Liste over vanlige verktøy som er nyttige for arbeid med datamaskiner

Før man virkelig begynner å jobbe på et datasystem, er det viktig å sørge for at du har riktig sett med verktøy. Midt i å bygge et system eller til og med gjøre en reparasjonsjobb, er det en stor distraksjon å måtte søke etter et annet element du trenger for å fullføre oppgaven.

Med det i bakhodet er her vår guide til verktøy som er viktig å ha for hånden når du utfører arbeid på en datamaskin.

En datamaskin inneholder mange komponenter som er følsomme for elektrostatisk utladning, noe som kan føre til at datamaskinen din mislykkes. Det er best å prøve å skaffe verktøy som er designet for å forhindre dette.

iFixit


Phillips skrutrekker (ikke-magnetisk)

Dette verktøyet er sannsynligvis det viktigste å ha. Nesten alle datamaskindeler er festet til datamaskinen gjennom en eller annen form for skrue. Det er viktig at skrutrekkeren ikke har en magnetisk spiss. Å ha en magnetisert gjenstand inne i datamaskinkassen kan skade noen kretser eller stasjoner. Det er ikke sannsynlig, men best å ikke ta sjansen.

Hvis du planlegger å jobbe på en bærbar datamaskin, bruker de vanligvis en mindre skruestil. For dette vil du se etter en gullsmed skrutrekker eller en 3 mm størrelse modell. Denne mye mindre versjonen passer til de små skruene. Noen få selskaper bruker en feste kalt Torx som er spiss stjerne, men vanligvis er disse ikke ment å bli fjernet av brukeren.


Glidelåser

Bruken av små glidelåser i plast kan utgjøre hele forskjellen mellom en rotete ledning og et profesjonelt utseende. Å organisere kablene i bunter eller dirigere dem gjennom bestemte baner kan ha to store fordeler.

For det første vil det gjøre det mye lettere å jobbe inne i saken. For det andre kan det hjelpe luftstrømmen inne i datamaskinen. Noen gjenbrukbare alternativer er også tilgjengelige, for eksempel krok-og-løkke stropper og store eksterne kabeladministrasjonsideer.

Vær forsiktig hvis du gjør en feil og trenger å kutte glidelåsen for å unngå å skade ledninger og komponenter.


Hex Driver

Det er ikke mange som har sett disse utenfor et datamaskinverktøy. En sekskantdriver ser ut som en skrutrekker, bortsett fra at den har et hode som en skiftenøkkel. Du finner to typiske størrelser med sekskantskruer inne i datamaskiner: 3/16 "og 1/4". Den 3/16 "ene er mer vanlig. Den mindre sekskantdriveren installerer vanligvis messingskruestøttene inne i saken som hovedkortet ligger på.

Pinsett

Det mest frustrerende ved å bygge en datamaskin er å slippe en skrue i saken, spesielt hvis den ruller inn i det tetteste hjørnet, slik at du ikke når den. Pincett er nyttig når du arbeider på trange steder eller for å hente den tapte skruen inne i en datamaskinkasse.

Et annet område der de er nyttige, er å fjerne gensere fra hovedkort og stasjoner. Noen ganger kan små gripeenheter som har et sett med små ledninger i en slags klo virkelig hjelpe. Et stempel på toppen av enheten åpner og lukker kloen for enkelt å ta opp en skrue på et tett sted.


Isopropylalkohol (99%)

Isopropylalkohol er sannsynligvis en av de viktigste rengjøringsmidlene som brukes med en datamaskin. Det er en høy kvalitet rubbing alkohol som du finner i de fleste apotek. Det gjør en utmerket jobb med å rense av termiske forbindelser uten å etterlate rester som kan påvirke fremtidige forbindelser.

Du bruker vanligvis alkohol på prosessoren og kjøleribben for å sikre at de er rene før du parrer dem sammen. Det kan også være nyttig for rengjøring av kontakter som har begynt å tære. Det brukes vanligvis i forbindelse med de neste par elementene.

Lofri klut

Lint og støv kan forårsake mange problemer inne i datamaskiner. Spesielt bygger de seg opp i saken og setter inn vifter og luftspor. Disse forurensningene vil direkte påvirke luftstrømmen inne i datamaskinen og kan føre til overoppheting og svikt i komponenter.

Det kan også kortslutte en krets hvis materialet er ledende. Ved å bruke en lofri klut til å tørke av saken eller komponentene, kan det forhindre støvdannelse.

Bomullspinner

Det er utrolig hvor skitne datamaskiner kan komme med støv og smuss fra bruk. Problemet er at noen av disse små sprekker og overflater kan være vanskelig å nå. Det er her en bomullspinne kan komme godt med.

Vær forsiktig med å bruke vattpinner. Hvis vattpinnen er for løs, eller det er en skarp kant den kan hekte seg på, kan fibre havne inne i datamaskinen der de kan forårsake problemer. Dette verktøyet brukes best bare for rengjøring av utsatte kontakter eller generelle overflater.

Nye plastposer med glidelås

Den mest åpenbare bruken av plastposer er å lagre alle de løse delene etter at datamaskinen er ferdig, eller til og med å holde reserveskruene mens du jobber med den. Det hjelper til med å forhindre tap av disse små delene.

Et annet område der det er nyttig er å spre termiske forbindelser. Termiske forbindelser påvirkes direkte av oljene fra menneskekroppen. Ved å legge hånden din i posen før du berører blandingen for spredning, holder du forbindelsene fri for forurensning og er dermed bedre egnet til å lede varme.

Jordingstropp

Statisk elektrisitet kan forårsake alvorlige skader på elektriske komponenter på grunn av den korte høyspenningsutbruddet. Den enkleste måten å håndtere denne risikoen på er å bruke en jordingsstropp. Dette verktøyet er vanligvis en stropp med en metallkontakt festet til en ledning som du klemmer til en ekstern metalldel for å avlaste statisk ladning som kan bygge seg opp på kroppen din.

Hermetisert luft / vakuum

Igjen er støv et stort problem for datasystemer over tid. Hvis dette støvet blir ille nok, kan det føre til overoppheting og potensielle feil i deler.

De fleste databutikker selger bokser med trykkluft som er nyttige for å blåse støv ut av deler som en strømforsyning. Imidlertid er de ikke en perfekt løsning fordi de pleier å bare spre støvet rundt i stedet for å fjerne det. Generelt er vakuum best fordi det trekker støvet av komponentene og ut av miljøet.

Spesialdesignede datamaskinstøvsugere eller blåser er fine, men et vanlig husstøvsuger med et anstendig sett med slangefeste kan fungere like bra.

Unngå å bruke vakuum hvis forholdene er varme og tørre. det kan generere mye statisk elektrisitet.

Prebuilt Tool Kits

Selvfølgelig, hvis du ikke vil prøve å sette sammen ditt eget sett, er det mange datamaskinverktøy tilgjengelig på markedet. Noen av de beste er fra iFixIt, som er et selskap som spesialiserer seg på å instruere forbrukerne om hvordan de kan reparere datamaskinene sine.

De tilbyr to sett: et Essential Electronics Tool Kit og Pro-Tech Tool Kit, som tilbyr det grunnleggende eller omtrent ethvert verktøy du måtte trenge for alle typer datamaskiner eller elektroniske enheter.

iFixits sett inneholder bare verktøy og inneholder ikke noen av de andre, mer engangsartiklene i denne artikkelen.


Legg igjen en kommentar