Slik blokkerer du mobilnumre på Android eller iPhone (iOS)

De fleste smarttelefoner blokkerer innkommende telefonnumre for å unngå å motta spam-anrop eller andre samtaler du ikke vil ha. Et annet alternativ tilgjengelig er å blokkere din egen anrops-ID fra å vises på mottakerens enhet. Begge alternativene er mulige på Android- og iOS-telefoner.

Noen ganger skjuler operativsystemene disse funksjonene dypt i innstillingene. Videre tilbyr forskjellige operatører forskjellige alternativer for å blokkere tall, så denne funksjonen er ikke alltid helt avhengig av operativsystemet.

Theresa Chiechi / Web


Blokkering av innkommende telefonnumre

Alle de viktigste operativsystemene for mobiltelefoner tilbyr en måte å blokkere innkommende telefonnumre på.

Apple iOS-telefoner

Du kan blokkere tall fra telefonens siste del, i FaceTime eller i meldinger. Blokkering av et nummer fra ett område blokkerer alle tre. Fra hvert område:

  1. Trykk på i ikonet ved siden av telefonnummeret (eller samtalen).
  2. Plukke ut Blokkere denne Caller nederst på infoskjermen.

Slik viser og administrerer du blokkerte numre:

  1. Åpen Innstillinger. 
  2. Pek Telefonen. 
  3. Pek Anropsblokkering og identifikasjon.
  4. Velg deretter et telefonnummer for å se detaljene, og velg å enten legge til eller oppheve blokkeringen av nummeret eller kontakten, eller legg til en kontakt for å blokkere ved å bla til bunnen av alle blokkerte numre og velge Block Kontakt. Dette trinnet starter Kontakter-appen din, slik at du kan velge hvem du vil blokkere.

Du kan også filtrere iMessages fra personer som ikke er i kontaktlisten din. Etter at du har filtrert minst én melding, vises en ny fane for ukjente avsendere. Du får fremdeles meldingene, men de vises ikke automatisk, og du mottar ingen varsler.

Slik filtrerer du iMessages:

  1. Åpen innstillinger.
  2. Pek meldinger.
  3. Bla til og trykk på Ukjent og spam.
  4. Slå på Filtrer ukjente avsendere.

Android telefoner

Fordi så mange produsenter produserer telefoner (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, LG, etc.) som kjører Android-operativsystemet, kan fremgangsmåten for å blokkere et nummer variere mye. Videre tilbyr versjoner av Android Marshmallow og eldre ikke denne funksjonen. Hvis du kjører en eldre versjon som denne, kan operatøren din støtte den, eller du kan kanskje blokkere et nummer ved hjelp av en app.

Slik ser du om operatøren din støtter telefonblokkering:

  1. Åpne din telefon app.
  2. Velg nummeret du vil blokkere.
  3. Trykk på på en Samsung-telefon detaljer.
  4. Hvis operatøren din støtter blokkering, har du et menyelement som heter noe som "Blokker nummer" eller "Avvis samtale" eller kanskje "Legg til i svartelisten."

Hvis du bruker en annen Android-telefon, som en Pixel, kan du gjøre følgende når du finner nummeret du vil blokkere i telefonappen din:

  1. Trykk på vertikal prikkmeny i øvre høyre hjørne av skjermen.
  2. Pek Blokkerte tall.
  3. Bekreft med et trykk på Blokker.

Hvis du ikke har mulighet til å blokkere en samtale, kan du i det minste sende en samtale til telefonsvareren:

  1. Åpne din telefon app.
  2. Pek kontakter.
  3. Trykk på et navn.
  4. Trykk på blyantikonet for å redigere kontakten.
  5. Velg menyen.
  6. Plukke ut Alle samtaler til telefonsvarer.

Avhengig av operatør og Android-versjon, kan det hende du må installere en egen app for å håndtere samtaleblokkeringsfunksjoner. Åpne Google Play Butikk og søk etter "samtaleblokkering". Noen velrenommerte apper er Call Blocker Free, Mr. Number og Safest Call Blocker. Noen er gratis og viser annonser, mens andre tilbyr en premiumversjon uten annonser.


Blokkering av nummeret ditt

I tillegg til å kontrollere innkommende samtaler gjennom samtaleblokkering, kan du også kontrollere om en utgående samtale viser anroper-ID-en din. Denne funksjonen kan konfigureres til å fungere som en permanent blokk eller en midlertidig blokk på en samtale-for-samtale-basis.

Telefonnummeret ditt kan ikke blokkeres når du ringer gratisnumre (dvs. 1-800) og nødetatene (dvs. 911). 

Ring-for-samtale-blokkering fra anroper-ID

Bare legg til * 67 prefikset foran telefonnummeret på mobiltelefonen din. Denne koden er den universelle kommandoen for å deaktivere anrops-ID.

For eksempel kan det være slik at det å ringe ut en blokkert samtale * 67 555 555 5555. På mottakersiden vil anrops-ID vanligvis vise "privat nummer" eller "ukjent". Selv om du ikke vil høre eller se en bekreftelse på en vellykket oppringings-ID-blokk, vil det fungere. 

Permanent blokkering fra anroper-ID

  1. Ring mobiloperatøren din og be om en linjeblokk permanent undertrykk telefonnummeret ditt i utgående anrops-ID. Denne endringen er permanent og irreversibel. Selv om kundeservice kan prøve å overbevise deg om å revurdere, er valget ditt. Ulike operatører støtter ekstra blokkeringsfunksjoner, for eksempel blokkering av bestemte numre eller meldinger. Selv om koden for å ringe mobiloperatøren din kan variere, 611 fungerer vanligvis for kundeservice på mobiltelefoner i USA og Canada.
  2. Hvis du vil at nummeret ditt skal vises midlertidig når du har en permanent linjeblokk, kan du ringe * 82 før nummeret. Hvis du for eksempel vil la nummeret ditt vises i dette tilfellet, ser ut * 82 555 555 5555. Noen avviser automatisk samtaler fra telefoner som blokkerer nummervisning. I så fall må du tillate anrops-ID for å kunne ringe.

Skjul nummeret ditt på en Android-enhet

De fleste Android-telefoner har en blokkeringsfunksjon for anrops-ID i telefoninnstillingene, tilgjengelig enten via telefonappen eller Innstillinger | Appinfo | Telefon. Noen Android-versjoner eldre enn Marshmallow inkluderer denne funksjonen under en Tilleggsinnstillinger alternativet i telefoninnstillingene.

Skjul nummeret ditt på en iPhone

I iOS er samtaleblokkeringsfunksjonen under Telefoninnstillinger:

  1. Åpen Innstillinger | Telefon
  2. Press Vis nummervisning.
  3. Bruk vippebryteren til å vise eller skjule nummeret ditt.

Legg igjen en kommentar