Kjør AutoExec-makroer når du åpner Word

De fleste Microsoft Word-brukere har sannsynligvis hørt ordet makro før, men har aldri funnet ut hva man var, langt mindre hvordan man lager en og automatiserer den. Heldigvis har du oss til å lære deg hvordan du oppretter, kjører og setter makroene dine til å kjøre automatisk når du starter Microsoft Word. 


Hva er en makro?

Når du koker det til det grunnleggende, er en makro bare en serie kommandoer og prosesser du har spilt inn. Etter at du har spilt inn en makro, kan du kjøre den når som helst for å utføre nøyaktig samme prosess på et senere tidspunkt. 

Hvis du tenker på det, er stort sett hver snarvei du bruker i Microsoft Office, i utgangspunktet en makro fordi du trykker på noen få knapper for å utføre et bestemt sett med instruksjoner i stedet for å måtte navigere gjennom båndalternativene for å kjøre kommandoene.


Hvorfor bruke AutoExec-makroer?

Nå som du vet hva makroer er, vil du kanskje vurdere å bruke AutoExec-makroer. AutoExec-makroer er de makroene som kjører så snart du åpner Microsoft Word. Du kan bruke disse makroene til å endre filstier, lagre steder, standardskrivere og mer. Du kan også bruke AutoExec-makroer til å erstatte maler når du trenger å lage spesifikke typer dokumenter, for eksempel notater, brev, økonomiske dokumenter eller andre typer dokumenter med forhåndsdefinert informasjon og formatering. 

Du kan raskt lære det grunnleggende om hvordan du arbeider med makroer i Microsoft Office Word 2003, 2007, 2010 eller 2013.


Opprett AutoExec-makroer

Først må du åpne Normal.dot malfil fra standard malfilplassering:

C:Dokumenter og innstillingerbrukernavnApplikasjonsdataMicrosoftmaler

Deretter må du lage makroen din ved hjelp av metodene som er forklart i artiklene som er oppført ovenfor. Når du blir bedt om å lagre makroen og gi den et navn, gi den navnet AutoExec

Det er viktig å huske at enhver makro som har AutoExec som tittelen vil kjøre automatisk når Word åpnes. Dette fungerer for alle versjoner av Word. 

Hver makro må ha et unikt navn, inkludert alle kommandoene du vil utføre i makroen. Etter at du har fullført makroen og navngitt den, lagrer du malen.

Nå som du har fullført denne prosessen, neste gang du starter MS Word, kjøres makroen du nettopp opprettet automatisk. 


Forhindre at AutoExec-makroen kjører 

Hvis du ikke vil at makroen skal kjøre når Word åpnes, er det to måter å stoppe den på. Det første alternativet er å dobbeltklikke på Microsoft Word-ikonet og holde nede Skift nøkkel.

Det andre alternativet du kan bruke for å forhindre at makroen kjøres, er å bruke Kjør dialogboksen ved å følge trinnene nedenfor.

  • Trykk på Windows-knappen + R
  • Skriv inn følgende kommando: winword.exe / m

Innpakning Up

Nå som du vet hvordan du lager og bruker makroer for de forskjellige versjonene av Word og hvordan du kjører det automatisk når du åpner et nytt dokument, vil du være klar til å imponere alle dine venner og kolleger med effektivitet og tekstbehandlingsdyktighet.


Legg igjen en kommentar