Den komplette guiden til Ubuntu Software Center

Ubuntu Software er et grafisk verktøy som gjør det mulig for deg å installere programvare på en datamaskin som kjører Ubuntu-operativsystemet. For å få mest mulig ut av Ubuntu-programvaren, lær hvordan du legger til ekstra arkiver i Ubuntu. Denne guiden fremhever funksjonene til Ubuntu Software samt fallgruvene.

Ubuntu Software Center, som det var, er borte på alle versjoner av Ubuntu som støttes for øyeblikket. Den ble erstattet av Ubuntu Software. Denne guiden er oppdatert for å gjenspeile den nåværende Ubuntu-programvaren, i stedet for det avsluttede Ubuntu Software Center.


Hvordan starte Ubuntu-programvare

Det er to måter å starte Ubuntu Software-appen på:

  • Klikk på koffert ikonet på Ubuntu Launcher.
  • Trykk på Super (Windows-tast) på tastaturet, og søk deretter etter Ubuntu Software i GNOME-dash. Når ikonet vises, velger du det.


Hovedgrensesnittet

Bildet nedenfor viser hovedgrensesnittet for Ubuntu-programvare. Hold musen over for å finne menyen øverst Ubuntu Software. Under menyen finner du en verktøylinje med alternativer for All programvare, Installertog oppdateringer. Til høyre er et søkeikon.

I hovedgrensesnittet vises en liste over kategorier mot midten av siden, under en app. Nedenfor finner du spesielle appkategorier som Redaktørens valg og Nylige utgivelser.

Opplevelsen er designet for å føle seg som en mobil-appbutikk, som Google Play. Hvis du brukte GNOME-programvare på en annen distribusjon, vil Ubuntu-programvare virke kjent. Etter at byttet til GNOME forlot Ubuntu programvaresenteret til fordel for GNOME-programvaren, som de ganske enkelt ommerket.


Søk etter applikasjoner

Den enkleste måten å finne applikasjoner på er å søke på enten applikasjonsnavnet eller nøkkelordene. Velg søkeikonet (forstørrelsesglasset) øverst til høyre i Ubuntu Software-vinduet. I søkefeltet som vises øverst på skjermen, skriver du inn navnet på applikasjonen du vil finne. En liste over potensielle applikasjoner vises i sanntid mens du skriver.

Bla gjennom kategoriene

Hvis du vil se hva som er tilgjengelig i arkivene, utvider du listen over kategorier under All programvare kategorien. Velg deretter rullegardinpilen midt på skjermen, under listen over populære kategorier. Listen utvides for å vise hele settet med tilgjengelige kategorier.

Når du velger en kategori, vises en liste over applikasjoner på samme måte som det å søke etter programmer. Noen kategorier inneholder underkategorier som du har tilgang til med Forestilling nedtrekksmenyen. Hvis du velger en underkategori, filtreres resultatene dine til bare å vise apper i den du valgte.

For eksempel har spillkategorien underkategorier for arkade, brettspill, kortspill, gåter, rollespill, simulering, sport og mer. Toppvalgene inkluderer Pingus, Hedgewars og Supertux 2.


Vis en liste over installerte applikasjoner som bruker Ubuntu-programvare

For å se hva som er installert på systemet ditt, bruk GNOME Dash og filtrer ved hjelp av applikasjonslinsen eller bruk Ubuntu Software. Velg Ubuntu-programvaren Installert fanen.

Ubuntu Software viser ikke installert programvare i kategorier. I stedet viser den en liste over applikasjonene som for øyeblikket er i systemet i alfabetisk rekkefølge. Når du blar gjennom, ser du et skille mellom brukerapper og systemapper. Skillet er en advarsel om ikke å fjerne noe under den linjen, fordi det vil ødelegge ting. Derfor er alternativet ikke der. Du må fjerne disse appene manuelt med sudo.

Hvis du velger noen av appene du installerte, kan du enten Start or fjerne appen.

Se etter oppdateringer

Ubuntu-programvaren har som mål å være en komplett administrasjonsløsning, så den inkluderer muligheten til å se etter oppdateringer og oppdatere Ubuntu-PCen din. Velg oppdateringer kategorien øverst i Ubuntu Software-vinduet for å se systemets nåværende oppdateringsstatus. Når du velger fanen, ser Ubuntu Software etter oppdateringer.

Når oppdateringer er tilgjengelige, vises oppdateringene i hoveddelen av vinduet, sammen med muligheten til å installere. Hvis det ikke er noen, vises en melding som forteller deg at systemet er oppdatert.

Hvis du vil se etter oppdateringer manuelt, velger du oppdater pilen ikonet øverst til venstre i vinduet.

Programlister

Når du søker etter et program eller blar i kategoriene, vises en liste over applikasjoner. Listen over applikasjoner viser applikasjonsnavnet, en kort beskrivelse og en vurdering. 

Hvis du surfer, velger du Svart rullegardinpilen for å sortere listen etter Topprangerte og Navn.

Finn informasjon om et program

For å få mer informasjon om et program, velg oppføringen i applikasjonslisten. Applikasjonens side i Ubuntu Software viser appnavnet, sammen med rangering, noen skjermbilder og muligheten til å installere det. Hvis du vil ha programvaren, velger du Install.

For å finne ut mer om programvaren før du installerer, fortsett å rulle. Først finner du en kort beskrivelse av appen med en liste over funksjonene og hva den gjør.

Under denne informasjonen er detaljer om appen, for eksempel programvareversjonen, lageret den kommer fra, lisensiering og når den sist ble oppdatert.

Nederst på siden ser du anmeldelsene. Det er en stjernesammenbrudd og hvor mange som vurderte det. Du kan også se fullstendige brukeranmeldelser.

Ikke bli så opptatt av negative anmeldelser; ta hensyn til trolling-faktoren. Hvem som helst kan rangere hvilken som helst app i Ubuntu-programvare når som helst og uansett grunn. De trenger ikke en konto, og de trenger ikke å logge på. Hvis de fleste vurderingene sier at en app er ødelagt, må du passe deg. Ta ellers det du leser med et saltkorn, og husk at de fleste av disse er gratis å prøve.

Fallgruver

Ubuntu Software-appen er mindre enn perfekt. Som et eksempel, søk etter Steam ved hjelp av søkefeltet. Se på bildet nedenfor for å se hva som skjedde. Er Steam ikke tilgjengelig? Det er, det er nederst på listen.

Ubuntu-programvare ser ikke ut til å ha noen måte å skille den populære Steam-appen fra andre apper som nevner den i beskrivelsen. Mange resultater er tilfeldige skript og nesten ukjente verktøy som de fleste ikke bryr seg om. Det får Ubuntu-programvaren til å se unøyaktig ut, og det totale utvalget virker som tilfeldige hackerprosjekter, som spiller direkte inn i oppfatningen om at Linux ikke er et vanlig skrivebordssystem.

På grunn av det mangelfulle klassifiseringssystemet er det vanskelig å sortere ut de beste appene når du surfer. Siden du bare kan sortere etter Topprangerte eller Navn, må du stole på vurderingene når du utforsker nye apper.

For å gjøre saken verre når du søker eller surfer, ser du resultater fra hvert depot som er installert på systemet ditt, inkludert Snaps. Dette resulterer ofte i forvirrende duplisering.

Ubuntu-programvare er også ubrukelig når det gjelder å installere systemkomponenter og pakker på lavere nivå. Du trenger ikke alltid å gjøre denne typen ting fordi det er uvanlig på moderne Linux. Så snart du tilpasser ting, på et litt dypere nivå, vil det imidlertid komme opp.

Når det kommer til stykket, fungerer Ubuntu Software bare bra når du vet hvilken app du vil installere. For de fleste beseirer det formålet, spesielt når du kan åpne en terminal og skrive:

sudo apt installere

For alle som er seriøse om å bruke Ubuntu som deres viktigste operativsystem, anbefales det at du installerer Synaptic eller lærer å bruke apt.

Hva du skal gjøre etter installasjon av Ubuntu


Legg igjen en kommentar