Hvordan bevege deg rundt og mellom regnearkfaner i Excel

Excel har mange måter å flytte til forskjellige dataområder i et regneark eller mellom forskjellige regneark i samme arbeidsbok. Noen metoder - for eksempel gå til kommando - kan nås ved hjelp av hurtigtastkombinasjoner, som til tider kan være enklere og raskere å bruke enn musen. Men følg vår fulle guide for å finne det mest komfortable alternativet for arbeidsflyten din.

Web / Maddy Price

Disse instruksjonene skal fungere for alle versjoner av Excel for Windows. Eventuelle mindre forskjeller mellom versjoner kalles ut i trinnene.


Bruk hurtigtaster for å endre regneark i Excel

Bytte mellom regneark i en Excel-arbeidsbok gjøres enkelt nok ved å klikke på fanene nederst på regnearket, men det er den langsomme måten å gjøre det på - i det minste er det etter de som foretrekker å bruke hurtigtaster eller snarveier. når det er mulig.

Web

Når det skjer, er det hurtigtaster for å bytte mellom regneark i Excel; tastene som brukes er:

  • Ctrl + PgUp (side opp) - Flytt ett ark til venstre.
  • Ctrl + PgDn (side ned) - Flytt ett ark til høyre.
  1. For å flytte til høyre, trykk og hold nede Ctrl tast på tastaturet.

  2. Trykk og slipp PgDn tast på tastaturet.

  3. For å flytte et nytt ark til høyre trykk og slipp PgDn tasten en gang til.

  4. Trykk og hold nede for å flytte til venstre Ctrl tast på tastaturet.

  5. Trykk og slipp PgUp tast på tastaturet.

  6. For å flytte et nytt ark til venstre trykk og slipp PgUp tasten en gang til.


Bruk 'Gå til' for å bevege deg rundt i Excel-regneark

De gå til kommandoen i Excel kan brukes til raskt å navigere til forskjellige celler i et regneark. Selv om du bruker gå til er ikke så nyttig for regneark som bare inneholder noen få kolonner og rader, for større regneark er det en annen måte å hoppe fra ett område av regnearket til et annet.

Web

  1. Velg Hjem kategorien øverst i Excel. Hvis du ikke ser det, velger du Rediger menyen.

  2. Velg Finn og velg fra Redigering gruppe. Eller hvis du brukte Rediger meny, velg finne.

  3. Velg Gå til... alternativet.

  4. Skriv inn målcellehenvisningen i Referanse linje nederst i dialogboksen.

  5. Klikk OK eller trykk på Enter tasten på tastaturet. Resultatet er at det aktive cellehøydepunktet hopper til cellereferansen som ble angitt i dialogboksen.

Andre måter å 'gå til'

De gå til kommandoen kan også aktiveres med disse hurtigtastene:

  • Ved å trykke på F5 tast på tastaturet.
  • Ved å trykke på Ctrl+G tastene i kombinasjon på tastaturet.

Lagring av cellereferanser for gjenbruk

En ekstra funksjon som gå til har er at den lagrer tidligere angitte cellereferanser i det store gå til vindu øverst i dialogboksen for senere referanse. Hvis du hopper frem og tilbake mellom to eller flere områder av et regneark, gå til kan spare deg enda mer tid ved å bruke cellereferansene som er lagret i dialogboksen.

Cellereferanser lagres i dialogboksen så lenge en arbeidsbok forblir åpen. Når den er lukket, lagres den lagrede listen over cellereferanser i gå til dialogboksen slettes.

Navigere mellom regneark med 'Gå til'

gå til kan også brukes til å navigere til forskjellige regneark i samme arbeidsbok ved å skrive inn arknavnet sammen med cellereferansen.

Bruk utropstegnet (!), plassert over tallet 1 på tastaturet, som en skille mellom regnearknavnet og cellereferansen fordi mellomrom ikke er tillatt.

For eksempel å flytte fra ark 1 til celle HQ567 på ark 3, Tast inn Ark3! HQ567 i referanselinjen til gå til dialogboksen og trykk på Enter nøkkel. Hvis arknavnet har ett eller flere mellomrom, bruk anførselstegn, slik: 'Mitt annet ark'! B12 for å flytte mellom regneark.


Bruk navneboksen til å bevege deg rundt i Excel-regneark

Som angitt i bildet ovenfor, er Navneboksen plassert over kolonne A i et Excel-regneark, og det kan brukes til å navigere til forskjellige områder av regnearket ved hjelp av cellereferanser.

Web

Som med den gå til kommandoen, den Navn Box kan ikke være nyttig i regneark som bare inneholder noen få kolonner og rader med data, men for større regneark eller for de med separate dataområder som bruker navneboksen for å enkelt hoppe fra et sted til det neste, kan det være en veldig effektiv måte å jobbe på .

Dessverre er det ingen måte å få tilgang til navnefeltet ved hjelp av tastaturet uten å lage en VBA-makro. Normal drift krever at du klikker på Navn Box med musen.

Den aktive cellereferansen i navnefeltet

Navneboksen viser vanligvis cellehenvisningen eller det navngitte området for den nåværende eller aktive cellen - cellen i det gjeldende regnearket som er skissert av en ramme eller rute.

Tast inn en ny cellereferanse eller rekkevidde i Navn Box og trykke på Enter -tasten endrer den aktive cellen og flytter den sorte boksen, og det som er synlig på skjermen, til den nye plasseringen.

  1. Klikk på Navn Box ovenfor kolonne A for å markere cellereferansen til den aktive cellen.

  2. Skriv inn cellehenvisning av ønsket destinasjon.

  3. Trykk på Enter tast på tastaturet.

  4. Den svarte boksen som omgir den aktive cellen, bør hoppe til den nylig valgte aktive cellen.

Navigere mellom regneark med navnefeltet

I likhet med gå tilden Navn Box kan også brukes til å navigere til forskjellige regneark i samme arbeidsbok ved å skrive inn arknavnet sammen med cellereferansen.


Legg igjen en kommentar