Sett inn sidetall på mastersider i PageMaker 7

Adobe distribuerte først PageMaker 7, den endelige versjonen av den lagrede skrivebordsutgivelsesprogramvaren, i 2001, og oppfordret brukerne til å migrere til den nye publiseringsprogramvaren - InDesign - like etterpå. Hvis du bruker PageMaker 7, kan du automatisk nummerere sidene til et dokument i den stilen du angir ved å bruke hovedsidesfunksjonen i dokumentet.

Pagemaker 7 kjører ikke i det hele tatt på Intel-baserte Mac-maskiner. Den kjører bare i OS 9 eller tidligere. Windows-versjonen av Pagemaker støtter Windows XP, men den kjører ikke på Windows Vista eller Windows 10.


Hvordan bruke hovedsider for nummerering

  1. Åpne et dokument i PageMaker 7.

  2. Klikk på tekst funksjonsverktøy i verktøykassen. Det ligner en hovedstad T.

  3. Klikk på L / R- funksjon under linjalen nederst til venstre på skjermen for å åpne mastersidene.

  4. Bruke tekst tegne en tekstblokk på en av mastersidene i nærheten av området der du vil at sidetallene skal vises i dokumentet.

  5. typen Ctrl+andre+P i Windows eller Kommando+Alternativ+P på en Mac.

  6. Klikk på motsatt masterside i området der du vil at sidetallet skal vises.

  7. Tegn en tekstboks og skriv Ctrl+andre+P i Windows eller Kommando+Alternativ+P på en Mac.

  8. En sidetallmarkør vises på hver masterside: LM er den venstre mesteren; RM er den rette mesteren.

  9. Formater sidenummermarkøren slik du vil at sidenummeret skal vises i hele dokumentet, inkludert å legge til ekstra tekst før eller etter sidenummermarkøren.

  10. Klikk på sidetallet ved siden av L / R-funksjonen for å vise sidetallene. Når du legger til flere sider i dokumentet, blir sidene nummerert automatisk.


Tips for å jobbe med sidetall og mastersider

Spar tid ved å bruke Pagemaker Master Pages-funksjonen til å automatisk nummerere sider og bruke gjentatte tekst-, bilder- eller layoutalternativer på flere sider.

  • Elementene på mastersiden er synlige, men kan ikke redigeres på alle forgrunnsidene. Du ser faktiske sidetall på forgrunnsidene.
  • Hvis du vil utelate et sidetall på noen sider, men ikke andre, slår du av visningen av mastersideelementer for den siden eller dekker tallet med en hvit rute eller oppretter et nytt mastersidesett for sider uten sidetall.
  • Bruk flere mastersider til å bruke forskjellige layoutelementer som kolonner og marginer i en publikasjon.
  • Enhver tekst eller grafikk du plasserer på en masterside, vises på hver av dokumentsidene som dekkes av mastersiden.

Legg igjen en kommentar