Facebooks-begrenset liste: Hva det er og hvordan bruker du den

Facebooks begrensede liste er en funksjon som lar brukerne skjule innlegg fra bestemte venner på det sosiale nettverket ved å legge dem til i denne listen. Enhver Facebook-venn kan når som helst legges til eller fjernes fra denne listen, og det er ingen grense for hvor mange mennesker som kan være på den.

Hva betyr begrenset på Facebook?

En Facebook-venn som har blitt begrenset, har ganske enkelt blitt lagt til i listen over begrensede. De er fortsatt en Facebook-venn og kan kommunisere med deg via direkte melding. Du vil også kunne fortsette å se innleggene deres i feeden din som vanlig.

Hvordan legger jeg til venner på en begrenset liste på Facebook?

  1. Åpne den offisielle Facebook-appen på din iOS- eller Android-smarttelefon eller nettbrett. Hvis du foretrekker å bruke en datamaskin, åpner du favorittnettleseren din og går til den offisielle Facebook-nettsiden. Logg på hvis du ikke allerede er det.

  2. Gå til Facebook-profilen til vennen du vil legge til i listen over begrensede. Hvis du har problemer med å finne dem, skriver du inn navnet i søkefeltet øverst på Facebook-nettsiden eller appen.

  3. En gang på vennens profilside, se etter knappen som sier venner. Trykk på den.

  4. En liten meny skal dukke opp. Klikk på enten Rediger vennelister eller Legg til en annen liste. Menyteksten endres avhengig av hvilken app du bruker, eller om du er på Facebook-nettstedet, men funksjonen er den samme uansett hva den sier.

  5. Du vil bli vist en liste over mange Facebook-lister designet for å kategorisere menneskene du kommuniserer med på det sosiale nettverket. Bla ned til bunnen av denne listen til den som heter begrenset. Trykk på den for å legge til vennen din i listen Begrenset.

Hvilke Facebook-innlegg kan begrensede brukere se?

Facebook-venner på begrenset listen vil fremdeles kunne se alle innleggene du har publisert med innstillingen for offentlig personvern, så vel som alle innlegg som er publisert med innstillingene for venners personvern som de er personlig merket eller nevnt i.

Offentlige innlegg kan identifiseres av globusikonet mens Venne-innlegg har ikonet som ser ut som to personer. Ethvert innlegg kan ha sin personverninnstilling endret ved å redigere dem via ellipsemenyen i innleggets øverste høyre hjørne.

Slik legger du ut på Facebook med en begrenset liste

  1. Etter å ha lagt til minst en venn til listen over begrensede, oppretter du et nytt Facebook-innlegg som vanlig.

  2. Før du publiserer innlegget ditt, må du sørge for at venner (folk) -ikonet vises. Hvis den offentlig (globus) -ikonet vises i stedet, trykk på det og velg venner.

  3. Publiser innlegget ditt. Det vil nå kunne ses av alle Facebook-vennene dine, bortsett fra de du har lagt til i listen Begrenset. Alle på listen over begrensede vil automatisk ikke kunne se innlegg du lager for venner fra dette tidspunktet.

Kan venner vite om de er på en Facebook-begrenset liste?

Facebook-brukere blir ikke varslet om å bli lagt til eller fjernet fra lister på det sosiale nettverket, så det er ingen direkte måte for vennene dine å finne ut at de er lagt til i listen over begrensede.

Hvordan fjerner jeg venner fra en Facebook-begrenset liste?

  1. For å fjerne en Facebook-venn fra listen over begrensede, åpne profilsiden i en nettleser eller i en offisiell Facebook-app.

  2. Klikk på venner ikonet på profilen deres.

  3. Fra den nye menyen som dukker opp, klikker du på Rediger vennelister eller Legg til en annen liste. Den eksakte teksten vil variere avhengig av hvordan du får tilgang til Facebook.

  4. Rull nedover listen over Facebook-lister til du finner begrenset. Det skal være et hake ved siden av listenavnet. Trykk på den for å fjerne haken. De bør nå bli fjernet fra listen.

Hvorfor skal jeg bruke en begrenset liste?

Begrensede lister kan være nyttige når du vil skrive et innlegg eller deler en lenke om noe uten å måtte lese negative eller kontroversielle kommentarer fra nære venner eller familiemedlemmer. Den begrensede listen kan også være en praktisk måte å holde kontakten med kolleger på Facebook uten at de ser mer personlige innlegg fra deg om ditt hjem eller kjærlighetsliv. 


Legg igjen en kommentar