Hvordan lage en Google Kalender-begivenhet fra en Gmail-melding

Hvis du planlegger mange avtaler i Gmail, vil du sette pris på hvor enkelt du kan generere en Google Kalender-hendelse basert på en e-post som inneholder informasjon om hendelsen. Fordi Gmail og Google Kalender er tett integrert, kan du opprette en hendelse som er knyttet til en e-post, selv om meldingen ikke nevner en dato i det hele tatt. Denne funksjonen er nyttig, enten du bruker en nettleser eller en mobilapp for å få tilgang til Gmail-kontoen din.

Web / Luyi Wang

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Google Kalender i både mobilappen og desktopversjonen som er tilgjengelig via en nettleser.


Hvordan lage en Google Kalender-hendelse fra en e-post i en nettleser

Hvis du får tilgang til Gmail i en nettleser, er trinnene for å legge til en kalenderhendelse forskjellige fra å bruke Gmail i en mobilapp.

  1. Åpne meldingen i Gmail og klikk på ikonet med tre prikker på verktøylinjen. Alternativt kan du trykke periodetasten hvis du har Gmail-hurtigtaster aktivert.

  2. Plukke ut Lag begivenhet for å åpne en Google Kalender-skjerm. Google Kalender fyller ut arrangementets navn med emnelinjen i e-posten og beskrivelsesområdet med e-postens kroppsinnhold. Gjør eventuelle nødvendige endringer i disse to områdene.

  3. Velg en dato, starttid og sluttid fra rullegardinmenyene under hendelsesnavnet øverst på skjermen hvis de ikke overføres fra e-postmeldingen. Hvis arrangementet er en heldagsbegivenhet eller gjentas med jevne mellomrom, ta de nødvendige valgene i datoområdet.

  4. Legg til et sted for arrangementet.

  5. Sett et varsel for å minne deg om hendelsen til det angitte tidspunktet.

  6. Tilordne en farge for å indikere om du er opptatt eller ledig under arrangementet.

  7. Press Spar for å lagre arrangementet i kalenderen din. Hvis du trenger å gjøre endringer senere, velger du hendelsen i kalenderen og klikker deretter på Blyant ikonet for å redigere hendelsen.


Legg til Gmail-hendelser automatisk i Google Kalender ved hjelp av en mobilapp

Hvis du bruker både Gmail og Google Kalender på mobilenheten din, går reservasjoner og visse hendelser automatisk inn i kalenderen din. Denne praktiske funksjonen gjelder for arrangementer i bekreftelses-e-post fra selskaper angående hotell-, restaurant- og flyreservasjoner, og for billetthendelser som filmer og konserter.

  1. Åpne Google Kalender-appen på mobilenheten din. Utvid meny ikonet øverst på skjermen og trykk på innstillinger

  2. Pek Arrangementer fra Gmail.

  3. Skjermen som åpnes inneholder Google-påloggingsinformasjonen din og en av / på-glidebryter ved siden av Arrangementer fra Gmail. Trykk på glidebryter for å flytte den til på-posisjon. Nå, når du mottar en e-post i Gmail-appen din om en begivenhet som en konsert, restaurantreservasjon eller fly, blir den automatisk lagt til i kalenderen din. Du kan slette en enkelt hendelse eller slå av denne funksjonen hvis du ikke vil at hendelser skal legges til automatisk.

    Hvis du senere mottar en e-post som oppdaterer hendelsen - med for eksempel en tidsendring - blir den endringen automatisk lagt til i kalenderhendelsen. Du kan ikke redigere disse hendelsene selv, men du kan slette dem om nødvendig.


Legg igjen en kommentar