Ubuntu Alacarte Menu Editor

En av de største fordelene ved å bruke Ubuntu er at den tilbyr massevis av tilpassbare funksjoner. Denne teorien gjelder spesielt for menyalternativer, og Ubuntu kommer med Alacarte Menu Editor, slik at du kan tilpasse menyene og legge til oppføringer for applikasjoner som ikke vises automatisk etter at de er installert.

Web / Hilary Allison 

Alacarte er et kraftig program, men det fungerer ikke nødvendigvis i alle situasjoner. Standard Ubuntu-installasjonen bruker skrivebordsmiljøet GNOME. GNOME tilbyr en helt annen tilnærming til å liste opp applikasjoner. Det viser dem alle i en stor liste, på samme måte som en mobilenhet. Så, Alacarte vil ikke gjøre mye for å hjelpe deg med GNOME.

Hvis du imidlertid har valgt et annet GTK-basert skrivebordsmiljø, som MATE, XFCE eller kanel, kan du dra full nytte av Alacarte for å tilpasse applikasjonsmenyen.


Installer Alacarte

Alacarte er tilgjengelig i de vanlige Ubuntu-arkivene. Åpne terminalemulatoren din, og kjør følgende kommando for å installere den.

sudo apt installere alacarte

Hvordan lage en ny menyoppføring med Alacarte

Slik legger du til en ny menypost:

  1. Åpen Alacarte med applikasjoner > Tilbehør > Alacarte Menu Editor, eller ved å høyreklikke på hvilken som helst øverste meny og velge Rediger menyer.

  2. I Alacartes venstre rute velger du undermenyen den nye oppføringen skal vises i.

  3. Press Legg til element helt til høyre for Alacarte-vinduet.

  4. Et nytt vindu vil dukke opp for å lage din menyoppføring. Start med å gi den en Navn.

  5. Skriv deretter Kommando for å starte applikasjonen. Hvis du ikke er sikker på hva det er, trykker du Bla gjennom og navigerer til / Usr / bin. Alle søknadene dine vil være der, selv om listen er massiv.

  6. Velg deretter bildeikonet til venstre. Det åpner et nytt bla vindu, slik at du kan velge et ikon for applikasjonen din. De installerte ikonene på systemet ditt er på / usr / del / ikoner.

  7. Nå kan du eventuelt legge til en Kommentar til oppføringen din.

  8. Til slutt trykker du på Ok for å lage ditt nye menyelement.

For å endre rekkefølgen på menyoppføringene, bruk bare opp og ned pilene på høyre side av Alacarte-vinduet.

For å hindre at en menyoppføring vises, bruker du avmerkingsboksene ved siden av hver oppføring. Dette sletter ikke menyoppføringen, så du kan gjenopprette den senere på samme måte.


Legg igjen en kommentar