Hvordan fikse en PS2-diskfeil

PlayStation 2 (PS2) var en fantastisk spillkonsoll for sin tid. Derfor anses det fremdeles av noen å være det beste gjennom tidene. Imidlertid hadde det et ganske vanlig problem som frustrerte spillere i flere tiår. PS2-diskavlesningsfeilen var altfor vanlig og kunne delvis tilskrives den relativt nye DVD-teknologien da konsollen ble utgitt, men det gjør det ikke mindre problematisk. Heldigvis var det også mange vanlige løsninger for å hjelpe deg med å komme tilbake i spillet.


Hva er en PS2-diskfeil?

Som navnet tilsier, oppstår en PS2 disklesefeil når PS2 ikke kan lese disken du setter inn i stasjonen. PS2 vil vanligvis prøve i noen minutter å lese disken før feilen vises.


Hva forårsaker en PS2-diskfeil?

Det er mange grunner til at en PS2 ikke kan lese en disk. Vanligvis innebærer det at disken eller leselaseren inne i stasjonen er skitten. Noen ganger er disken skadet, og dataene på den kan ikke leses. Til slutt, i eldre enheter, kan laseren svekkes og snart mislykkes.

Løs en PS2 diskfeil

Hvis du støter på en PS2-diskleserfeil, er det noen få ting du kan prøve å få konsollen til å lese diskene.

  1. Løse ut platen og se etter støv og riper. Hvis du har problemer med å se dem, snu disken sidelengs i nærheten av en lyskilde.

  2.  Hvis disken er skadet, kan du prøve et reparasjonssett for å reparere eventuelle skader og få disken til å fungere igjen.

  3. Hvis du ikke så noen åpenbare skader, kan du prøve en annen disk for å se om den spiller. Hvis den gjør det, kan du prøve flere disker for å sikre at den første disken er problemet, i stedet for PS2.

  4. Når flere disker ikke spiller, kan du prøve å se om det er et mønster. Er de alle i samme farge? Det kan indikere et problem med laseren. Hvis du har et problem med bare de blå / lilla diskene, kan du bruke tape my til å lese de blå / lilla platene.

  5. Skulle det virke som laseren, og ikke diskene er kilden til problemet, kan du prøve en linserengjøringsdisk. Hvis laseren bare er støvete, kan det være mulig å rydde opp.

  6. Du kan også prøve en boks med trykkluft, som mange kontorer bruker for å rense tastaturer, for å blåse overflødig støv ut av PS2. Åpne DVD-stasjonen, og spray luften inne. Vær forsiktig så du ikke snur boksen på hodet eller setter halmen i konsollen.

  7. Hvis du føler deg spesielt modig, kan du alltid prøve å demontere PS2 og rengjøre laseren manuelt. Dette kan være ganske vanskelig og tidkrevende, så du bør sannsynligvis være trygg på reparasjonsferdighetene dine før du prøver denne metoden.

  8. Til slutt, når feilen vedvarer over flere disker, og rengjøring av PS2-laseren ikke synes å gjøre det, kan det hende du må vurdere muligheten for at laseren svikter. Selv om det kan være mulig å erstatte den, er det sannsynligvis mer kostnadseffektivt å bytte ut hele PS2.


Legg igjen en kommentar