IKKE last ned DLL-filer for å fikse manglende DLL-problemer

Nettsteder som gjør det enkelt å laste ned enkle DLL-filer, virker som svaret du har sett etter når du får en av de irriterende "DLL ikke funnet" eller "DLL mangler" feil.

Tenk på dette som din rettferdige advarsel: DLL-nedlastingssider bør nesten alltid unngås, selv om de noen ganger gir en rask løsning. Det finnes andre, helt sikre og akseptable måter å fikse DLL-problemer på uten å ty til nedlasting av individuelle DLL-filer fra disse nettstedene.


DLL-nedlastingssider er ikke godkjente kilder for DLL-filer

DLL-filer blir opprettet og distribuert av selskaper som utvikler programvare. Noen ganger er det programvareselskapet Microsoft, noen ganger er det ikke. Mange selskaper oppretter DLL-filer som en del av programvarepakkene.

En stabil, ren og oppdatert kopi av en hvilken som helst DLL-fil kan bare garanteres av utvikleren. Nettsteder som tillater individuell DLL-nedlasting er i alle tilfeller unntatt de sjeldneste ikke godkjent steder for nedlasting av DLLer.

Det virker ikke spesielt viktig at dette nettstedet eller det nettstedet ikke er "godkjent" av organisasjonen som utvikler DLL-filen, men som du ser når du fortsetter å lese, er det veldig gode grunner til at den opprinnelige DLL-distributøren er beste veien å gå.

Peter Dazeley / Getty Images


Å installere en enkelt DLL-fil er et bandasje for et større problem

DLL-filer er bare små deler av hele programvaren. Ofte forteller en feilmelding som trekker frem en enkelt DLL-fil bare en del av historien. Den spesifikke feilen genereres ofte bare fordi det er det første problemet programvaren støter på, ikke fordi det er den eneste årsaken til problemet.

Når du laster ned og erstatter en DLL-fil fra et DLL-nedlastingsside, løser du ofte bare en liten del av et større problem. Vanligvis er løsningen på det større problemet å installere hele programvarepakken på nytt som DLL stammer fra.

Selv om å erstatte en enkelt DLL-fil løser det umiddelbare problemet ditt, har flere problemer en tendens til å dukke opp senere, ofte som feilmeldinger som varsler deg om enda en manglende DLL-fil. Spar deg mye tid og energi og fikse problemet med det første.


DLLer fra nedlastingssider for DLL er ofte utdaterte

DLL-nedlastingssider eksisterer bare slik at du finner dem i en søkemotor og forhåpentligvis klikker på annonsene deres. De er ikke ekte programvarestøttesider og har liten eller ingen insentiv til å holde DLL-filene oppdatert.

Imidlertid vil programvareselskapet som faktisk har utviklet DLL-filen alltid ha den mest oppdaterte og funksjonelle filen tilgjengelig.

Programvareutviklere har sjelden enkelt DLL-filer tilgjengelig for nedlasting, så hvis en reinstallering av programvaren ikke erstatter eller reparerer DLL-filen du er ute etter, anbefaler vi at du kontakter selskapet og ber om en kopi av filen.

Noen ganger kan du få en DLL-feilmelding når du bruker et bestemt program, men DLL-filen støttes kanskje ikke av utvikleren av det programmet. Dette er faktisk veldig vanlig siden DLL-filer ofte deles mellom programmer.

Et godt eksempel er at xinput1_3.dll mangler feil som noen ganger vil dukke opp før visse videospill. Filen er egentlig en DirectX-fil og støttes og leveres av Microsoft i DirectX-programvarepakken.


DLL-filer fra nedlastingssider for DLL kan være infisert med virus

Siden nedlastingssider for DLL ikke er godkjente kilder for DLL-filer og ofte har liten eller ingen kontaktinformasjon tilgjengelig, er det ingen garanti for at DLL-filen du nettopp lastet ned er fri for virusinfeksjon.

Forutsatt at du har et godt antivirusprogram, kan en infisert DLL-fil være i karantene når du laster den ned, men det er absolutt ingen garanti for det.

Ta den sikre ruten og unngå å laste ned DLL-filer fra disse DLL-nedlastingssidene.

Skann etter virus og annen skadelig programvare hvis du er bekymret for at en nylig DLL du lastet ned kan ha vært noe annet enn det du trodde det var.


DLL-nedlastingsnettsteder kan kompromittere datamaskinens sikkerhet

DLL-filer er som små, spesialiserte programmer som kan programmeres til å utføre forskjellige handlinger automatisk, til og med handlinger som åpner datamaskinen din for hacking og andre typer inntrenging. DLL-filer som dette finnes.

Selv om det er lite sannsynlig at du vil søke etter en av disse spesielle DLL-filene for å laste ned og installere, er det en risiko du tar når du installerer en DLL-fil i systemet fra et DLL-nedlastingsside.

Ikke risiker det - følg rådene i de foregående tipsene og skaff deg DLL fra kilden, ikke fra en "back-alley" DLL-forhandler!

Løs DLL problemer på riktig måte

Som du leser ovenfor, har en datamaskin en tendens til å rapportere ikke hele problemet til deg, men bare det første problemet det støter på. En datamaskin fortsetter ikke å liste opp problem etter problem den finner, bare den første som får den til å stoppe. I dette tilfellet en manglende DLL-fil.

Så det du trenger å gjøre er å finne ut hva det faktiske problemet er, noe som sannsynligvis ikke bare er en manglende DLL-fil. For å gjøre det må du finne en feilsøkingsveiledning for det spesifikke problemet.

Vi har hundrevis av feilsøkingsguider for DLL på Web. Bare hold navnet på DLL-filen i søkefeltet øverst på denne siden og søk etter den.


Legg igjen en kommentar