Hvordan bruke Firefox Personvern og sikkerhetsinnstillinger

Mozilla Firefox gir deg muligheten til å tilpasse sikkerhets- og tillatelsesinnstillinger for alle nettsteder, så vel som for individuelle nettsteder du besøker. For eksempel kan du blokkere bestemt innhold, slette informasjonskapsler og begrense informasjonen Firefox samler inn. Lær hvordan du administrerer tillatelser i Firefox og hvordan du gir et nettsted spesielle tillatelser.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder desktopversjonen av Firefox for alle operativsystemer.


Hvordan få tilgang til Firefox personvern- og sikkerhetsinnstillinger

Før du begynner, må du sørge for å oppdatere Firefox til den nyeste versjonen, slik at du har tilgang til de nyeste funksjonene. For å finne personvern- og sikkerhetsinnstillingene, skriv inn om: preferanser # personvern inn i adressefeltet i Firefox. Du kommer til personvern og sikkerhet skjermen, som er delt inn i fire hoveddeler.

Om kommandoer i Firefox gir snarveier til forskjellige nettleserinnstillinger og innstillingsmenyer.


Firefox Browser Privacy

I denne delen kan du velge beskyttelsesnivået du ønsker mot potensielt farlig innhold. Velge standard, Strengeller Custom, som lar deg velge hva du vil blokkere og i hvilken grad. Du kan også velge hvordan Firefox lagrer nettleserloggen, informasjonskapsler, passord og informasjon om automatisk fylling.

Hvis du vil tilpasse innholdsblokkeringsinnstillingene ytterligere, velger du unntak under Pålogginger og passord seksjon for å lage en liste over nettsteder som ikke har lov til å lagre brukernavn og passord.


Firefox Tillatelser

Under Tillatelser, kan du slå av posisjonssporing, blokkere tilgangen til mikrofonen din og kontrollere hvordan du mottar varsler. Hvert element i denne seksjonen kan endres for å endre innstillingene og legge til unntak. Velg for eksempel innstillinger ved siden av Kamera for å fortelle Firefox hva du skal gjøre hvis et nettsted ber om å få tilgang til kameraet ditt.

Du vil også se alternativer for å blokkere bestemt innhold, for eksempel popup-vinduer og nettsteder som prøver å automatisk spille av lyd eller installere tillegg. Plukke ut unntak ved siden av hvert alternativ for å gi spesielle tillatelser til bestemte nettsteder.


Firefox datainnsamling og bruk

Denne delen forteller Firefox hvordan du skal håndtere sensitiv og privat informasjon. Gå gjennom Mozillas personvernerklæring for å avgjøre om du vil sende teknisk informasjon og krasjrapporter til Mozilla, og la Firefox anbefale utvidelser for å forbedre nettleseropplevelsen.

Firefox-sikkerhet

I den siste delen kan du konfigurere hvordan Firefox håndterer potensielt farlig eller villedende innhold på nettstedene du besøker. Firefox beskytter mot nettfisking og andre typer angrep med funksjonen for nettfisking og skadelig programvare, som sjekker sidene du besøker mot en liste over nettsteder som er kjent for å være skadelige.

Du kan også velge hvordan Firefox håndterer websertifikater. Et webserver-sertifikat er en garanti for at eieren av nettstedet er legitimt. Hvis et nettsted ber deg om ditt personlige sertifikat, kan det være at nettstedet ønsker å samle inn personlig informasjon fra deg eller etablere en sikker forbindelse med nettleseren din (du kan se om URL-en begynner med https).

Det er mange andre trinn du kan ta for å sikre Firefox, for eksempel å installere HTTPS Everywhere-tillegget.

Firefox Kontrollsenter

For å bruke forskjellige innstillinger på et bestemt nettsted, gå til Firefox Control Center. For å finne kontrollsenteret, gå til et hvilket som helst nettsted og velg skjold til venstre URL i adresselinjen for å åpne en meny med spesifikke kontroller for den siden.

Hvis du konfigurerte blokkering av innhold i personvern- og sikkerhetsinnstillingene, ser du om nettstedet har muligheten til å spore deg, eller om det inneholder innhold som Firefox har blokkert. Velg for å endre disse innstillingene Beskyttelse Innstillinger.

Nettstedsforbindelsessikkerhet og tillatelser

Når et nettsted er sikkert, vises et hengelåsikon i adressefeltet. Hvis et nettsted ikke er sikkert (for eksempel sertifikatet for nettstedseieren er utløpt), vil du se et i ikon i stedet for hengelås.

For å finne mer informasjon om sikkerheten til et nettsted, velg hengelås ved siden av URL-en i adressefeltet, og velg deretter ikke sant arrow ved siden av Tilkobling sikker. Et nytt vindu viser nettstedets eier samt sertifiseringsmyndigheten som utstedte og verifiserte områdesertifikatet. Hvis du vil angi spesielle tillatelser for nettstedet du er på, velger du Tillatelser.


Legg igjen en kommentar