Slik reparerer du ødelagte passordlistefiler (PWL-filer)

Passordlistefiler kan noen ganger bli skadet eller ødelagt, noe som kan forårsake mange problemer i Windows.

Noen ganger kan en skadet passordlistefil føre til enkle påloggingsproblemer, eller de kan være årsaken til feilmeldinger som "Explorer forårsaket en ugyldig sidefeil i modulen Kernel32.dll" og lignende meldinger.

Å reparere filer med passordlister, som alle ender i filtypen pwl, er en ganske enkel oppgave siden Windows kan bli bedt om å generere dem automatisk ved oppstart.

Følg disse enkle trinnene for å reparere passordlistefilene på Windows-PCen.

  1. Klikk på Start og deretter Søk (eller finne, avhengig av Windows-operativsystemversjonen).
  2. I tekstboksen Navngitt: skriv inn * .pwl og klikk Finn nå. I andre versjoner av Windows må du kanskje klikke på Alle filer og mapper lenke, skriv inn * basseng søkekriterier, og klikk deretter på Søk.
  3. I listen over pwl-filer som ble funnet under søket, høyreklikker du på hver enkelt og velger Delete. Gjenta dette trinnet for å slette alle funnet pwl-filer.
  4. Lukk Finn eller Søk-vinduet.
  5. Start datamaskinen på nytt. Når du logger deg på Windows, genereres passordlistefilene automatisk.

I noen tidlige versjoner av Windows 95 opprettes ikke passordlistefilene automatisk når du logger på. I disse tilfellene har Microsoft levert et verktøy for å oppnå dette. Hvis trinnene ovenfor ikke fungerer, og du mistenker at du har en tidlig versjon av Windows 95, kan du laste ned verktøyet mspwlupd.exe.


Legg igjen en kommentar