De 5 mest nyttige GIMP-hurtigtastene

GIMP har et stort antall nyttige tastatursnarveier som fremskynder arbeidsflyten din når du mestrer dem.

Du kan til og med sette opp dine egne hurtigtaster ved hjelp av GIMPs snarveieredigerer eller ved å bruke GIMPs dynamiske hurtigtaster.


oppheve valget

GIMP tilbyr et sterkt utvalg av markeringsverktøy, men du må velge bort et utvalg etter at du er ferdig med å jobbe med det. Snarere enn å bruke menyen Plukke ut > none alternativet for å fjerne omrisset for markering av mauremaur, kan du trykke på hurtigtasten Skift + Ctrl + A..

Denne hurtigtasten påvirker ikke et flytende utvalg. Du kan enten legge til et nytt lag for å forankre valget eller gå Lag > Ankerlag or Ctrl + H for å slå det sammen med neste lag ned.


Bruk mellomromstasten for panorering av dokumenter

Å bruke rullefeltene til høyre og bunn av vinduet for å panorere rundt bildet når du zoomer inn på det kan være tregt, men det er en raskere måte. Hold nede Romfelt og markøren endres til Flytt markøren. Du kan klikke på museknappen og dra bildet i vinduet for å panorere til en annen del av bildet.

Ikke glem Vis navigasjon paletten hvis du vil ha en bedre følelse av den generelle konteksten til den delen av bildet du jobber med for øyeblikket. Dette alternativet kan slås av eller settes til Bytt til Move Tool i Bilde Windows delen av GIMP-innstillingene.


Zoom inn og ut

Hver GIMP-bruker bør venne seg til å bruke snarveiene til zoom for å øke hastigheten på måten de jobber med bildene dine på. Zoom-snarveiene gir deg en rask måte å zoome på og navigere i et bilde uten å gå til Vis-menyen eller bytte til Zoom-verktøyet hvis du har paletten Skjermnavigering åpen. 

  • Trykk på + (pluss) for å zoome trinnvis inn.
  • Trykk på - (bindestrek) for å zoome ut i trinn.
  • Trykk på 1 tasten for å zoome til 100 prosent, der en piksel i bildet ditt samsvarer med en piksel på skjermen.
  • Press Skift + Ctrl + E. for å passe bildet til vinduet.

Fyll snarveier

Hvis du finner ut at du vil legge til et solid fyll i et lag eller et utvalg, kan du gjøre dette raskt fra tastaturet i stedet for å gå til Rediger-menyen.

  • Press Ctrl +, (komma) for å fylle med forgrunnsfargen.
  • Press Ctrl +. (periode) for å fylle med bakgrunnsfargen.

Standard farger

GIMP setter forgrunnsfargen til svart og bakgrunnsfargen til hvit som standard. Selv om dette ofte er de to fargene du vil bruke, kan du trykke på D for å tilbakestille disse fargene. Du kan også bytte forgrunns- og bakgrunnsfarger ved å trykke på X nøkkel.


Legg igjen en kommentar