Bruk flere iTunes-biblioteker på en datamaskin

Det er mulig å ha flere iTunes-biblioteker, med eget innhold, på en datamaskin. Denne mindre kjente funksjonen hjelper deg med å holde flere menneskers musikk, filmer og apper atskilt, og lar deg synkronisere flere iPods, iPhones eller iPads til en enkelt datamaskin uten å få andres musikk på enheten din utilsiktet. Andre alternativer inkluderer bruk av spillelister og flere brukerkontoer.

Disse instruksjonene gjelder iTunes 9.2 og nyere.


Hvordan lage flere iTunes-biblioteker

Å ha flere iTunes-biblioteker ligner på å ha to separate datamaskiner, hver med iTunes. Bibliotekene er helt separate: Musikk, filmer eller apper du legger til i det ene biblioteket, vises ikke i det andre med mindre du kopierer filene til det (med ett unntak).

Følg disse trinnene for å opprette flere iTunes-biblioteker på datamaskinen din:

  1. Avslutt iTunes hvis det kjører.

  2. Trykk og hold inne Alternativ tasten (på Mac) eller Skift (på Windows) og klikk på iTunes-ikonet for å starte programmet.

  3. Slipp nøkkelen når Velg iTunes-bibliotek vinduet vises, og velg deretter Opprett bibliotek.

  4. Lagre som tekstboksen, skriv inn et navn for det nye iTunes-biblioteket.

    Gi det nye biblioteket et navn som er forskjellig fra det eksisterende biblioteket for å gjøre det enkelt å finne biblioteket.

  5. Velg Hvor rullegardinmenyen og velg mappen der du vil lagre det nye biblioteket på datamaskinen din.

    Det kan være enklest å opprette det nye biblioteket i den eksisterende mappen Music / My Music for å holde alles innhold på samme sted.

  6. Plukke ut Spar for å opprette det nye biblioteket.

  7. ITunes åpnes ved hjelp av det nyopprettede biblioteket. Du kan legge til nytt innhold i den.


Hvordan bruke flere iTunes-biblioteker

Når du har opprettet flere iTunes-biblioteker, kan du bytte mellom dem:

  1. Trykk og hold inne Alternativ tasten (på Mac) eller Skift (på Windows), og åpne deretter iTunes.

  2. Velg iTunes-bibliotek vindu, velg Velg Bibliotek.

  3. Et annet vindu vises, som standard er mappen Musikk / Min musikk. Hvis du lagret de andre iTunes-bibliotekene dine et annet sted, navigerer du gjennom datamaskinen din til stedet for det nye biblioteket. Velg mappen for det nye biblioteket, og velg Åpen.

    Du trenger ikke å velge noe i mappen.

  4. iTunes åpnes ved hjelp av biblioteket du valgte.


Hvordan administrere flere iPods / iPhones med flere iTunes-biblioteker

Ved hjelp av denne teknikken kan to eller flere personer som bruker samme datamaskin, administrere sine egne iPods, iPhones og iPads uten å forstyrre hverandres musikk eller innstillinger.

For å gjøre dette, trykk og hold nede Alternativ or Skift, åpne iTunes, velg et iTunes-bibliotek, og koble deretter iPhone eller iPod du synkroniserer med dette biblioteket. Den vil gå gjennom standardsynkroniseringsprosessen ved å bruke media i det aktive iTunes-biblioteket.

IPhone og iPod kan bare synkroniseres til ett bibliotek om gangen. Hvis du synkroniserer med et annet bibliotek, fjerner iTunes innholdet fra det ene biblioteket og erstatter innholdet med materiale fra det andre.


Andre merknader om administrering av flere iTunes-biblioteker

Her er noen få ting å vite om administrering av flere iTunes-biblioteker på en datamaskin:

  • Hvis du har flere iTunes-biblioteker på datamaskinen din og ikke trykker på Alternativ or Skift når du starter iTunes, åpner den det siste biblioteket du brukte.
  • For å sikre at hver person bare bruker iTunes-kontoen sin med biblioteket, logger du av iTunes-kontoen din når du er ferdig med å bruke programmet.
  • Når du har flere iTunes-biblioteker på en datamaskin, kan du ikke ha forskjellige foreldrekontrollinnstillinger for hvert bibliotek. For å ha forskjellige begrensningsinnstillinger, bruk flere brukerkontoer på datamaskinen.

Se opp for Apple Music / iTunes Match

Hvis du bruker Apple Music eller iTunes Match, må du logge av Apple-ID-en din før du avslutter iTunes. Begge disse tjenestene er designet for å synkronisere musikk til alle enheter som bruker samme Apple ID. Hvis begge iTunes-bibliotekene på samme datamaskin er logget på samme Apple ID, laster iTunes automatisk den samme musikken til dem.


Legg igjen en kommentar