Hvordan fikse Unidrv.dll ikke funnet eller mangler feil

Unidrv.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av unidrv DLL-filen.

I noen tilfeller kan unidrv.dll-feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Feilmeldingen unidrv.dll kan gjelde ethvert program eller system som kan bruke filen på Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Unidrv.dll feil

Det er flere forskjellige måter som unidrv.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se unidrv.dll-feil på.

 • Unidrv.dll ikke funnet
 • Dette programmet kunne ikke starte fordi unidrv.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet
 • Kan ikke finne [PATH] unidrv.dll
 • Filen unidrv.dll mangler
 • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: unidrv.dll. Installer [APPLICATION] igjen

Unidrv.dll-filen er tilknyttet Microsofts Universal Printer Driver. Den lagres normalt i en mappe som C: WINDOWS system32 spool drivers w32x86 eller i en undermappe til C: Windows System32 DriverStore FileRepository .

Konteksten til unidrv.dll-feilen er en viktig informasjon som vil være nyttig når du løser problemet. Unidrv.dll feilmeldinger kan vises mens du bruker eller installerer visse programmer, når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.


Slik løser du Unidrv.dll feil

Ikke last ned unidrv.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av unidrv.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av unidrv.dll-feilen.

 1. Gjenopprett unidrv.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" unidrv.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

  Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet unidrv.dll, men allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette unidrv.dll med et gratis filgjenopprettingsprogram.

  Å gjenopprette en slettet kopi av unidrv.dll med et filgjenopprettingsprogram er bare en smart ide hvis du er sikker på at du selv har slettet filen og at den fungerte som den skal før du gjorde det.

 2. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen unidrv.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at unidrv.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.

 3. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at unidrv.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

 4. Kjør kommandoen sfc / scannow System File Checker for å erstatte en manglende eller ødelagt kopi av unidrv.dll-filen. Siden denne DLL-filen er levert av Microsoft, bør systemfilkontrollverktøyet gjenopprette den.

 5. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. Unidrv.dll-filen kan være inkludert i en av disse oppdateringene.

 6. Oppdater skriverdriverne. Siden unidrv.dll-filen er tilknyttet Microsofts skriverdriver, bør oppdatering av den fikse eventuelle "unidrv.dll mangler" eller relaterte feil.

  Den enkleste måten å oppdatere denne skriverdriveren på, er sannsynligvis å installere eventuelle manglende Windows-oppdateringer (trinn 5), men det kan også være nyttig å bruke et driveroppdateringsverktøy.

  Installer skriverdriveren på nytt ved å bruke disse instruksjonene hvis du bruker Windows 3.1.

 7. Pakk ut unidrv.dll fra den opprinnelige kilden, CAB-filen. Det er en CAB-fil i Windows XP der unidrv.dll-filen kopieres fra når Windows først ble installert. Åpne denne filen, og du vil kunne hente unidrv.dll-filen fra den og plassere den hvor feilmeldingen sier at filen mangler.

  For å gjøre dette, åpne C: Windows Driver Cache i386 mappen og se etter en CAB-fil for servicepakke, som sp3.cab hvis Windows XP er oppdatert til service pack 3. Åpne CAB-filen med et filutpakningsverktøy som 7-Zip og kopier deretter unidrv.dll-filen ut av den.

  Det ser ut til at unidrv.dll feilmeldinger er mer vanlig på Windows XP, men hvis du ser en i en nyere versjon av Windows, bruk Alt for å søke etter en kopi av unidrv.dll andre steder på datamaskinen som du kan kopiere til hvor det må være.

 8. Installer programmet som bruker unidrv.dll-filen på nytt. Hvis unidrv.dll DLL-feil oppstår når du bruker et bestemt program, bør installasjonen av programmet erstatte filen på nytt.

 9. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis unidrv.dll-feil startet etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.

 10. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte feilsøkingsrådene for unidrv.dll ovenfor ikke lykkes, bør det å utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

 11. Bruk en gratis registerrens for å reparere unidrv.dll relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige unidrv.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL-feilen.

  Vi anbefaler sjelden bruk av registerrensere. De er inkludert som et alternativ her som et "siste utvei" -forsøk før det destruktive trinnet kommer neste.

 12. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter unidrv.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

  All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det best mulig forsøk på å fikse unidrv.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.

 13. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen unidrv.dll-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar