Hvordan kontrollere iPhone Safari-innstillinger og sikkerhet

Safari, standard nettleser for iOS-enheter, lar deg endre sikkerhetsinnstillinger for å beskytte private data. Du kan også justere innstillingene slik at de passer til nettvaner og preferanser bedre, noe som gjør nettopplevelsen mer praktisk.

Vi viser deg hvordan du endrer disse innstillingene, samt hva hver innstilling betyr.

Disse instruksjonene gjelder for enheter med iOS 11 eller nyere.

Astronaut Images / Caiaimages / Getty Images


Hvordan endre standard søkemotor for iPhone-nettleser

Det er enkelt å søke etter innhold i Safari; trykk på menylinjen øverst i nettleseren og skriv inn søkeordene. Som standard bruker alle iOS-enheter Google til nettsøk, men du kan velge en annen søkemotor ved å følge disse trinnene:

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Plukke ut Safari > Søkemotor.

  3. Velg søkemotoren du vil bruke som standard. Alternativene inkluderer Google, Yahoo, Bingog DuckDuckGo. Innstillingen lagres automatisk, slik at du kan søke med den nye standardsøkemotoren med en gang.


Hvordan bruke Safari Autofyll for å fylle ut skjemaer raskere

I likhet med en stasjonær nettleser fyller Safari automatisk ut skjemaer ved å hente informasjon fra adresseboken din. Dette sparer tid fordi du ikke trenger å fylle ut de samme skjemaene om og om igjen. Følg disse trinnene for å bruke denne funksjonen:

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Plukke ut Safari > Autofyll.

  3. Bytt Bruk kontaktinfo bytt til på / grønt.

  4. Informasjonen din vises i Min info felt. Hvis ikke, velger du feltet og blar i adresseboken for å finne kontaktinformasjonen din.

    Eldre versjoner av iOS tillot deg å endre brukernavn og passordinformasjon her. Hvis du vil lagre, redigere eller slette brukernavn og passord i iOS 13 eller nyere, kan du gå til Passord og kontoer innstillingsside (velg innstillinger > Passord og kontoer).

  5. For å lagre ofte brukte kredittkort for å gjøre kjøp online raskere, flytt Kredittkort bytt til på / grønt. Hvis du ikke har lagret et kredittkort på iPhone, velger du Lagrede kredittkort, og legg til et kort.


Hvordan vise lagrede passord i Safari

Lagring av brukernavn og passord i Safari betyr at du ikke er tvunget til å huske påloggingsinformasjonen for å få tilgang til et nettsted. Siden disse dataene er følsomme, tar iOS tiltak for å beskytte dem. Hvis du trenger å slå opp et brukernavn eller passord, kan du gjøre det ved å følge disse trinnene:

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Plukke ut Passord og kontoer > Nettsteds- og apppassord.

  3. Du blir bedt om å autorisere tilgang til denne informasjonen ved hjelp av Touch ID, Face ID eller passordet ditt.

  4. En liste viser alle nettsteder som iOS har lagret påloggingsdata for. Velg et nettsted for å se det tilhørende brukernavnet og passordet.


Kontroller hvordan koblinger åpnes i iPhone Safari

Du kan velge hvor nye lenker skal åpnes som standard - i et nytt vindu som vises enten foran eller bak siden du ser på for øyeblikket. Følg disse trinnene for å justere denne innstillingen:

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Plukke ut Safari > Åpne lenker.

  3. Plukke ut I Ny fane for å åpne lenker i et nytt vindu i Safari, og for å ha det vinduet foran den nåværende fanen. Plukke ut I bakgrunnen for å åpne lenker i et nytt vindu som vises bak siden du ser på for øyeblikket.


Hvordan dekke dine nettbaserte spor ved hjelp av privat surfing

Å surfe på nettet etterlater digitale fotspor. Mellom nettlesingsloggen, informasjonskapsler og annen bruksdata, foretrekker du kanskje å dekke noen av disse sporene. Safari Private Browsing-funksjonen forhindrer Safari i å lagre informasjon om din atferd - inkludert nettlesingslogg, informasjonskapsler og andre filer - mens den er slått på.

Slik tømmer du din nettleserhistorikk og informasjonskapsler for iPhone

Når du vil slette nettleserloggen eller informasjonskapslene manuelt, følger du disse trinnene:

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Plukke ut Safari > Fjern historikk og nettsteddata.

  3. Det vises en meny som spør om du vil slette nettlesingsdataene. Plukke ut Fjern historikk og data.

Forhindre at annonsører sporer deg på iPhone

Informasjonskapsler lar annonsører spore deg på nettet. Dette lar dem lage en profil for din atferd og interesser for å målrette deg mot annonser bedre. Slik velger du bort noen av sporingsdataene:

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Plukke ut Safari.

  3. Flytt Forhindre sporing av andre steder bytt til på / grønt.

    Eldre versjoner av iOS inkluderte en Do Not Track-funksjon som ba nettsteder om ikke å spore nettlesingsdataene dine. Apple fjernet denne funksjonen, siden forespørselen aldri var obligatorisk og ikke gjorde mye for å begrense sporing av brukerdata.

Hvordan få advarsler om potensielt skadelige nettsteder

Å sette opp falske nettsteder som ser ut som de du vanligvis bruker, er en vanlig metode for å stjele data fra brukere. Safari har en funksjon for å unngå disse nettstedene. Slik aktiverer du det:

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Plukke ut Safari.

  3. Flytt Bedragerisk nettstedadvarsel bytt til på / grønt.

Hvordan blokkere nettsteder, annonser, informasjonskapsler og popup-vinduer ved hjelp av Safari

Du kan øke hastigheten på nettlesingen din, opprettholde personvernet og unngå visse annonser og nettsteder ved å blokkere informasjonskapsler. Dette er hvordan:

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Plukke ut Safari.

  3. Flytt Blokker alle informasjonskapsler slå på / grønt, og velg deretter Blokker alle for å bekrefte handlingen.

Hvordan bruke Apple Pay for online kjøp

Hvis du setter opp Apple Pay, kan du bruke den hos en hvilken som helst deltakerforhandler for å fullføre kjøp. For å sikre at du kan bruke den i disse butikkene, aktiver Apple Pay for nettet. Dette er hvordan:

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Plukke ut Safari.

  3. Flytt Se etter Apple Pay bytt til på / grønt.

Ta kontroll over iPhone-sikkerhets- og personverninnstillingene

Mens denne artikkelen fokuserer på personvern- og sikkerhetsinnstillinger for Safari-nettleseren, har iPhone andre sikkerhets- og personverninnstillinger. Disse innstillingene kan brukes med andre apper og funksjoner for å beskytte privat informasjon som er lagret på iPhone.


Legg igjen en kommentar