Slik lagrer du filer på iCloud Drive på din Mac

iCloud er sky lagrings tjenesten og cloud computing-tjenesten Apple lanserte i 2011. iCloud lagrer ikke bare innholdet ditt sikkert, men holder også appene og dataene dine synkronisert på alle enhetene dine, for eksempel Mac, iPad og iPhone.

iCloud Drive er en del av iCloud. Lagre bilder, dokumenter, app data og mye mer i iCloud Drive-arkivet, og få tilgang til filene på alle enhetene dine, på samme måte som tjenester som Dropbox.

Med iCloud og iCloud Drive er det enkelt å lagre filer fra din Mac og deretter få tilgang til dem på din iPhone, iPad eller iCloud.com. Her ser du på hvordan du konfigurerer iCloud Drive og lagrer filer fra Mac-skrivebordet.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder iCloud Drive på Mac-datamaskiner (OS X 10.10 eller nyere). Forsikre deg om at du er logget på iCloud med Apple ID på alle datamaskiner og enheter.


Konfigurer iCloud Drive

Hvis du ennå ikke har konfigurert iCloud Drive, er prosessen rask og enkel. Du må aktivere iCloud Drive på alle iOS-enhetene dine, for eksempel iPhone og iPad, samt Mac.

Før du begynner, oppdater enhetene dine til den nyeste iOS- eller iPad OS-versjonen, og oppdater Mac-en din til den nyeste versjonen av macOS den kan støtte.

På iPhone, iPad og iPod Touch

  1. Åpen innstillinger på enheten din, og trykk deretter på navnet ditt.

  2. Velg iCloud.

  3. Rull ned og slå på iCloud Drive.

På din Mac

  1. Velg Apple-menyen system~~POS=TRUNC.

  2. Hvis du bruker macOS Catalina, velger du Apple-ID. Hvis du bruker macOS Mojave eller tidligere, trenger du ikke velge Apple ID.

  3. Trykk på iCloud.

  4. Logg på med Apple-ID-en din hvis du blir bedt om det.
  5. Slå på iCloud Drive ved å merke av i ruten ved siden av den.


Bruke filer med iCloud Drive

Etter at du har konfigurert iCloud Drive og aktivert det på alle enhetene dine, flyttes alle dokumenter du allerede har lagret i iCloud automatisk til iCloud Drive. På iOS-enhetene dine, for eksempel iPhone og iPad, ser du filene dine i Files-appen, i tillegg til Pages, Numbers og Keynote-appene.

Som standard har iCloud Drive mapper for hver av Apple iWork-appene dine (Keynote, Pages og Numbers), samt mapper for Automator, Preview, QuickTime Player, Script Editor og TextEdit. Legg også til dine egne mapper, og lagre hvilke dokumenter du vil. (Mer om dette nedenfor.)

Hvordan du lagrer dokumenter og andre filer i iCloud Drive, avhenger av hvilken OS X- eller macOS-versjon du har. For macOS Sierra og nyere er det uanstrengt. Bare aktiver mappen Desktop og Documents automatisk for å synkronisere med iCloud Drive. For tidligere OS X- eller macOS-versjoner, må du flytte skrivebords filer og dokumenter manuelt til iCloud Drive.

Når du registrerer deg for iCloud, får du automatisk 5 GB gratis lagringsplass. Hvis du trenger mer plass i iCloud, kan du oppgradere til en større lagringsplan.


Lagre filer på iCloud Drive med Sierra og senere

Fra og med macOS Sierra har du muligheten til å lagre skrivebords- og dokumentmappen i iCloud Drive og få tilgang til dem på alle enhetene dine. Start for eksempel et dokument på Mac-skrivebordet ditt, og jobb det senere fra iPhone, iPad eller iPod touch og på iCloud.com. Alt holder seg oppdatert overalt.

Slik legger du til skrivebords- og dokumentmappen til iCloud Drive:

  1. Velg Apple-menyen system~~POS=TRUNC.

  2. Velg Eple ID. (På macOS Mojave, High Sierra eller Sierra trenger du ikke velge Apple ID.)

  3. Klikk iCloud.

  4. Forsikre deg om at iCloud Drive er aktivert ved å merke av i ruten ved siden av den.

  5. Velg ved siden av iCloud Drive alternativer.

  6. Sett et hake ved siden av Desktop- og dokumentmapper.

  7. Velg Ferdig. I Finder ser du nå din desktop og dokumenter mapper i iCloud delen av side feltet. Disse filene synkroniseres automatisk på tvers av alle enhetene dine.


Lagre filer på iCloud Drive med tidligere OS-versjoner

Med tidligere OS X- og macOS-versjoner har du ikke muligheten til å aktivere skrivebords- og dokumentmappene dine for å lagre på iCloud Drive. Du kan imidlertid manuelt opprette mapper på iCloud Drive og flytte eller kopiere filene dine der, slik at du får tilgang til dem på iOS-enhetene dine eller iCloud.com.

  1. For å få tilgang til iCloud Drive, velg Finder ikonet i Mac Dock.

  2. Velg ut iCloud Drive fra Favoritter sidebar.

  3. Høyreklikk i vinduet og velg Ny mappe. Gi mappen navnet hva du vil, for eksempel Arbeidsdokumenter.

  4. Høyreklikk på iCloud Drive og velg Åpne i ny fane.

  5. Gå til en mappe med filer du vil lagre i den nye Arbeidsdokumenter mappen i iCloud Drive.

  6. Velg filene du vil ha på iCloud Drive. For å flytte filen eller filene, dra dem til iCloud Drive-fanen øverst i Finder-vinduet.

    Hold nede for å kopiere filen eller filene Alternativ tasten og dra filen eller filene til iCloud Drive-fanen øverst i Finder-vinduet.

    Dra og slipp-metoden er som standard å flytte filene mens du holder nede Alternativ nøkkel holder en kopi av filen på den opprinnelige plasseringen.

  7. Hold til iCloud Drive-vinduet åpnes, og dra deretter til Arbeidsdokumenter mappe (eller hva du kalte den). Hvis du kopierer, slipper du Alternativ nøkkel.

  8. Lag så mange mapper du vil, og flytt eller kopier hvilke filer du vil, så lenge en fil ikke er større enn 50 GB og ikke overstiger iCloud-lagrings tildelingen.

Lagre filer på iCloud Drive når du lagrer et dokument

En enkel måte å lagre en kopi av filen din på iCloud Drive er når du lagrer et nytt dokument.

  1. Åpne filen eller dokumentet du vil lagre på iCloud Drive, for eksempel et Word-dokument.
  2. Trykk på Spar or Lagre som.

  3. Velg rullegardinmenyen ved siden av Hvor Og velg iCloud Drive.

  4. Velg Spar. Dette dokumentet er lagret på iCloud Drive, og du får tilgang til det fra iOS-enhetene dine og iCloud.com.

Legg igjen en kommentar