Hvordan redigere bilder i iPhone Photos-appen

Redigering av digitale bilder pleide å bety å kjøpe dyre redigeringsprogrammer som Photoshop og lære komplekse funksjoner. I disse dager har iPhone-eiere kraftige bilderedigeringsverktøy innebygd rett i telefonene sine.

Bilder-appen på hver iPad, iPhone og iPod touch kan brukes til å beskjære bilder, bruke filtre, justere fargebalanse og mer. Selv om redigeringsverktøyene som er innebygd i Photos, er gode, er de ikke en erstatning for noe som Photoshop. Hvis du vil transformere bildene dine, har mer alvorlige problemer som trenger å fikses, eller ønsker resultater av profesjonell kvalitet, er et skrivebordsredigeringsprogram fremdeles det beste alternativet.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iPhones som kjører iOS 12 og nyere. Tidligere versjoner kan ha forskjellige etiketter, men funksjonene vil være like.


Slik går du inn i redigeringsmodus i Photos-appen

Følg disse trinnene for å gjøre justeringer av bilder i appen:

  1. Åpne Bilder app, trykk kamera~~POS=TRUNC, og trykk deretter på bildet du vil redigere.

  2. Når bildet vises i full størrelse på skjermen, trykker du på Rediger. Redigeringsverktøyikonene vises.

  3. Bruk disse alternativene til å endre bilder på en rekke måter.


Hvordan beskjære og rotere bilder

Alternativene for å beskjære og rotere bilder er under det samme verktøyet i Bilder-appen. Slik bruker du det.

  1. Trykk på knappen som ser ut som en ramme (den er nederst til venstre på skjermen). Dra deretter hjørnene eller sidene av rammen for å stille inn beskjæringsområdet. Bare de uthevede delene av bildet blir værende.

    For å forstørre det beskårne utvalget, plasser to fingre på skjermen og dra dem fra hverandre.

  2. Appen tilbyr også forhåndsinnstillinger for å beskjære bilder til bestemte størrelsesforhold og former. For å bruke dem, åpne beskjæringsverktøyet, og trykk deretter på ikonet som ser ut som tre ruter inni hverandre (på høyre side, under bildet) for å avsløre en meny med forhåndsinnstillinger. Trykk på den du vil ha.

  3. Pek Ferdig nederst til høyre for å lagre endringene.

  4. For å rotere et bilde, trykk på Beskjær ikon. For å snu et bilde 90 grader mot klokken, trykk på Roter ikonet (firkanten med pilen ved siden av).

    Bruk den mer enn en gang for å fortsette rotasjonen.

  5. For mer friformkontroll over rotasjonen, flytt kompasshjulet under bildet.

    Drei friformkontrollen opptil 45 grader med eller mot klokken.

  6. Pek Ferdig for å lagre endringene.


Hvordan fjerne Redeye

For å fjerne røde øyne forårsaket av kamerablitsen, trykk på knappen øverst til venstre som ser ut som en øye med en linje gjennom den. Trykk deretter på hvert øye som må korrigeres. Zoom inn på bildet for å få en mer presis plassering. Trykk på Ferdig å redde.

Redeye-verktøyet er bare tilgjengelig når Photos-appen oppdager et ansikt (eller hva det mener er et ansikt) på et bilde.

Hvordan justere lys og farge

Bruk redigeringsverktøyene i Bilder til å konvertere et fargebilde til svart-hvitt, øke fargemengden på et bilde, justere kontrasten og mer. For å gjøre det, sett bildet i redigeringsmodus, og trykk deretter på knappen som ser ut som en slå nederst på midten av skjermen. Dette avslører en meny med disse alternativene:

  • Lett: Inkluderer innstillinger for Brilliance, Exposure, Highlights, Shadows, Brightness, Contrast og Black Point.
  • FARGE: Inkluderer innstillinger for metning, kontrast og rollebesetning.
  • Svart-hvitt: Inkluderer innstillinger for Intensity, Neutrals, Tone og Grain.

Trykk på menyen du vil ha, og deretter på innstillingen du vil endre. Trykk på pilen ved siden av en kategori for å få tilgang til enda mer finjusterte innstillinger.


Hvordan forbedre bilder automatisk

Auto Enhance-funksjonen analyserer et bilde og bruker automatisk endringer som justering av fargebalanse for å forbedre bildet.

Trykk på Automatisk forbedring ikonet, som ser ut som en tryllestav. Justeringene kan være subtile, men du vet at de er ferdige når tryllestavikonet endrer farge.

Pek Ferdig for å lagre den nye versjonen av bildet. Trykk på tryllestavikonet igjen for å angre endringene.

Hvordan fjerne animasjon fra levende bilder

Hvis du har en iPhone 6S eller nyere, kan du lage Live Photos - korte videoer opprettet fra bilder. På grunn av måten Live Photos fungerer på, kan du også fjerne animasjonen fra dem og lagre et enkelt stillbilde.

Du vet at et bilde er et levende bilde hvis ikonet i øvre venstre hjørne som ser ut som tre konsentriske ringer, er uthevet når bildet er i redigeringsmodus (det er skjult for vanlige bilder). Trykk på for å fjerne animasjonen fra bildet Live Photo slik at den er deaktivert (den blir hvit). Trykk på Ferdig for å lagre bildet.

Hvordan gå tilbake til det originale bildet

Hvis du lagrer et redigert bilde og bestemmer deg for at du ikke liker redigeringen, sitter du ikke fast med det nye bildet. Bilder-appen lagrer originalversjonen og lar deg fjerne endringene og gå tilbake til den.

Åpne det redigerte bildet du vil hente originalen for, og trykk deretter på Rediger. Velg Tilbakestill, og trykk deretter på Gå tilbake til originalen.

Det er ingen tidsbegrensning når du kan gå tilbake til originalbildet. Endringene du gjør på bilder, endrer ikke originalen. de er mer som lag lagt på toppen av det som du kan fjerne. Denne typen redigering er kjent som ikke-destruktiv fordi originalen ikke endres.

Hvordan bruke bildefiltre for ekstra effekter

Bilder-appen har et sett med innebygde filtre som legger til Instagram eller Snapchat-lignende effekter til bilder. For å bruke dem, åpne redigeringsverktøyene og trykk deretter på Filter ikonet, som ser ut som tre overlappende sirkler.

Bla gjennom filtre nederst på skjermen, og trykk deretter på en for å bruke den. Plukke ut Ferdig for å oppdatere bildet.

I iOS 8 og nyere kan tredjepartsfoto-appen som er installert på en telefon, legge til filtre og andre verktøy til Bilder. Så lenge begge appene er installert, kan bilder hente funksjoner fra den andre appen som om de var innebygd.

Hvordan redigere videoer på iPhone

Akkurat som bilder ikke er det eneste iPhone-kameraet kan ta, er fotografier ikke det eneste Photos-appen kan redigere. Du kan også redigere video på iPhone og dele den til YouTube, Facebook og andre tjenester.

Kinson C Photography / Moment Open / Getty Images


Legg igjen en kommentar