Hvordan lage en Skype-konto på Windows

Skype er en gratis app fra Microsoft som lar deg ringe anrop i appen, ringe vanlige telefoner, sende tekstmeldinger, delta i videokonferanser og mye mer. Selve appen er gratis å laste ned og bruke, selv om noen av de inkluderte tjenestene, som å ringe vanlige telefoner fra Skype-appen, krever betaling.

Abonnementer er tilgjengelige som gir ubegrensede samtaler for en løpende månedlig avgift. Men for å komme i gang med å bruke noen av Skypes funksjoner, trenger du en Skype-konto. Slik lager du en.

I tillegg til Windows kan du også bruke Skype på macOS, Android, iOS, Linux og en rekke andre enheter.


Sjekk systemkravene dine

Skype for Windows har svært gode systemkrav, men det er fortsatt viktig å sørge for at systemet ditt oppfyller eller overgår dem før du tar deg tid til å laste ned og installere appen. Dette er bare minimumssystemspesifikasjoner, selv om Skype vil fungere bedre med mer RAM og en raskere prosessor.

  • Windows 7 eller høyere
  • Minst 1 GHz prosessor
  • Minst 512 MB RAM
  • DirectX v9.0 eller høyere

Last ned og installer Skype for Windows

Skype er en gratis app levert av Microsoft, så du må laste den ned direkte fra det offisielle Skype-nettstedet. Det er gratis å laste ned eller installere appen, selv om noen funksjoner, som å ringe, kommer med tilhørende kostnader.

Slik laster du ned Skype for Windows og starter installasjonsprosessen:

  1. Bruk nettleseren du velger, og naviger til det offisielle Skype-nedlastingssiden.

  2. Klikk Skaff deg Skype for Windows.

  3. Velg et nedlastingssted for Skype-installasjonsprogrammet, og klikk Spar.

  4. Når nedlastingen er fullført, dobbeltklikker du på filen for å starte Skype-installatør.

    Vi bruker Chrome-nettleseren i dette eksemplet, så vi kan bare klikke Skype-xxxxexe nederst i venstre hjørne. Noen nettlesere krever at du åpner en nedlastingsmeny, eller du må kanskje navigere til din Last ned mappen i Windows Utforsker for å finne Skype-installasjonsprogrammet.

  5. De Skype-installatør vil åpne. Følg instruksjonene på skjermen, eller fortsett til neste avsnitt for detaljerte instruksjoner.


Installere Skype og opprette en Skype-konto på Windows

Når du har lastet ned Skype-installasjonsprogrammet, er du klar til å installere appen, opprette kontoen din og begynne å ringe. Hvis du tok en pause mellom forrige seksjon og denne, må du starte med å åpne nedlastingsmappen og dobbeltklikke på Skype-installasjonsprogrammet for å starte den. Etter det kan du fortsette med installasjonsprosessen.

  1. Klikk Install.

  2. Deretter klikker du La oss gå og klikk deretter Logg på eller opprett.

  3. Klikk Lag en!

    Har du allerede en Microsoft-konto? Hvis du gjør det, kan du bruke den til å logge på Skype i løpet av dette trinnet. Det er ikke nødvendig å opprette en helt ny konto bare for Skype med mindre du vil.

  4. Skriv inn telefonnummeret ditt, eller klikk bruk e-posten din i stedet for å angi en e-postadresse, og klikk deretter neste.

  5. Skriv inn et passord for kontoen din, og klikk neste.

  6. Skriv inn for- og etternavn, og klikk neste.

  7. Velg land eller region, angi fødselsdato og klikk neste.

  8. Sjekk e-postadressen din for en bekreftelseskode, skriv den inn, og klikk deretter neste.

    Klikk på hake for å fjerne det hvis du ikke vil motta reklamemails fra Microsoft.

  9. Skriv inn CAPTCHA-tegnene og klikk neste.

  10. Klikk Last opp bilde og velg et profilbilde fra datamaskinen din, eller bare klikk Fortsett hvis du ikke vil ha et profilbilde.

  11. Skype-kontoen din er nå konfigurert og klar til bruk. Fortsett å følge instruksjonene på skjermen for å bekrefte at utstyret ditt fungerer, eller fortsett til neste avsnitt for grundige instruksjoner.


Sett opp mikrofonen, høyttalerne og webkameraet ditt under installasjon av Skype

Før du kan bruke Skype til å ringe og motta anrop, må du sørge for at mikrofonen, høyttalerne og webkameraet er i drift. Første konfigurasjon er tilgjengelig under installasjonsprosessen, men du kan hoppe gjennom den hvis du bare vil ha en rask konfigurering av kontoen.

Hvis du har tatt en pause mellom forrige seksjon og denne, kan du få tilgang til disse innstillingene ved å klikke på trepunktsmenyen og deretter velge innstillinger > Lyd video.

  1. Bekreft at høyttalerne og mikrofonen din fungerer, og klikk Fortsett.

    Snakk normalt for å sjekke mikrofonen. Hvis det fungerer, vil de blå prikkene lyse opp. Klikk Lydtest for å sjekke høyttalerne eller hodetelefonene dine. Klikk på for å teste anrop Ring gratis. Du kan sjekke alle disse fra Skype-appen senere når som helst.

  2. Sjekk om videoen din fungerer, og klikk Fortsett.

    Hvis du ikke har koblet et webkamera, kan du bare klikke Fortsett.

  3. Klikk OK.

  4. Skype-kontoen din er konfigurert og klar til bruk. For å åpne Skype i fremtiden, skriv inn Skype i Windows-søkefeltet og klikk på Skype-appen.


Hvordan finne og legge til kontakter i Skype på Windows

Før du kan sende og motta samtaler og chatter i Skype, må du legge til kontakter. Hvis du brukte ditt virkelige navn og telefonnummer da du opprettet kontoen, vil kontaktene dine også kunne finne deg ved å søke.

Slik legger du til en kontakt i Skype på Windows:

  1. Start Skype-appen hvis den ikke allerede kjører.

  2. Klikk kontakter øverst til venstre i vinduet.

  3. Klikk Ny kontakt.

  4. Skriv inn kontakts Skype-brukernavn, telefonnummer, e-postadresse eller deres virkelige navn i Finne folk feltet.

  5. Hvis du ser personen du leter etter, klikker du Legg.

  6. Personen vil vises i kontaktlisten din.

Andre måter å legge til personer i Skype på Windows på

Søkefunksjonen er den beste måten å legge til nye kontakter i Skype, men det fungerer ikke hvis kontakten din ikke allerede har en konto på Skype. Hvis det er tilfelle, kan du klikke Inviter til Skype for å sende kontakten din en e-post eller SMS for å be om at de oppretter en Skype-konto. Hvis de gjør det, kan du legge dem til som en kontakt.

Du kan også lagre et telefonnummer direkte i Skype-kontaktene dine. Dette lar deg ringe det nummeret ved hjelp av Skype, men du kan ikke sende dem meldinger, videochatte eller bruke andre Skype-funksjoner, ettersom det bare er et telefonnummer.

Andre viktige Skype-innstillinger

Du er klar til å begynne å ringe og chatte på dette punktet, men det er noen andre viktige Skype-funksjonaliteter og alternativer du bør være klar over. Du kan også når som helst slette Skype-kontoen din hvis du føler at du ikke lenger trenger den.

Her er Skypes viktigste funksjoner som du kan få tilgang til nå som kontoen din er konfigurert:

  • ringe: Du kan ringe gratis Skype-til-Skype-samtaler ved hjelp av Skype-appen hvor som helst i verden. For denne typen gratis anrop må du og personen du ringer begge ha Skype-kontoer og Skype-appen. Det spiller ingen rolle om de har appen på Windows, Mac eller en mobilenhet. De er alle kompatible.
  • SkypeOut: Du kan ringe, mot et gebyr, til hvilket som helst telefonnummer, hvor som helst i verden, ved hjelp av Skype-appen. Det er gebyrer knyttet til dette, men personen du ringer trenger ikke ha Skype, bare en telefon.
  • video chat: Du kan delta i videosamtaler ved hjelp av webkameraet ditt gratis. Personene du ringer til må ha Skype-kontoer og Skype-appen. Både en-til-en og gruppevideosamtaler er tilgjengelige.
  • Meldinger: Du kan bruke Skype til å sende tekstmeldinger, direktemeldinger i Skype-appen og opprette chatterom for flere Skype-brukere for moro skyld eller forretningsformål.
  • Deling: Du kan bruke Skype til å sende og motta bilder, videoer og alle slags andre filer.

Legg igjen en kommentar