Hvordan gjenopprette en Excel-fil

Det er ikke mange følelser verre enn å jobbe med et regneark en stund, bare for å miste endringene fordi applikasjonen krasjet eller hele datamaskinen frøs opp og Microsoft Excel-dokumentet ikke ble lagret. Heldigvis tilbyr Excel (og hele Microsoft Office) en fail safe som lar deg hente noe av eller alt det tapte arbeidet via gjenopprettingsfunksjonen.

Microsoft 365 lagrer automatisk filer i skyen som standard, vanligvis på OneDrive eller SharePoint, med mindre du spesifiserer noe annet. Denne opplæringen er ment for brukere som prøver å gjenopprette en fil som er lagret lokalt på harddisken i Excel for Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016 og Excel 2013.

Vasko / E + / Getty Images 


Slik aktiverer du AutoRecover i Excel

For å hente tapte filer som kan være lagret på datamaskinen din, må du først sørge for at AutoRecover-funksjonen er aktivert. 

Hvis du allerede har mistet en fil og prøver å gjenopprette den, kan du hoppe til neste avsnitt for nå. Hvis den aktuelle filen ikke vises på skjermbildet Document Recovery, kan den sannsynligvis ikke gjenopprettes. Når det er sagt, vil du fortsatt aktivere AutoRecover for å unngå denne situasjonen i fremtiden. Det er også god praksis å lagre filene dine manuelt ofte mens du jobber med dem.

Aktiver AutoRecover i Excel for macOS

  1. Start Excel og åpne hvilken som helst arbeidsbok.

  2. Klikk Excel > Preferanser.

  3. Dialogboksen Excel-preferanser skal vises, med hovedgrensesnittet. Klikk Spar, funnet i delen Deling og personvern.

  4. Excel Lagringsalternativer vil nå være synlige, hver ledsaget av en avkrysningsrute. Plukke ut Lagre AutoRecover-informasjon hvert xx minutt hvis det ikke er noen hake.

    Du kan også spesifisere hvor ofte du vil at AutoRecover skal lagre dine aktive dokumenter ved å endre antall minutter i det nevnte alternativet. Standardinnstillingen i de fleste versjoner av Excel er 10 minutter. 

  5. Lukk preferansegrensesnittet for å gå tilbake til Excel-økten.

Aktiver AutoRecover i Excel for Windows

  1. Start Excel og åpne hvilken som helst arbeidsbok.

  2. Plukke ut filet > alternativer.

  3. Grensesnittet for Alternativer for Excel skal nå vises og legge arbeidsboken over. Plukke ut Spar, funnet i menyruten til venstre.

  4. Excels lagringsalternativer vil nå være synlige, mest ledsaget av en avkrysningsrute. Plukke ut Lagre AutoRecover-informasjon hvert xx minutt hvis det ikke er noen hake.

  5. Du kan også spesifisere hvor ofte du vil at AutoRecover skal lagre dine aktive dokumenter ved å endre antall minutter i det nevnte alternativet. Standardinnstillingen i de fleste versjoner av Excel er 10 minutter.

    Under dette alternativet er det et annet som heter "Behold den siste versjonen av AutoRecovered hvis jeg lukker uten å lagre." Dette er aktivert som standard, og dette sikrer at versjonen av arbeidsboken din som nylig ble lagret av AutoRecover-funksjonen, lagres når du lukker Excel uten å lagre den manuelt. Det anbefales at du lar dette alternativet være aktivt.

  6. Plukke ut OK for å gå tilbake til Excel-økten.


Hvordan gjenopprette en ikke-lagret Excel-fil

Så lenge AutoRecover er aktivert, vises Document Recovery-grensesnittet automatisk neste gang du starter Excel. Dette grensesnittet inneholder en seksjon som er merket Tilgjengelige filer, som viser alle autolagrede arbeidsbøker, dokumentnavnet og datoen / klokkeslettet den sist ble lagret. 

For å gjenopprette noen av filene som er oppført, velger du arrow medfølgende detaljer, og velg deretter Åpen. Hvis du vil fjerne automatisk gjenopprettede filer som ikke lenger er nødvendig, velger du arrow, velg deretter Delete.

Som nevnt i begynnelsen, hvis filen du leter etter ikke er i denne listen, er sjansen stor for at den aldri ble lagret og kan gå tapt permanent.

Legg igjen en kommentar