Hvordan bruke AirDrop på iPhone

Etter at du har aktivert AirDrop på iPhone, kan du sende og motta filer fra andre AirDrop-aktiverte Apple-enheter rundt deg. Tjenesten fungerer via Bluetooth, så avsendere og mottakere må være nær hverandre - innen 30 fot og helst nærmere. I denne artikkelen lærer du:

  • Hvordan slå på Airdrop
  • Hvordan dele og motta filer med den
  • Støttede apper og kravene for deling mellom enheter

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iPhones med iOS 12 og iOS 11. En alternativ metode for å aktivere AirDrop på eldre telefoner med iOS 7 eller nyere er inkludert.


Slik aktiverer du AirDrop på iPhone

For å bruke AirDrop, aktiver funksjonen enten i Innstillinger app eller i kontrollsenteret.

Slik slår du på AirDrop i kontrollsenteret

  1. Åpen kontroll~~POS=TRUNC på iPhone. Gå til øvre høyre hjørne av skjermen og sveip ned.

  2. Trykk og hold på seksjonen som viser ikonene for flymodus, trådløs, mobil og Bluetooth for å utvide delen.

  3. Pek Airdrop å slå den på.

  4. Velg ett av de tre alternativene på skjermen som åpnes: Mottak av, Kun kontakter, or Alle.

  • Mottak av - deaktiverer telefonen din fra å motta AirDrop-forespørsler, slik at enheter i nærheten ikke kan se telefonen din når de prøver å dele filer. Du kan imidlertid sende filer til andre.
  • Kontakter Only - begrenser AirDrop til bare personer i adresseboken din. Dette gir mest privatliv, men begrenser også antall personer som kan dele filer med deg.
  • Alle - lar alle rundt deg dele filer med deg via AirDrop. 

Slik slår du på AirDrop ved hjelp av innstillinger

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Pek general.

  3. Pek Airdrop.

  4. Velg en innstilling fra tre alternativer: Mottak av, Kontakter Only, og Alle.

Aktiver AirDrop på eldre telefoner

Hvis du har en eldre iPhone, kan du slå på AirDrop så lenge iPhone har iOS 7 eller nyere. 

  1. Sveip opp fra bunnen av skjermen for å åpne Kontrollsenter i eldre versjoner av iOS.

  2. Trykk på Airdrop ikon. Det er vanligvis midten ved siden av AirPlay Mirroring-knappen.

  3. Velg en av de tre kategoriene med AirDrop-alternativer.


Hvordan dele over AirDrop

Slik sender du en fil til noen:

  1. Åpne appen som har innholdet du vil dele. Åpne for eksempel Bilder app for å dele bilder eller videoer lagret på telefonen.

  2. Trykk på filen du vil dele over AirDrop for å åpne den i et nytt vindu.

    Hvis appen støtter det, kan AirDrop dele flere filer samtidig. For eksempel, for å velge flere bilder eller videoer i Photos-appen, åpne et album, trykk på Plukke ut, og trykk deretter på hvert bilde du vil sende.

  3. Trykk på handling ikonet (det ser ut som et rektangel med en pil som kommer ut av det).

  4. på Trykk for å dele med AirDrop Trykk på enheten eller personens navn du vil dele filen med. Ikoner for nærliggende AirDrop-aktiverte enheter som er tilgjengelige for mottak av filer vises.

Etter at du har sendt innholdet over AirDrop, vent til den andre brukeren godtar eller avviser overføringen. En Venter-melding vises mens filen sendes, en Sende-melding vises under overføringen, og en Sendt melding vises etter at filen er akseptert og levert. Hvis den andre brukeren avviser AirDrop-forespørselen din, vises en rød avvist melding i stedet.

Hvis AirDrop ikke fungerer, kan det hende det ikke er aktivert i Innstillinger eller Kontrollsenter, eller at deling er satt til Kun kontakter, og personen som prøver å sende deg en fil, er ikke i adresseboken din. Hvis begge brukerne har sjekket disse innstillingene, men AirDrop fortsatt ikke fungerer, kan du prøve disse feilsøkingstipsene.


Hvordan godta eller avvise en AirDrop-overføring

Når noen sender deg data via AirDrop, vises et vindu på telefonskjermen med en forhåndsvisning av innholdet. Du har to alternativer: Aksepterer or Avslå.

Hvis du trykker på Akseptererblir filen lagret på enheten din og åpnet i riktig app. Hvis du for eksempel godtar en overføring av bilder over AirDrop, lagres bildene på telefonen din og åpner bildene i Photos-appen, URL-er startes i Safari-nettleseren og så videre.

Hvis du trykker på Avslå, blir overføringen kansellert, og den andre brukeren får beskjed om at du avviste forespørselen.

Hvis du deler en fil med en enhet som er logget på med den samme Apple-ID-en du er logget på med, vises ikke enheten Aksepterer or Avslå beskjed. Siden begge enhetene antas å være din, godtas overføringen automatisk.


Hvilke apper støtter AirDrop?

Mange av de forhåndsinstallerte appene som følger med iOS, fungerer med AirDrop, inkludert bilder, notater, safari, kontakter og kart. Du kan dele bilder, videoer, nettsteder, adressebokoppføringer, tekstfiler og mer.

Noen tredjepartsapper støtter AirDrop. Det er imidlertid opp til utviklere å inkludere AirDrop-støtte i appene sine, så ikke alt du laster ned fra App Store fungerer med AirDrop.

Krav til AirDrop

Her er kravene for å dele mellom en Mac og en Apple-mobilenhet:

  • En iPhone, iPod touch eller iPad med iOS 7 eller nyere.
  • En Mac fra 2012 med OS X Yosemite (10.0) eller høyere, bortsett fra midten av 2012 Mac Pro, som ikke er kompatibel.
  • En annen iOS- eller Mac-bruker med en AirDrop-kompatibel enhet.
  • Bluetooth og Wi-Fi er slått på både avsender- og mottakerenheter.
  • Når du deler filer mellom to Mac-datamaskiner, kan begge datamaskinene være eldre enn 2012, men de må kjøre OS X Yosemite eller nyere.

Legg igjen en kommentar