Google Sky viser NASA Map of the Stars

Google har en historie med å samarbeide med NASA for å bringe de samme geografiske visualiseringsfunksjonene for Google Earth / Google Maps til himmellegemer. Google Sky er en funksjon av Google Earth, akkurat som Google Moon og Google Mars. 

Du kan bruke Google Sky til å vise et kart over stjernene på nattehimmelen. Du kan også bruke Google Sky fra din Android-telefon eller nettbrett for å se en virtuell versjon av stjernene. Mulige bruksområder fra telefonen din inkluderer å finne konstellasjoner for nattvisning, se på himmelen i byen eller under andre forhold som har for mye lysforurensning, se på en virtuell versjon av nattehimmelen når det er overskyet, eller å se stjernene på dagtid. Google Sky har også NASA og andre internasjonale samlinger av bilder av plass som du kan se fra din stasjonære eller mobile enhet på omtrent samme måte som du vil se turistbilder av eksterne steder på Google Earth eller Google Maps. 


Bruke Google Sky på din nettleser på skrivebordet

Fra din stasjonære datamaskin:

  1. Naviger til Google Sky ved å gå til Google Sky fra nettleseren din. 

  2. Bruk markøren til å klikke og holde nede for å flytte til et nytt sted. 

  3. Utforsk NASA og teleskopbilder av tåker og andre naturskjønne funksjoner ved å velge dem i utstillingsfilmrullen nederst på skjermen.

  4. Hvert bilde fører til en utstillingssamling med flere bilder, for eksempel "Chandra X-Ray" utstillingssamlingen. 

  5. Hver gang du klikker på et bilde med mer tilgjengelig informasjon, vil du se en infoboks som gir deg detaljer om bildet, inkludert hva du ser på, fotokreditt for bildet og en lenke til mer materiale om emnet. For eksempel inkluderer bilder i Chandra X-Ray-samlingen lenker til detaljert informasjon om hver tåke. 

(Chandra X-Ray Observatory er et NASA som kretser rundt satellittteleskop designet for å oppdage røntgen i "varme" områder i universet, så bildene tatt av Chandra er spesielt fargerike og strålende.) 


Fra skrivebordet ditt (Google Earth)

Sky aktiveres også ved å klikke på planetknappen øverst i Google Earth-applikasjonsvinduet hvis du fortsatt bruker skrivebordsversjonen av Google Earth. 

Du kan også bruke dette til å vise Google Mars og Google Moon. 

Sky bruker utvalgt laginnhold i Google Earth, og du kan søke etter konstellasjoner og andre himmellegemer ved å skrive nøkkelord i søkeboksen, akkurat som du kan søke etter adresser i Google Earth.

Fra den mobile enheten

Du kan ikke komme til Google Sky fra Google Earth Android-appen. Det er sannsynligvis bare for mye data for en app å håndtere, og må skilles ut i to apper. Sky Map er appen som for øyeblikket lar deg se Google Sky-data på Android-enheten din. Denne appen støttes imidlertid ikke lenger av Google. Det har vært åpen kilde og utviklingen har avtatt. 

Sky Map-appen ble opprinnelig utviklet i løpet av "Tjue prosent tid." (Googles ansatte har lov til å bruke tjue prosent av tiden sin på kjæledyrprosjekter med godkjenning fra ledelsen.) Det var aldri høyt prioritert for vedlikehold. Appen ble opprinnelig utviklet for å vise frem gyrosensorene på tidlige Android-telefoner.

Du kan også se Google Sky fra telefonens nettleser, men det utnytter ikke telefonens gyrosensorer eller reagerer godt på den mindre skjermstørrelsen. 


Legg igjen en kommentar