Endre standard skrift i Microsoft Office

Produktivitetspakken for Microsoft Office støtter flere typer bytting av font-standard, slik at Office-dokumentene dine har det utseendet du foretrekker, uten å måtte konfigurere stiler manuelt hver gang du oppretter en ny fil.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for stasjonære versjoner av Microsoft 365, Office 2019 og Office 2016.


Microsoft Word

For å justere standardstilene som brukes i et Word-dokument, må du enten opprette en ny mal eller justere den nåværende standardmalen.

Juster malen

  1. Gå til Hjem kategorien, og høyreklikk hvilken som helst stil i Stiler gruppen.

  2. Velg på popup-menyen endre.

  3. Endre stil dialogboksen, gjør de justeringene du foretrekker.

  4. Velg nederst i dialogboksen Nye dokumenter basert på denne malen for å sikre at stilendringene dine vedvarer når du oppretter nye dokumenter.

  5. Plukke ut OK for å lagre endringene.

Lagre malen

For større endringer i standardinnstillingene, åpne et tomt dokument og juster stilene for å dekke dine behov. Når du lagrer dokumentet, kan du (eller ikke, avhengig av hvordan Word-kopien din er konfigurert) motta en forespørsel om å oppdatere eller overskrive normal.dotx mal. For å lagre endringene som den nye normalen, fortsett med lagringen. Ellers kan du lage en egen malfil for deg selv:

  1. Gå til filet kategorien, og velg deretter Eksport.

  2. Plukke ut Endre filtype.

  3. Endre filtype liste, velg Mal (* .dotx), velg deretter Lagre som.

  4. Lagre som dialogboksen, skriv inn et filnavn, velg mappen der du vil lagre malen, og velg deretter Spar.

I fremtiden åpner du normal.dotx-malen eller den egendefinerte malen du opprettet for å se dine tilpassede skrifttype- og layoutvalg. Når du lagrer nye dokumenter laget med malen, vises dialogboksen Lagre som standard. Du overskriver ikke den nye malen med mindre du spesifikt eksporterer den til en ny DOTX-fil.

Velg for å etablere en standardskrifttype for visning av dokumenter i utkast- og disposisjonsvisning filet alternativer > Avansert. Bla til delen merket Vis dokumentinnhold og velg Bruk kladdeskrift i kladd- og disposisjonsvisninger. Velg deretter skrift og størrelse du foretrekker.


Microsoft Excel

Gå på Fil-fanen, Velg deretter alternativer for å åpne dialogboksen Excel-alternativer. Fra Generelt fane, gå til Når du lager nye arbeidsbøker delen og velg skrift og størrelse for din nye standard.

Microsoft OneNote

For å endre OneNote-standardskrifttypen, gå til filet og velg alternativer. Velg general kategorien og gå til Standard skrift delen for å tilbakestille skrift, størrelse og farge.


Microsoft Publisher

Fra et hvilket som helst tomt Publisher-dokument, gå til Hjem kategorien, og velg deretter Stiler. En lokalmeny viser alternativer for å importere eller opprette en ny stil.

  • For å importere, åpne et dokument som har tilknyttet stiler - en annen Publisher-fil eller et Word-dokument.
  • For å lage en ny stil, gi den et navn og endre parametrene. Spesifiser skrift, teksteffekter, tegnavstand, avsnittbryting, punkt- og nummereringsformat, horisontale linjelinjer og plassering av faner.

Ytterligere stiler kan være nye eller basert på en du definerte.

Microsoft PowerPoint

PowerPoint identifiserer ikke standardskrifttyper. I stedet er skrifter tilknyttet maler. Baser designet ditt av en mal som oppfyller dine visuelle designbehov. Fra utforming Kategorien, velg varianter rullegardinpil for å vise tilpasningsalternativer til det aktive presentasjonstemaet.

Hvordan raskt endre standard skrift i Powerpoint

Microsoft Outlook

Du må være konfigurert til å sende e-post i HTML-format for å bruke temaene. Ellers blir meldingen din skrevet og mottatt som ren tekst.

Slik angir du standardinnstillingene i Outlook:

  1. Gå til filet kategorien, og velg deretter alternativer

  2. Velg Post seksjonsoverskrift.

  3. Skriv meldinger boks, velg Papirvarer og skrifttyper.

  4. Signaturer og skrivesaker dialogboksen, velg enten et definert tema eller konfigurer skriften manuelt - inkludert størrelse og farge - for nye meldinger, svar, videresend og sammensetning av ren tekst.

  5. Plukke ut OK når du er ferdig.

Hvordan endre standardskrifttyper i Microsoft Outlook

Microsoft Office brukergrensesnitt

Som standard tilbyr Windows 10 ikke funksjonalitet for å endre brukergrensesnittelementene til Microsoft Office-produkter. Dermed bruker Office-apper de samme skriftene for menyer, knapper og dialogbokser, med mindre du installerer et ikke-innfødt temaprogram.


Legg igjen en kommentar