En oversikt over Arduino og dens betydning

Har du noen gang ønsket å lage et program som bokstavelig talt kan lage kaffen din for deg? I så fall kan du være interessert i utvikling av mikrokontroller.

Mikrokontrollere er beryktede for å være vanskelige å programmere; Målet med Arduino er å skape en tilgjengelig måte for programvareutviklere å komme inn i en verden av mikrokontrollerprogrammering. Arduino er et mikrokontrollergrensesnitt bygget rundt en Atmel ATmega-prosessor, kombinert med et språk- og programmeringsmiljø for å skape logikk på brikken.


Programvare og maskinvare

Arduino er åpen kildekode, både i programvare- og maskinvarespesifikasjon, slik at hobbyister kan montere de enkleste Arduino-modulene selv for hånd. Mer sofistikerte ferdigmonterte Arduino-moduler kan kjøpes og er rimelig. Maskinvaren kommer i mange formatspesifikasjoner, fra en liten bærbar enhet til større utenpåliggende moduler. Den primære modusen for datamaskintilkobling er via USB, selv om Bluetooth, seriell og Ethernet-formfaktorer også eksisterer.

Arduino-programvaren er gratis og åpen kildekode. Programmeringsplattformen er basert på det populære Wiring-språket. IDE er basert på Processing, som er et kjent språk blant designere. I motsetning til de fleste mikrokontrollergrensesnitt, er Arduino plattform; den kan kjøres på Windows, Linux og Macintosh OS X.


applikasjoner

Arduino gir brukerne en enkel vei til å lage interaktive objekter som kan ta inngang fra brytere og sensorer, og kontrollere fysiske utganger som lys, motorer eller aktuatorer. Fordi språket er basert på velbrukte rammer, kan Arduino samhandle med annen programvare på datamaskinen som Flash eller til og med web-API-er som Twitter.

prosjekter

Plattformen har allerede fostret et fellesskap av utviklere som deler mye open source-arbeid. Entusiaster har brukt den til å lage et bredt spekter av innovative prosjekter, fra programvaretermostatkontroller til babymonitorer som sender SMS-varsler, til en lekepistol som avfyres hver gang en bestemt hashtag brukes på Twitter. Og ja, det er til og med en hel side med Arduino-prosjekter for å kontrollere kaffeapparater.


Betydningen av Arduino

Mens noen av disse Arduino-prosjektene kan virke useriøse, tapper teknologien faktisk inn i en rekke trender som vil gjøre det til en potensielt viktig kraft i bransjen. "Tingenes internett" er et populært uttrykk som brukes i teknologisamfunnet for å beskrive hverdagslige gjenstander som er koblet til Internett og i stand til å dele informasjon. Smarte energimålere er et ofte brukt eksempel, som kan regulere apparatbruk for å spare penger på energi. Mange anser tingenes internett som en viktig del av det løst definerte fenomenet som kalles Web 3.0

Også begrepet allestedsnærværende databehandling blir raskt en kulturell norm. Offentlig oppfatning og komfortnivå skifter mot å integrere teknologi i stoffet i hverdagen. Den lille formfaktoren til Arduino lar den brukes i alle slags hverdagslige gjenstander. Faktisk tillater Arduino LilyPad-formfaktor bærbare Arduino-enheter.

Verktøy for innovasjon

Open source-prosjekter som Arduino senker inngangsbarrieren for utviklere som ønsker å eksperimentere med interaktive objekter. Dette vil skape en mulighet for en ny bølge av energi og oppstart i å skape tingenes internett. Disse innovatørene vil raskt kunne prototype og eksperimentere med interaktive enheter ved hjelp av Arduino-plattformen, før de lager et produksjonsklar tilbud. Den neste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs kan en dag bli funnet og skape nye måter for datamaskiner å få kontakt med den fysiske verdenen. Det ville være lurt å ta hensyn til dette rommet, og Arduino er en fin måte å "dyppe tærne" i mulighetene til interaktive objekter.


Legg igjen en kommentar