about: blank: Hva er denne siden i nettleseren din?

Du er sannsynligvis ganske kjent med nettleserens adressefelt, den tekstboksen som inneholder URL-en til nettsiden du er på for øyeblikket, men du kan ha blitt overrasket over å se om: blank der i stedet for en faktisk webside-adresse .

Sunn fornuft har sannsynligvis allerede bidratt til å gjøre det åpenbart at den tomme delen av ca: blank er tydelig knyttet til det faktum at du ser på en helt blank side i nettleseren din.

om: blank.

Du kan prøve det akkurat nå. Bare åpne en annen nettleserfane eller et vindu, og skriv inn følgende nøyaktig, og trykk deretter Enter:

about: blank

Ingen mellomrom, ingen http eller www - bare de to ordene med et kolon i midten. En tom side skal "lastes" umiddelbart.

Enkelt nok ... men hva er poenget?


Hvorfor har nettlesere en om: tom side?

Teknisk sett har nettleserne som har en om: blank side en fordi den er en inkludert del av om URI-ordningen, et kvasistandard sett med regler for håndtering av interne kommandoer som nettleseren har valgt å implementere.

Med andre ord, about: blank er bare en av flere om: [command] -alternativer som er tilgjengelige i om-samlingen, som hver kan brukes til å utføre en bestemt funksjon i selve nettleseren. Å forutse kommandoen med omtrent gjør det klart for nettleseren at du vil gjøre noen lokale, interne ting, ikke besøke en faktisk webside.

Utfører about: blank i omtrent hvilken som helst nettleser, som Chrome, Firefox, Edge eller Safari, og til og med mobile nettlesere, viser en tom side. Det er egentlig den eneste kommandoen som er godt støttet i alle nettlesere.

Noen andre vanlige inkluderer om: om, som viser alle tilgjengelige kommandoer eller mer om nettleseren, about: plugins, som viser plugin og tilleggsinnhold som er installert, og om: cache, som viser informasjon om hva som er lagret i hurtigbufferen.

De fleste nettlesere vil oversette disse kommandoene til mer tilpassede interne nettadresser, men så vidt vi vet skjer det aldri med ca: blank.


Hvorfor vil du noen gang bruke om: Blank?

Det virker som en slik ubrukelig funksjon - å laste inn en tom side - men det er sannsynligvis den mest brukte kommandoen i en nettleser, og med god grunn.

En veldig vanlig grunn til å bruke om: blank er som startside. Hjemmesiden fungerer som et utgangspunkt for surfingen din, og selv om noen ganger en søkemotor, nettside eller nyhetsside er et flott sted å starte, vil til og med den moderat strømbrukeren snart oppdage at den samme siden lastes om og om igjen som ny nettleservinduer må åpnes kan bli veldig irriterende.

Å åpne et nytt vindu og la siden lastes umiddelbart, siden den er tom, gir deg mer frihet til å bestemme hva du skal gjøre med den denne gangen.

En tom hjemmeside via about: blank er også nyttig hvis du har lav båndbredde eller betaling for bruk (målt) tilkobling. Det sparer god tid, og ofte penger, i disse situasjonene fordi en webside som ikke nødvendigvis blir brukt, ikke lastes inn automatisk igjen og igjen hver gang nettleseren åpnes.

Se Slik setter du en startside i Windows og hvordan du setter en startside på en Mac hvis du er interessert i å endre din til omtrent: blank.


Handler om: tom skadelig programvare?

Nei, absolutt ikke. Å se om: tomt i nettleseren din betyr ikke nødvendigvis at det er noe galt.

Når det er sagt, å se det som hjemmesiden din når du ikke satte det slik, eller å se det hele tiden når du hadde tenkt å gå til andre virkelige nettsteder, kan bety at noe er galt, og det kan bety at skadelig programvare er eller var involvert i på en eller annen måte.

Når skadelig programvare er involvert i den om: blanke siden, er det ofte andre symptomer som peker mot den, som tilfeldig tekst satt opp som hyperkoblinger på nettsteder du besøker, falske popup-meldinger og annen merkelig programvare installert på datamaskinen din som du husker ikke å ha satt der.

I verste fall en uventet om: tom hjemmeside er et symptom på et problem eller en konsekvens av opprydding av skadelig programvare. Hvis du kan, kan du bare endre hjemmesiden til det du hadde. Hvis det ikke fungerer, eller hvis du har en annen grunn til å tro at datamaskinen din kan være infisert, kan du gjøre en fullstendig skanning etter virus og annen skadelig programvare.


Legg igjen en kommentar