Hva er Bitly? En introduksjon til Social Link Sharing Tool

Bitly er mest kjent for å være en populær URL-forkortelse, men det er ikke alt. I tillegg til å behandle milliarder av klikk på nettlenker hver måned, er Bitly også et kraftig online markedsføringsverktøy som brukes til å spore klikk, se henvisninger til nettstedet og få en ide om hvilke geografiske steder de fleste klikk kommer fra.


Bruke Bitly som en enkel URL Link Shortener

Web / Theresa Chiechi 

Hvis du går til Bitly-nettstedet, kan du lime inn en lenke i feltet midt på skjermen for å få den forkortet automatisk. Feltet viser automatisk den nylig forkortede lenken din, en knapp for å enkelt kopiere den, et sammendrag av innholdet i lenken, hvor mange klikk den har mottatt og et alternativ for å bli med i Bitly slik at du kan lagre og overvåke alle dine forkortede lenker.

Hvis alt du vil gjøre er å bruke Bitly for å forkorte en lenke slik at det er lettere å dele, kan du ikke gjøre det noe problem uten å registrere deg som bruker. Men hvis du vil holde de forkortede lenkene organisert, få tilgang til lenkene dine igjen i fremtiden og spore klikk på disse lenkene, så det er sannsynligvis en god ide å registrere deg for en gratis brukerkonto.


Bruke Bitly med en gratis konto

Med en gratis brukerkonto får du bare tilgang til Dine bitlenker kategorien. For å bruke kategoriene Dashboard, Custom Bitlinks og OneView må du oppgradere til en premiumkonto.

I kategorien Dine bitlenker ser du et søylediagram som viser antall bitlenker du opprettet i løpet av den siste uken (eller større / mindre datointervall hvis du tilpasser det ved hjelp av datoene øverst til høyre) pluss en kort oppsummering av totalt antall klikk , topphenvisere og øverste plassering øverst til venstre på skjermen.

Under dette ser du strømmen din til Bitlinks til venstre. Velg en Bitlink for å se et sammendrag av detaljene til høyre.


Opprette bitlenker på Bitly

For å opprette en ny Bitlink, hold markøren over den oransje Opprett -knappen og velg Bitlink fra rullegardinmenyen. Et felt vises på høyre side av skjermen der du kan lime inn en lang lenke og automatisk se linken din bli en bitlink.

Hvis du vil, kan du tilpasse de siste tegnene i Bitlink. Når du er klar til å bruke Bitlink, velger du Kopier knappen for å kopiere og lime den inn et sted eller Dele for å dele den på Twitter eller Facebook.

Administrere bitlenker

Når du oppretter en ny Bitlink, blir den lagt inn i Bitlinks-feed (med den siste øverst og eldst nederst), slik at du alltid kan henvise til den senere. Du kan klikke på en hvilken som helst lenke i kolonnen nederst til venstre for å se detaljene til høyre, inkludert tittelen på siden som den lenker til, knapper for å kopiere / dele / redigere den, trafikkstatistikk, henvisere og steder.

For å holde bitkoblingene organisert når du legger til flere, kan du merke av i avkrysningsruten ved siden av en hvilken som helst bitlink i feeden din for å enten merke den eller skjule den. Du kan bruke søkefeltet øverst til å finne bestemte bitlenker etter nøkkelord eller tag.

Bitlys offentlige API

Du har kanskje lagt merke til andre populære nettsteder og verktøy som automatisk integrerer Bitlinks i funksjonene. Det er fordi Bitly tilbyr et åpent offentlig API slik at tredjeparts tjenester kan dra nytte av det.

Bitly Tools

Husk å sjekke ut Bitlys verktøy hvis du oppretter og deler mange bitlenker. Du kan:

  • Legg til nettleserutvidelsen i den valgte nettleseren din (Safari, Chrome eller Firefox)
  • Dra bokmerkeboken til bokmerkelinjen.
  • Last ned iPhone- eller Android-appen.
  • Legg til WordPress-plugin til WordPress-nettstedet ditt.

Bruke ditt eget, korte domene

Ikke helt fornøyd med bit.ly URL? Ikke noe problem!

Bitly er allsidig nok til at den støtter merkede korte domener du kjøper fra en domeneregistrator. Tilbake før About.com ble DotDash.com, hadde den for eksempel det korte merkedomenet, abt.com.

Bitly leder deg gjennom prosessen med å sette ditt merkevaredefinerte korte domene opp til å fungere med plattformen, slik at du kan spore klikk og statistikk akkurat som en vanlig Bitlink. Når du oppretter en ny Bitlink i Bitly, er det bare å velge bit.ly over det lange URL-feltet for å bytte til å bruke ditt eget domene.


Legg igjen en kommentar