Hvordan bruke Firefox for Mac

Microsoft Edge representerer en forbedring i forhold til ærverdige Internet Explorer, men mange anser Apples Safari enklere å bruke og mer kompatibel enn disse Windows-tilbudene.

Det er mange nettleseralternativer tilgjengelig for Mac, inkludert nåværende leder innen nettlesing, Google Chrome, men Mozillas Firefox for Mac bør være en kandidat for alle som leter etter et alternativ til Safari. La oss ta en titt på fordelene i avsnittene nedenfor, samt vise deg hvordan du installerer den.


Hvorfor vurdere Firefox for Mac?

Det økende antall oppgaver vi utfører på nettet i dag, sammenlignet med stasjonære applikasjoner, gjør ditt valg av nettleser viktig. Her er noen grunner til at du kan vurdere Firefox:

  • forfall: Firefox har eksistert lenger enn Safari. Mens begge er modne produkter, kan Firefox ha overtaket i noen områder. Et eksempel er utvidelser: Firefox-utvidelsesbiblioteket har eksistert lenger, og har sannsynligvis et bredere utvalg av tillegg. Den har også en større del av markedet (nest etter Chrome), så det er mer sannsynlig at utviklere vurderer Firefox for utvidelsene sine enn Safari.
  • Frihet: Mozilla Corporation fungerer som en ideell organisasjon, og Firefox selv er programvare med åpen kildekode. Hvis frihet og personvern er viktig for deg, er Firefoxs utviklingsprosess mer gjennomsiktig, og det er ikke et profittfirma som tar beslutninger om det.
  • Privatliv: Firefoxs private surfefunksjon går utover bare å ikke registrere historikken din, og vil faktisk forhindre nettsteder fra å spore deg.
  • kompatibilitet: Når det gjelder kompatibilitet, er både Firefox og Safari (og Chrome for den saks skyld) ganske kompatible med webstandarder. Men hvis det er et nettsted som bare ikke fungerer riktig for deg i Safari, kan Quantum-rendermotoren fra Mozilla stryke ting ut for deg.
  • skreddersy: En funksjon som Safari mangler, på grunn av noen designbeslutninger fra Apple, er muligheten til å tilpasse grensesnittet. Du kan ikke ordne verktøylinjer på nytt, eller gjøre andre justeringer etter smak. Firefox lar deg lage noen av disse justeringene.
  • Sikkerhet: Mens andre nettlesere vil advare deg hvis du lander på et mistenkelig nettsted, vil Firefox faktisk blokkere nedlastinger som det anser skadelig. Safari lar deg gå gjennom nedlastingen hvis du ignorerer alle advarslene.

Husk at dette ikke er en enten-eller-beslutning. Både Safari og Firefox vil lykkes sammenfallende på din Mac. Nå, hvis en eller flere av ovennevnte årsaker har overbevist deg, er det på tide å installere Firefox på macOS Mojave.


Slik installerer du Firefox på macOS

  1. Gå til Mozilla-nettstedet, og klikk Last ned Firefox i overskriften.

  2. .DMG-arkivet skal begynne å lastes ned automatisk, men hvis ikke, er det en lenke på siden der du kan prøve det på nytt. Det er også et felt for å gi e-posten din, men du trenger ikke å oppgi det for å bruke Firefox.

  3. Dobbeltklikk på.DMG å åpne den som vanlig.

  4. .DMG inneholder Firefox i .APP-format. Bare dra og slipp dette i applikasjonsmappen.

  5. Firefox-filer begynner å kopiere til din Mac.

  6. Klikk på Firefox ikonet for å starte nettleseren.

Nå som du har Firefox i gang, vil du oppdage at dine standard nettaktiviteter er omtrent de samme som andre nettlesere. Så her vil vi utforske noen av de unike funksjonene som skiller den fra Safari.


Administrere utvidelser for Firefox på macOS

Firefox enorme bibliotek med utvidelser er en av de største styrkene. Slik begynner du å bruke dem:

  1. Klikk på hamburger menyen lengst til høyre på hovedverktøylinjen, og klikk deretter Add-ons.

  2. Klikk på på Add-ons Manager-siden utvidelser til venstre.

  3. Dette viser deg en liste over utvidelser du kanskje har installert, samt en Innstillinger-meny som gir deg muligheten til å finne mer, eller oppdatere de du har for øyeblikket.

    Sjekk ut vår oversikt over hva Firefox-utvidelser er, hvordan du skaffer dem og hvordan du installerer dem.

  4. Det er det!


Slik tilpasser du Firefox-verktøylinjer på macOS

Du har muligheten til å tilpasse hovedverktøylinjen etter dine behov. Som standard vil den inneholde følgende:

  • Navigeringsikoner forover og bakover
  • Et oppdateringsikon
  • En lenke til hjemmesiden din
  • Søke / URL-linjen
  • Et nedlastingsikon
  • Et biblioteksikon (biblioteket er i utgangspunktet en undermeny med innhold du samler, inkludert nedlastinger, synkroniserte faner og / eller artikler du har lagt til Pocket).
  • En sidefelt bytter
  • Overflow-menyen (dvs. "hamburger" -menyen) hvor du kan stash andre verktøy og menyelementer.

Høyreklikk på hovedverktøylinjen og klikk Tilpass for å velge hvilke elementer som vises i hvilke verktøylinjer. For eksempel inneholder biblioteket en lenke til nedlastinger, så hvorfor trenger vi den separate nedlastningsknappen? Bare dra den fra verktøylinjen tilbake til hovedområdet på siden, så vises den ikke lenger. Klikk Ferdig for å fullføre endringene. Du kan også hente elementer fra midten av siden og slippe dem på verktøylinjen eller Overflow-menyen

Du kan også slå bokmerkeverktøylinjen på og av. Bare høyreklikk, og velg / fravelg deretter det tilsvarende alternativet. Bruk disse tilpasningene til å lage et Firefox-grensesnitt som er så vanlig eller fancy som du vil.


Innholdsblokkering i Firefox på macOS

Privat nettlesingsmodus i de fleste nettlesere beskytter personvernet ditt ved å:

  • Registrerer ikke historikken din mens du surfer
  • Ikke akseptere informasjonskapselfiler nettsteder kan bruke til å spore deg
  • Ikke lagre midlertidige kopier av sider eller filer, som kan være skadelige

Utover dette bruker Firefox en Content Blocking-funksjon for å blokkere sporingssystemene som noen nettsteder bruker. Firefox er oppdatert med ny sporingssysteminformasjon som en del av nyere versjoner.

Slik finjusterer du denne funksjonen:

  1. Klikk på Hamburger menyen, og klikk deretter Innholdsblokkering.

  2. Innholdsblokkering er merket "Standard" som standard, som bare vil blokkere sporingssystemer når du er i privat surfemodus. Du kan imidlertid klikke Streng modus for å blokkere dem hele tiden, eller klikk Custom for å lage dine egne innstillinger.

  3. Siden blokkering av disse systemene kan forårsake problemer med noen nettsteder, klikk Administrer unntak for å legge til de spesifikke nettstedene og unnta dem fra innholdsblokkeringsinnstillingene.

  4. Klikk Lagre endringer når du er ferdig med å legge til unntak for innholdsblokkeringen.


Legg igjen en kommentar