Slik bruker du Chromebook SSH-klienten

Secure Shell er et av de beste verktøyene som lar deg logge på en ekstern datamaskin. Oftest brukes dette til å fungere på en ekstern server, men det er også tider når du kanskje trenger å få tilgang til en stasjonær maskin. Med Secure Shell (ellers kjent som SSH) har du en slik kraft innen fingertuppene.

Men tro ikke at bare fordi du bruker en Chromebook, er du ikke i stand til å gjøre bruk av en så viktig teknologi. Fordi Chrome OS (operativsystemet som driver Chromebooks) er basert på Linux, gjør det deg enkelt å bruke Secure Shell-systemet. La oss finne ut hvordan du får tilgang til akkurat det verktøyet.


Secure Shell Extension

Den enkleste metoden for å bruke SSH fra en Chromebook er ved hjelp av en tredjepartsutvidelse, kalt Secure Shell Extension. Med dette tillegget kan du ikke bare logge på eksterne maskiner (via ssh kommandoen), kan du også kopiere filer sikkert til og fra de samme eksterne maskinene (ved hjelp av Secure FTP-kommandoen, sftp).

Hvordan installerer du den utvidelsen? Lett. Her er trinnene:

  1. Åpne Chrome-nettleseren på Chromebooken din.

  2. Trykk på Menu-knappen, og velg Flere verktøy > utvidelser.

  3. Velg de tre horisontale linjene i øvre venstre hjørne, og velg deretter Åpne Chrome Nettmarked.

  4. typen Secure Shell Extension i søkefeltet.

  5. Press Legg til i Chrome, tilknyttet Secure Shell Extension.

  6. Trykk på når du blir bedt om det Legg forlengelse.


Hvordan bruke Secure Shell Extension

Du bør nå se et nytt ikon i Chrome-nettleserens verktøylinje. Følg disse trinnene for å opprette en ny forbindelse:

  1. Trykk på ikonet Secure Shell Extension i Chrome-verktøylinjen.

  2. Velg fra rullegardinmenyen Tilkoblingsdialog.

  3. I det resulterende vinduet fyller du ut nødvendig informasjon for tilkoblingen.

Koble til via SSH

For å opprette en ny forbindelse, trenger du bare å fylle ut følgende detaljer:

  1. Først skriver du inn brukernavnet du vil logge på med og enten IP-adressen eller domenet til den eksterne verten. For eksempel hvis du trenger å logge på en ekstern maskin med IP-adressen 192.168.1.166 og et brukernavn Jack, Type [email protected].

  2. Når du har fylt ut informasjonen, vil utvidelsen automatisk fylle ut brukernavnet og vertsnavnet under linjen brukernavn @ vertsnavn. Når du har fylt ut linjen, trykker du på Enter på tastaturet, og trykk på når du blir bedt om det Allow (for å gi utvidelsen tillatelse til å åpne ssh-lenker).

  3. typen ja, og trykk Enter på tastaturet for å fortsette med tilkoblingen. Skriv inn passordet for den eksterne brukeren, og trykk på Enter På tastaturet ditt.

  4. Du bør nå befinne deg i terminalvinduet til den eksterne maskinen.

Når du er ferdig med å jobbe på den eksterne maskinen, skriver du inn avslutte, og trykk Enter på tastaturet. Du blir deretter bedt om å skrive x for å fullføre avkjøringen fra utvidelsen.


Koble til igjen

En fin ting med Secure Shell Extension er at den vil huske forbindelsene dine. Velg utvidelsesikonet (i Chrome-verktøylinjen), så ser du de lagrede tilkoblingene dine. Velg en oppføring, og skriv inn det eksterne brukerpassordet for at maskinen skal logge på.

Hvis du i stedet må koble til en annen maskin, åpner du dialogboksen Tilkobling og trykker på [Ny forbindelse]. Fyll ut den samme informasjonen du gjorde før (med brukernavn / IP-adresse for den nye eksterne maskinen), og den nye tilkoblingen din er klar. Når du har lagret mer enn én tilkobling, vil alle disse tilkoblingene bli oppført (for rask tilgang) i rullegardinmenyen Secure Shell Extension.

Det er alt det er med det. Ved hjelp av en enkel tredjepartsutvidelse kan du få enkel og sikker tilgang til eksterne maskiner - alt fra den brukervennlige Chromebooken.


Legg igjen en kommentar