telefonen din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.

Julie Bang / Web


Start på nytt i sikker modus

Hvis du tror du trenger å starte på nytt i sikkermodus for å finne ut hva som forårsaker problemene med Android-enheten din, bruk disse trinnene:

  1. Trykk og hold inne suspendere or strøm~~POS=TRUNC knappen til strøm~~POS=TRUNC vises på enhetsskjermen.

  2. Pek Restart. Enheten slås av og slås på igjen av seg selv.

     Web

  3. Hvis menyen ikke viser et alternativ for omstart, velger du strøm av.  

  4. Det kan ta flere sekunder før enheten slås av. Når skjermen er helt mørk, trykker du på suspendere or strøm~~POS=TRUNC knappen til en logo vises på skjermen.  

  5. Når enheten er slått på, kan du teste den for å se om den fortsatt har problemer.


Hvorfor bruke Android i sikkermodus?

Når du aktiverer sikker modus, begrenser du årsaken til at Android krasjer eller hvorfor Android kjører sakte. Hvis enheten går bra i sikker modus, vet du at maskinvaren ikke forårsaker problemet, og den skyldige er sannsynligvis en av appene dine. Hvis det er tilfelle, er den gode nyheten at enheten ikke trenger å repareres eller byttes ut. Den dårlige nyheten er at du må finne ut hvilken app som forårsaker problemet.

Hva du skal gjøre hvis du ikke får alternativet Sikker modus

Ikke alle Android-enheter vil starte opp i sikker modus på samme måte. Noen produsenter, som Samsung, har en litt annen versjon av Android, og eldre enheter kan fungere annerledes fordi de har en eldre versjon av Android. Hvis ditt første forsøk på å starte opp i sikker modus ikke lykkes, kan du prøve disse alternative metodene:

  • Hvis du ikke holder deg på av / på-knappen i strømmenyen, trykker du på og holder nede Restart knapp. Eldre versjoner av Android bruker denne metoden for å gå inn i sikker modus.
  • På Samsung-enheter, som Galaxy-serien, og på noen eldre Android-enheter, start enheten på nytt ved å bruke instruksjonene ovenfor, og se etter at logoen vises på skjermen når enheten slår seg på igjen. Mens logoen er på skjermen, trykker du på Volum ned på siden av enheten. Ordene safe mode vises nederst på skjermen når den har startet opp helt.

Hva du skal gjøre i sikkermodus

Hvis enheten går raskere eller slutter å krasje mens den er i sikker modus, kan det hende at en app forårsaker problemet. For å fikse det, bestem hvilken app som har skylden, og avinstaller den.

 Web

For å finne ut hvilken app du skal avinstallere, se på noen sannsynlige mistenkte:

  • Apper som automatisk starter når enheten starter opp. Disse appene inkluderer Android-småprogram, som er apper som vises på startskjermen, for eksempel klokken eller kalenderen, og tilpassede startskjermapper.
  • Nylig nedlastede apper. Hvis du nylig har lagt merke til problemet, er den skyldige sannsynligvis enten en app du nylig kjøpte, eller en som nylig ble oppdatert.
  • Ikke-essensielle apper. Hvis du har slettet apper som lastes inn ved oppstart, og apper som du nylig har kjøpt eller oppdatert, kan du prøve å avinstallere apper du ikke bruker regelmessig.

Apper kjører kanskje ikke i sikkermodus, men de kan avinstalleres der. Avinstaller appene i sikker modus, og start deretter på nytt for å teste enheten.


Har du fortsatt problemer i sikker modus?

Hvis du starter opp i sikker modus og fremdeles har problemer, ikke løp ut og kjøp en ny telefon eller nettbrett ennå. Ved å bruke sikker modus begrenses årsaken til problemet ned til operativsystemet eller maskinvaren.

Neste trinn er å gjenopprette enheten til fabrikkstandard, som sletter alt inkludert alle personlige innstillinger.

Å gjenopprette enheten til fabrikkinnstillingene avinstallerer alle apper og sletter alle data. Forsikre deg om at du har sikkerhetskopiert dataene dine før du utfører denne handlingen.

Hvis du tilbakestiller Android-enheten til fabrikkstandard, og den fortsatt har problemer, må du enten reparere eller erstatte den.

Hvordan gå ut av sikkermodus

For å avslutte sikker modus, start enheten på nytt ved å bruke instruksjonene ovenfor. Som standard starter Android i normal modus. Hvis enheten starter i sikker modus, bør omstart gjenopprette den til normal modus.

Hvis du starter på nytt og fortsatt er i sikker modus, betyr det at Android har oppdaget et problem med en app som starter automatisk ved oppstart eller en av de grunnleggende Android-operativsystemfilene. For å avhjelpe dette problemet, slett apper som starter ved oppstart, for eksempel tilpassede startskjermbilder og widgets. Start enheten på nytt igjen.


Legg igjen en kommentar